Hun tenker nok på at kongen, selveste Harald Hårfagre, kåtingen, er kommet til gårds.
Skikkelig kåting den godeste Harald, hadde masse unger med smellvakre friller rundt i landet. Mor til barna fikk litt ekstra status på gården, klart at det var mang en høvdingdatter som gjerne ville bakse i sengehalmen med kongen.
Bildet inngår i albumet Vikingtid - Bilder fra nasjonale og internasjonale vikingmarkeder 2006
Utstyr
  • Nikon D70 og Nikor linse 28-105
  • Sigma 12 - 24mm
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetCroppet, justert på fargene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger556
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196364} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Hei
Fint at du klarte å belyse ansiktet så bra i det kraftige motlyset, blitz? Flott effekt med lyset gjennom veggene, preview på digitalkameraet er gull verdt når man skal finne riktig eksponering i så vanskelig lys. Ansiktet er litt uskarpt dessverre, og huset i bakgrunnen ikke helt tidstypisk.
Ha en fin dag, Tor-A
Helge R.

Hei TAR!!
Takk for kommentar. Jeg brukte blitz, måtte dempe motlyset. Ansiktet er uskarpt, men så foregår historien i år 871, året før slaget i Hafrsford hvor Harald samlet Norge til et rike, klart at kvaliteten taper seg på den tidsreisen.
Huset i bakgrunnen er en rekonstruksjon av et langhus fra 900 tallet, sånt sett kan det ikke bli mer tidstypisk.
Ha en god kveld hilsen
:)Helge
Kristel S.

Hei Helge, jeg flirte godt av din beskrivelse under bildet. Passer godt til vikingene ellers også.
Er dette tatt på samme sted som dine tidligere av vikingdamer og -menn? (Ble litt nysgjerrig på om det faktisk kunne være på Hafrsfjord, men kan ikke huske å ha sett at de har bygget hus der - bare div telt; vikinglandsbyer). Fin blitzbruk, synes det var et veldig naturlig og fint lys. Og ellers et godt, litt hemmelighetsfullt uttrykk på henne!
Mvh Kristel.
Helge R.

Hei Kristel og takk for innlegget.
Bildet er tatt samme helg som Hafrsfjord, men de er foreløpig fra Karmøy vikinglags marked på Bukkøy.
Det kommer etter hvert bilder fra markedet i Hafrsfjord.
Ellers skal jeg til Borre vikinglags marked 7.- 9. juli og Bronseplassens marked 14. - 16. juli:

www.bronseplassen.no

Følg med galskapen er uten ende, hilsen
:)Helge
Lars-Anders M.

Denne gangen syns jeg teksten var bedre et bilde. Du liker visst disse Vikinger godt? Og det har du all rett og gjøre. Bildet er mer dokumentasjon av dette spell eller vad man skall å kalle det. Vakkert er det.
Matz S.

Herlig beskrivelse, Helge! Liker den varme stemningen bildet formidler, og ikke minst glimten i øyet til jomfruen. Kunne vedde på at hun allerede har strategien klar for oppnå høyre status og bedre kvalitet av kostholdet ;-) Bra komp kommer i tillegg. Takk for underholdningen! Hilsen Matz
Geir F.

Hei Helge.
Det jeg falt for her var lyset og skyggene i ''veggen'' bak. Det får en sitrende stemning i fargespilllet, spesielt i veggen til vesntre. Og uttrykket til jenta er hemmmelighetsfult og mystisk. Også skyggene i vogna bak gir bildet en dimensjon.

Kanskje skulle du stått litt lenger til høyre slik at du hadde fått samme vinkel i veggen til venstre og veggen bak. Tror at du da hadde fått enda mer effekt i lys og skyggespillet på begge sidene av jenta, hvis du skjønner. Og jenta hadde kommet enda mer i senter.

Uansett var dette et meget bra og stemningsfuldt bilde fra deg.

Du spiller på mange strenger.

-geir f-
Stein Oleiv B.

kjempe tøft med linjene! det mørke hjørnet nederst til venstre trekker til seg litt opmerksomhet, kunne det vært en ide å klone det vekk? bare lurer.
ellers, veldig bra bilde, helge! (som Tor-Arne sier, bra bruk av blitz, til denne anledningen)
Gerry F.

plassering og historie gir meg fantasifulle tanker...hehe...god ehsitorier gjør ofte et bilde bedre...slik dette blir...litt vasnkelig å fiunne en god modell stilling i slike trange hytter...


Gerry
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu