''Uvenner''
på et brennesleblad
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde150mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger527
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198280} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Hans Henrik F.
Spesiell macro hvor uvennene og ''treet'' til venstre er på samme plan og konkurrerer litt om oppmerksomheten. Jeg prøvde å flippe horisontalt og likte det bedre fordi uvennene da blir litt mer synlig i mine øyne. Flotte farger og fin skarphet på slosskjempene. På min skjerm er det en del flekker på den grønne bakgrunnen som jeg kunne vært foruten. Ellers fint bilde !
Tom A. T.
Takker for kommentar Hans H. Jeg er enig i at billene ( som for andledningen utførte noe som lignet mye på en brytekamp ) får litt for stor konkurranse av venstre delen i bildet. Støyen så jeg ikke selv før jeg åpnet bildet på en annen pc i dag. Må nok sjekke kalibreringen på min forholdsvis nye skjerm hjemme.
mvh Tom T
Tom E. F.
Hei!
Spesielt og godt utført bilde! Velkjent og god (gammel) Tom T- stil :-)
-
Har en ''gammel'' Sony trinitron som ikke viser de omtalte flekkene - har også sett de nyere LCD- skjermene der mange av mine bilder viser ''støy'' som CRT- skjermen ikke ''bryr'' seg med. Kan det ha noe med avstanden mellom bildepunktene å gjøre, eller blir kontrastene for harde? Ikke vet jeg.
-
Gratulerer med enda et småkryp på TV2 i dag!
-
Kommer du oppover til Nordic Light? Badet er helt ferdig, og invitasjonen står ved lag. Hils!
mvh Tom E. F.
Ketil K.
Enig her var det Tom T i velkjent stil! Dette var meget vellykket og originalt. Komposisjonen sitter som bare det. Lys, linjer og fargebruk er spesielt og slåsskjempene er prikken over i-en. Skulle gjerne sett hodene fristilt på begge, men det er pirk, de danner nå jo en kuleform som funker i komposisjonen, som fort ville blitt borte om det var luft mellom dem. Ser heller ingen grønne prikker.
Avsluttet .
Hei.

Flott makro. Bruken av elementene fungerer meget god sammen med di store grønne flatene. Får virkelig følelsen av å være i makroverden her. Flott!

TaS

Fred S.
Suveren komp, med stilk og krone som noe nesten monumentalt i en slik liten macroverden.Hvorvidt de to krypene er venner eller uvenner er ikke godt å si, men de balanserer venstresiden ypperlig.

vh fred
Tom A. T.
Takker for inspirerende tilbakemeldinger. Fred jeg er temmelig sikker på at de var bitre uvenner der de barket sammen i den ene saltoen etter den andre. Og siden de var i bevegelse hele tida ble det vel omtrent bare et bilde med akseptabel skarphet på ''dyrene''.
mvh Tom T
Odd Tore S.
Det går for seg på makronivå når man bare bruker øynene og kameraet.
Men dette bildet lot jeg nok passere noen ganger uåpnet fordi jeg ikke fikk øye på noen kamp, bare en ganske lys stilk.
Kampen er der OK når man ser etter, men venstresiden er såpass lys og dominerende at den kommer litt i skyggen. Om du hadde klart å dempe den noe synes jeg at bildet hadde vunnet betraktelig på det. Når man fokuserer på billene, inntar de jo en fiks brytestilling og er fint belyst i tillegg.
Her nevnes grønne flekker innledningsvis. Jeg ser de ikke, har prøvd to skjermer nå. Egentlig synes jeg at kravet til helt glatt bakgrunn uten spor av uoppdragne pixler har tatt fullstendig av. Jeg har scannet en god del dias som aldri har fått kritikk for f.eks. kornet himmel ved visning på stor skjerm. Scannet med Nikon V, som skal være meget god, avsløres et sant virrvar av ''fargelegemer'' av ulik form og størrelse, som krever en mengde innsats før man eventuelt tar mot til seg og legger bildet ut her. OK at vi skal være kritiske, men jeg synes at man bør kritisere bilder som sett på god betraktningsavstand, og ikke kline nesa i skjermen for å finne ''støy'', som i mange tilfelle oppstår når man downsampler og .jpg-komprimerer til tillatt størrelse her.
Med finmysing på 14 cm ''makroavstand'' uten briller ser jeg ujevn struktur i det grønne. (Nærsynt - 7, korrigert 10/5 og bedre, dvs. leser minst en linje mer på synstavla enn det som er definert som normalt syn.) Men er ikke slik finmysing noe meningsløs?
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu