kveldsvegg
Samme verksted og samme tre som mitt forrige bilde, men et annet vindu.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-02 13:27:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot A700
  • -
  • Brennvidde19,57mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger392
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194348} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger Anne Maritsdotter V.
Et spesielt bilde.
Likte det.
Fin litt mystisk stemning.

Inger Anne
Sverre H. S.
takk Inger Anne
stemningen var flott den kvelden!
Chr. G.
Flott tilbedning av lyset. Tror jeg ville kuttet bort treveggen i overkant og sørget for at vinduet var reint inn mot karmene. Liker den noe uskarpe speilingen.
Sverre H. S.
takk Chr.!
Synes selv at bildet mister dybde og miljø ved å fjerne treveggen. Hvis du ener fjerning av dogg i glasset inn mot karmene, synes jeg det er et for stort inngrep. Ønsker å være nogenlunde tro mot det jeg så. Den litt uklare speilingen var også det som fanget meg + korrespondansen med skyggene på veggen.
Kristoffer L.
Det er fine toner og en spesiell stemning i dette bildet. Men ikke så mye som gjør at jeg legger spesielt merke til det.

Men! Det er et men her, et stort men...

Ofte kjører jeg ''gråskala-testen'' på bilder jeg kommenterer her inne. I gråskala er det enklere å bedømme kvaliteten på tonearbeid, kontraster osv. I tillegg kan enkelte bilder (om de er gode) ofte få betydelig mer ''impact'' gjennom den litt mer abstraherte tilnærmingen til virkeligheten som s/h / gråskala innebærer.

(Farger er vi så vant til å se at vi knapt legger merke til dem, selv om de er aldri så riktig gjengitt. Er det svart/hvitt, tvinges vi til å stoppe opp og granske bildet nøyere. Vår fokus bringes nærmere bildets innhold. Jeg snakker nå vel og merke om gode bilder. Dårlige bilder er det ikke stort å gjøre med, enten de er i farge eller i s/h...)

Og ja, dette bildet synes jeg det ble dramatisk mye bedre i s/h!

Klikk på ''gråtoner'' under bildet her, og du ser et bilde med imponerende, sobre gråtoner over hele skalaen. Treveggen fremstår med en helt annen tilstedeværelse i bildet, og det er en ganske annen forbindelse mellom den og vinduskarmen, ledet via refleksene og skyggene av trærne i vinduet og på veggen.

I sum har bildet nå en langt mer rendyrket poetisk ''feeling'' - ja, for meg et annet innhold også - enn fargevarianten hadde.

Men her er det smak og behag. Dette er min oppfatning.

Prøv selv, og se!

- Kristoffer

Sverre H. S.
Takk for fyldig og vektig innspill, Kristoffer! Jeg forsøkte faktisk bildet i svart-hvitt når jeg jobbet med det, men kom da til at jeg syntes det ble for tamt. Fargene er for meg det som gjør dette bildet. Tror det også handler om at jeg vil at bilde skal uttrykke hva jeg så og opplevde ved dette kveldslyset.

Har lagt til en svart-hvitt versjon nå, hvor jeg har økt kontrasten i levels. Ser, som du sier, at bildet har et fint og dramatisk uttrykk slik, men det fanger ikke _meg_ så mye som originalen. Det blir et annet uttrykk. Kanskje om jeg kunne fristilt meg fra hva jeg tok bildet av, ville jeg tenkt anderledes. Kanskje foto for meg mye handler om å skildre.
Magnar B.
spennande… likar at her er to ´dimensjonar´, det er på ein måte eit lite bilde og eit stort bilde som har same innhaldet men med ulikt lys og tone… godt jobba! Ville ikkje ha kutta toppen, syns den korresponderer m vinduskarmen nede i farge, tekstur og komp. Likte godt fargeversjonen, kunne tenkja meg ei ramme rundt… no føler eg at vindauga fortsetter nedover. Du gjer spennande ting!
Sissel N.
Herlig bilde! Jeg synes det er flott i farger, og kanskje enda flottere i sort hvitt! Spennende komposisjon, kontrast og utrykk!!
Sverre H. S.
takker og bukker, Sissel!
Sverre H. S.
og ikke minst, takk Magnar!

Det var vel de to bildene i ett, eller enda flere, vegg, skygge, speil, skygge og speil sammen osv.., som fanget meg. Og lyset med fargene da, selvsagt!

Har andre bilder av samme motiv hvor hele vinduet er med, men likte best dette. Liker at ting detter litt ut av bildet... Vil nok ikke ha ramme på, selv om jeg forstår hva du mener.
Avsluttet .
Utrolig vakkert foto, ser nesten ut som et maleri som henger på en vegg med en gang! Veldig spennende og eksperimentellt motiv, fungere godt i både farger og sort hvitt!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu