Sommernatt på Kvamskogen
Denne natta sov jeg under åpen himmel på toppen av et fjell. Ikke et vindpust i lufta. Sjelden snaufjellet viser seg fra denne siden!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-24 07:42:01
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger645
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197700} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg kan tenke meg det var litt av ei oppleving.

Det er skyene som speglar seg i vatnet som gjer dette bildet interessant og spennande.
Flott stemning i bildet ditt.
Velkomponert og fint at du tok med det vesle svaberget i venstre side.

Mvh Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig (!) bilde med fine farger og en flott komposisjon. Det stående formatet blir forsterket av stripen på himmelen som også fortsetter i vannet.
Det lille tjernet har fine vekster som også gjør seg bra.

vh ingebjørg
Cristina B.
Ja, de flammeaktige skyene er meget fine. Fint at skyene som speiler seg er eller virker større i vannet. Videre gir skyene flott dybde.
Liker så godt renheten du får frem i naturbildene dine.
Vakkert er det. Alt stemmer, synes jeg.
mvh Cristina
Avsluttet .
Flotte skyformasjoner og bra komp. Hadde vært moro å sett bildet i s/h, gjerne med moderat infrarød- eller rødfiltereffekt. Men uansett, bra!

--
mvh
Bjørnar Hauge
Steinulf L.
Mettede fine farger,fin nattstemning i dette bildet med stor dybde.
eivind b.
Likte bildet kjempe godt. Fargene er nydelige.

Hvis jeg skulle pirke måtte det være på gress/fjell til høyre i bildet. Fargene ser litt uanturlig ut her. USM er også veldig markert på fjelltoppene til høyre.
Birger J.
Synes det er litt rart lys her, noe som også ødelegger fargene noe, det blir grått og flatt i forgrunnen, shadow/highlight?
Torbjørn K.
Takk for kommentarer!

Kan være enig i at lyset i forgrunnen kan virke noe kunstig. Dette kommer av at jeg brukt dodge-tool for å lysne noe av skyggene. Har ikke brukt USM på fjelltoppene, men kantene kommer av at jeg har brukt bicubic sharper interpolasjon. Har ikke gjort dette i v2.

Er enig i at en S/H versjon fra rødkanalen kunne vært spennende. Skal se om jeg får til en slik versjon etter hvert. Men nå må jeg løpe, skal kjøre følgebil under Styrkeprøven (sykkelritt) som går fra Trondheim-Oslo det nærmeste døgnet.

Torbjørn
Ivar B.
Hei Torbjørn! Fint bild med en god stemning, god komposisjon som skaper en god dybde i bildet. Jeg velger meg versjon 2, som etter min mening gir en forgrunn med en stemning som går igjen i resten av bildet. Vellykket dette, mvh Ivar
Kurt S.
Må ha vært en flott naturopplevelse.
Et spenstig utsnitt med flotte farger og speilinger.
V2 ble et vakkert bilde.
Mvh Kurt
Odd Tore S.
Skyer og speilinger gjør bildet. Vakkert å se på, bra utført uten at totalen tar helt av.
Men må den nå det? Personlig synes jeg det til tider er helt OK med bilder som ikke gir seg ut for å være så mye mer enn pene.
v1 virker noe merkelig i fjellpartiet. v2 virker mer naturlig og logisk i så måte. Forstår ikke helt hensikten med inngrepet i v1.
Siden jeg bare har proletarversjonen av PS, har jeg ikke noe forhold til de forskjellige utgavene av bicubic interpolasjon, men det forekommer meg at man må være meget bevisst på valg av dette og usm for å ende opp med et fornuftig resultat, især om det ikke er muligheter til å styre grad av sharpening i interpolasjonsrutinen.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Fin kveldsstemning fra fjellet. Liker V2 best. Et vakkert lite, og litt anderledes, utsnitt av norsk natur.

Kjell S
Ole E.
Særdeles nydelig landskapsbilde. Meget flotte fargerkombinasjoner. Godt komponert med linjer som leder inn i bildet. Kan tenke meg at det var en herlig opplevelse å overnatte her under åpen himmel.
ingeborg w.
Dekorative skyer med fint fargespill og flott speiling er gjerne en god kombinasjon. Kompen er bra, jeg foretrekker v2, hvor forgrunnen ser mer naturlig ut. Det ''negative'' er at jeg er vant til at du klarer å gjøre så mye ut av mindre. Jeg liker at du skaper mørke, mystiske stemninger, med ravner og tåke og fosser og alt muig forskjellig, så et ''solnedgangsbilde'' fra deg er bra, men ikke helt topp.
Jan Frode A.
Jeg får veldig sansen for komposisjon og bruk av høydeformat i dette bildet, selv om jeg nok sverger til landskap i bredt format. Himmelen yter så absolutt sitt til at dette blir bra. Fint utsnitt som framhever forgrunnen med den speilblanke vannflata. Å sitte ved et fjellvann og føle seg tett innpå naturen i slike stemninger, er jo skikkelig balsam for sjela. Syntes du har klart å videreformidle det.

mvh Jan Frode
Tom E.
Hei!
Likte v1.Flotte farger,kunne tenkt meg en større versjon av bildet.
Litt mystikk med den blanke overflaten og de heftige skyene.
mvh tom
Torbjørn K.
Takker til dere siste også.

Tom: Både V1 og V2 er så store som foto.no tillater (760px på høydekanten).

Torbjørn
Fred S.
Noen ganger ''tåler'' jeg røde kveldshimler, slik som her, der en diskret oransje-farge gjør det hele behagelig vakkert. Speilingen av samme himmel i kombinasjon med sivet i vannet fungerer ikke like bra; det blir både uryddig og urolig, og jeg ville nok ha foretrukket en adskillig mer ''nøytral'' forgrunn.

vh fred
Magnar B.
Nydeleg stemning, fine fargar og komposisjon. Spennande med speglinga! Stå på!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu