Ullent
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2006-06-21 13:16:56
  Versjon #2
Utstyr
 • Nikon D200
 • Nikon AF-Nikkor 80-200 1:2.8 D ED
 • Brennvidde200mm
 • Blenderf/2.8
 • Lukker1/160s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriNatur
 • Lastet opp
 • Visninger1983
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197326} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
John S.
Da jeg gikk på barneskolen hendte det at vi fikk se lysbilder. Dette var da lysbilder hvor det ble satt inn en rull på den ene siden og så dro man fram et og et bilde. Jeg husker at første bilde hadde denne teksten, og det er også mitt råd:

STILL SKARPT.
Audun S.
He he! :-) Takk for kommentaren!
Det skal være slik. Har stilt fokus helt ''feil'', med vilje.
Var det en dårlig ide?
John S.
Tja. Hvis du har en ide med bilde så kan det være at det ville vært lurt å dele den med oss andre. Nå er jeg programert for vestlige linjære tanker, men jeg får liksom ikke noe ut av det. Etter antall besøkende og antall kommentarer, så langt, så ser det ikke ut som om du klarer å provosere noen heller - som det blir hevdet at kunst skal gjøre. Lykke til!

john
Odd Tore S.
Slik ser jeg verden også uten briller. Det er upraktisk, kan være spennende og gjør av og til direkte vondt.
Jeg har fått dekket mitt behov for slike inntrykk, men det er muligens kanskje noen som ønsker innsyn i de ukorrigert nærsyntes verden???
Odd Tore (-6.75/cyl-1.0 Ax 100)
Audun S.
Hei igjen John. Tusen takk for dine synspunkter og ditt engasjement!

Har vel ikke noen veldig glup ide med dette bildet, annet en at jeg tok noen bilder av våt myrull i skogslandskapet, og et par av de helt ute av fokus med hensikt. Ingenting er skarpt i dette bildet, må et bilde inneholde noen skarpe detaljer?

Tok også noen skarpe/delvis skarpe bilder, men jeg ville teste dette helt uskarpe bildet på bildekritikken, kanskje jeg skal skrive det ut i A4 og henge det på veggen.

Odd Tore, takker også for din kommentar! Med så sterk nærsynthet forstår jeg ditt synspunkt, det er ofte ille nok med -2.5.

Andre synspunkter på mine spørsmål og dette bildet?

Til dere som bare har tittet, takk for at dere fant det så interessant at dere kikket på det!
Øyvind A.
Bildet viser at objektvet gjengir områder ute av fokus på en myk og fin måte på åpen blender.
Ganske pent å se på, men det vekker ikke det helt store engasjementet fra min side. Ting trenger selvfølgelig ikke å være skarpt gjengitt bestandig, men her synes jeg at det innholdsmessige blir for spinkelt.
Ø.
Audun S.
Hei Øyvind! Takk for din kommentar! Deler i grunnen dine synspunkter, mer pent å se på enn innhold. :-)
leif b.
Mine öyne tillater ikke at jeg kikker for lenge på dette. Grunnen til det er vel et gangsyn som er slitt av alder. Måten du presanterer dette på er i grunnen ikke noe galt i.
Fra mitt tidligere fotoliv og med samarbeid med reklamebyråer, så ble slike bilder mye brukt som underlag. Det vil si at bilder og eventuell tekst ble lagt oppe på bildet. Og efekten skarpt uskarpt ble veldig så bra i mange tilfeller.
Ha en fin dag ........
Øyvind A.
V1 behager øyet mer enn v2. Helt klart. Og det er vel det viktigste her.
Ø.
Audun S.
Leif, takker så mye for ditt synspunkt! Jeg har i grunne liten sans for å ødelegge bilder ved å legge tekst oppå, men det er nå min mening... :-)

Øyvind: Det er visst delte meninger om hvor behagelig V1 er å se på... henger den nok på en eller annen vegg.
Steinulf L.
V#1 overlater vel mer til fantasien og kan være en basis for å la tankene vandre. I tillegg gir den god innsikt i enkeltes ukorrigerte gangsyn. Skaper neppe det helt store engasjementet,men pent.
Torbjørn K.
Hei Audun,

Skal jeg velge mellom V1 og V2, så velger jeg meg V1 siden den er mest behagelig å se på. V2 ble alt for ''innlysende'' og åpenbar. Synes du lykkes bra, men som flere andre sier så kreves slike abstrakte bilder en del mer for å engasjere.

Torbjørn
Audun S.
Steinulf og Torbjørn: Takker så mye for deres synspunkter! Kommer nok til å prøve meg på flere slike bilder.
Erlend K.
Det fungerer dette, selv om noen skriker etter skarphet. Hvorfor skal det på død og liv være skarpt? Bildet bærer noe mystisk i seg, og man blir nysgjerrig. Farger og mønster fungerer meget bra, og slike bilder må du ta flere av!
Audun S.
Tusen takk Erlend for dine synspunkter og oppfordringen til å ta flere slike bilder! Som sagt så kommer jeg til å prøve videre.... :-)
Ketil P.
Jeg håper ikke dette er forsøkt tatt skarpt med et gammalt Fujica compact 35?

Jeg skulle gjerne likt å se dette i et (mye) større format. Jeg tror jeg ville likt det enda bedre da. Ellers så passer det totale fraværet av fokus godt her. Jeg får en følelse av å nettopp ha våkna. Noe som også stemmer med virkleligheten.
John S.
Ok. Da var dette et ganske bra bilde. Vi må jo huske at det er tatt med en Nikon. Skarpere blir det vel ikke. :-)

John
Audun S.
Takk også til Ketil som fikk Fujica compact 35 i forb med gibort-tråden. Foreløpig skal det på veggen i A4, men skulle gjerne hatt A3+ Håper du ikke ser så uskarpt fremdeles. :-)

Takk John for at du har ombestemt deg. .-) Dette bildet viser vel hva en kan forvente seg når en bruker Nikon. .-) (forøvrig var det ikke et uhell)
Avsluttet .
Hvorfor kommentere bildene mine når det ikke har noe positivt for seg? Enkelte kommentarer må man klare å holde for seg selv og ikke tenke for høgt.
Audun S.
Til Oddny-Kristin Drageset: Hva har dette med mitt bilde å gjøre? bilde nr. 251692
Roar K.
Det som slo meg med dette var at her kunne du f.eks. kjøre radial blur instilt på zoom og fått et artig uttrykk. Ofte kan slike bilder hvis man prøver seg litt fram ende om som artige abstrakt bilder. Du kan jo også klikke x antall ganger på sharpen more og se hva du får. Da jeg tok av meg brillene så ble dette bare ørlite vondere å se på. Jeg ville forsøkt meg med diverse verktøy og filtre for å se hva jeg kunne få ut av dette. Men så er jeg da også gærn nok til å holde på med sånt.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu