rødstilk og fiskemåke
Synes selv at måka i forgrunnen gjør det lille ekstra. Eller hva...?
Utstyr
  • Nikon D70
  • af-s 300mm 1:2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger304
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
ingebjørg fyrileiv g.

Flott bilde med en fin sihuett av rødstilken. Når det gjelder måka, synes jeg at den ødelegger roen og stemningen i bildet. Jeg tror nok at det hadde vært bedre uten. -Eller bare den og ikke den andre fuglen. Tonene passer fint i dette bildet. Et kutt i forgrunn ville fått bedre fokus på hovedelement.

God natt, hilsen ingebjørg
Tommy S.

Er enig med Ingebjørg.
Måka ødelegger et ellers kjempefint silhuettbilde av rødstilken.
Håkan B.

Men der er jeg helt uenig i tidligere kommentarer!

Måken går inn mellom rødstilk og speilbilde, uten å treffe disse. Tidspunktet er ideelt. Et millisekund tidligere eller senere, og alt ville vært ødelagt. Måken gir liv, bevegelse og dynamikk i en ellers statisk situasjon. Det uventete, kanskje til og med uønskete, dukker opp i form av en følelsesløs ''bølle'' som bryter den fantastiske og fengende stillheten. Slik er naturen, spennende og dynamisk.

Måken gir dessuten en enorm dybde og tredimensjonalitet i bildet. Nesten som å se på et hologram, noe som også forsterkes av de brune tonene.

Idyllen SKAL bli forstyrret. Bildet er en hel fortelling, med masse rom for fantasi. Roen brytes, og hva vil skje nå? Fløy rødstilken opp? En dette skillet mellom en rolig natt og en hektisk hverdag? Fjern måken - og bildet blir totalt flatt, todimensjonalt, hendelsesløst og uinteressant.

Du har tatt en modig og meget artistik vurdering ved å publisere dette bildet. Gratulerer!
Håkan B.

Jeg må bare fortsette med å skryte av dette bildet. Se på måken. Lyset og kontrastene. Det mørke i vingene konstrasterer mot det lyse i vannet, og samtidig er det lave solstråler mot det vingepartiet som er mot det mørke i bakgrunnen. Det er perfekt!

Linjeføringen. Måken som bryter alt annet i bildet, har dessuten vertikale linjer, mot bakgrunnens overveiende horisontale kontraster. Dette forsterker effekten av fortellingen i bildet.

Hele komposisjonen er en fulltreffer, hvor ingenting kan fjernes eller endres uten at bildet taper på det. Selv den lille tuen i høyre kant er påkrevet; uten den blir det også flatt. Hadde en av fuglene hatt motsatt retning, ville alt falt sammen.

Jo mer man ser på bildet, desto mer spennende blir det. Meget, meget bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu