• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-11 20:27:55
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger406
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195855} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Nils K.

Intresant, men hylle burde være helt hundre prosent rette i et slikt bilde.

Njk
Stein Oleiv B.

jepp sant så sant. skal rette det
Avsluttet .

Hei, liker idéen i dette bildet, nesten abstrakt! Enig med Nils i at bildet burde rettes opp, noe du til en viss grad har gjort i v2, men ikke helt etter hva jeg ser..? Det hadde nok også hjulpet mye om du hadde tatt dette bildet vinkelrett på hyllene, da blir det enklere å oppnå de vertikale stripene slik man helst ønsker dem.
Stein Oleiv B.

grunnen alt til dette ''bildet er skeivt'' er at linsa er litt wideangle, slik at uansett hvor mye jeg rettet det opp i ps vil det ikke bli rett. det var det jeg trodde først, for på versjon 1 er den øverste hylla rett, mens på versjon2 er det motsatt; nederste er rett men da er øverste skeiv. prøv selv. dra dett inn i ps og roter så mye du vil, det går ikke.

derfor lurer jeg på. finnes det en måte jeg kan få disse linjene til å rettes, uten å ta bildett på nytt, slik at alle hyllene blir rettet opp?
Avsluttet .

Ser hva du mener, men tror at dersom du står helt vinkelrett på sentrum i bildet, så vil det ihvertfall være symmetrisk, noe som vil hjelpe mye. Hvis du har mulighet, kan du jo prøve det, og se hvordan det blir, for dette bildet har mye potensiale spør du meg!
Mia B.

Hei, kult bilde! Et tips for å få det helt rett er å endre perspektivet i ps ;) Tror det funker
Avsluttet .

Konge bilde dette, du har roen.. Trenger ikke rette det opp, fett som det er ;)
Avsluttet .

Hei

Ser spørsmålet ditt og lurer på om du kan rette opp mesteparten med en perspektiv-funksjon (f. eks. i PS eller gratisprogrammet GIMP). Denne tar selvfølgelig ikke ulineære forvregninger (a. la. ''puteforvregninger'' o.l.), men retter ganske bra opp perspektiver (typisk eksempel er høye bygninger/søyler der vertikale linjer vil ''gå mot hverandre'').

Mange bildebehandlingsprogrammer har også en ''warp''-funksjon der du kan dra og strekke på deler av bildet, men det blir fort komplisert hvis det er mye som skal rettes. Uten at jeg vet om noen tør jeg nesten vedde på at det finnes programmer for å rette på alle typiske forvregninger ved fotografering (men de koster sikkert flesk).

MVH
Frode
Avsluttet .

Glemte å si at bildet er flott!

MVH
Frode
tommy s.

Kiwi det er oss med de grønne flaskene!!! Tøft bilde. Stilige farger og linjer. Synes heller ikke de skeive linjene betyr noe, men ville ikke kuttet de øverste flaskene i toppen.
Mvh TS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu