Linn
Konfirmant 06
Bildet inngår i albumet Portrett -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-02 10:14:43
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger627
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194191} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Aron L.
Skulle gjerne sett en verson som BARE var s/h. Uten farge på halsbåndet.
Kul setting!

Skal si du er flink til å ta svart/hvit bilder! Bruker du film eller digital kamera?
Hvis digitalt: Har du noen triks du kan gi til en lærelysten ungfotograf, på hvordan å ta gode (good looking) svart/Hvit bilder??:)

A
Amund Blix A.
Ahhrg, få bort fargene her, dette er den mest oppbrukte og harry effekten du kan finne på å bruke. Fotoverdens svar på grilldressen, spør du meg. :-)
Om kunden har bedt om det, er det greit, er det ditt valg: FY.

Til Aron, hvis du vil ha svart/hvitt-bilder som *virkelig* ser bra ut, bruker du film, helst mellomformat eller større.(dagens filmreklame)
Camilla er flinkere enn gjennomsnittet på sine s/h-koverteringer, men for meg som jobber 99% med svart/hvitt er jeg ikke overbevist. Men å få til fantanstiske konverteringer er mulig, Nina Andersen her på Dotten er et godt eksempel på det bilde nr. 177294



Så til bildet. Rent og pent, men virker oppstilt, i en klinisk studiosetting foretrekker jeg at det er kontakt med modellen i bildet.

Mvh
Amund
Camilla H.
Takker for komentarer.
Amund: Ett godt eksempel på at man har forskjellig smak. Synes engentlig cf kan vere stilig på enkelte bilder. Så får jeg vel bare være litt harry da:)

Men jeg vil gjerne lære mer om konvertering til sort-hvit, så jeg hadde satt pris på en forklaring på hva du ville gjort med dette bildet for å få en bedre s/h.

Aron: Jeg pleier å jobbe i Layers i PS, på den måten er det enkelt å endre på justeringene man foretar. Chanel Mixer er også ett verktøy jeg Stortsett bruker hver gang jeg jobber i s/h.

mvh
Camilla:o)
Amund Blix A.
Hei harry-jente. ;-)
Nå jobber jeg mest med film, så jeg kan nok ikke gi så fryktelig mange tips på selve konverteringen...

Men noe har jeg da på hjertet:

Når man tar bort fargene i et bilde, blir alt mer direkte og oppmeksomheten går direkte til motivet, derfor synes jeg ikke det litt flate lyset du har brukt her(som sikkert er flott med farger) er helt heldig, det blir for en-dimensjonalt. Med s/h synes jeg man skal leke mer med lyset for å skape litt skygger og dimensjon, bruke kontraster. Dette er mer krevende teknisk med et digitalkamera pga det mer snevre eksponeringsomfanget til digitalt enn film, men det lar seg gjøre. Kikk litt på bildene til Nina som jeg nevnte i forrige innlegg, hun har noen virkelig flotte bilder, og bruker lys mesterlig.

Amund
Ishi K.
Er enig med Blix dette er for flatt. Dette har også med lyssettingen å gjøre. I tillegg ser jeg toneforløpet er brutt av etterbehandlingen. På skulderen _hopper_ fra utbrent rett til mørkere delen og viser seg som en skille ved overgangen. Jeg mistenker opptaket var gjort med vidvinkel fra et noe høyere ståsted og altfor tett opp til modellen slik at hodet, skulderen og overarmen er såpass dominerende og feil proporsjonert i forhold til resten av kroppen. Ber modellen om å slappe av med skuldrene når du tar bilder så det ikke ser så anstrengt og forvridd ut.
Ishi K.
En ting til, å beholde fargen på både øynene og halskjeden gjør at øynene og kjeden krangler om oppmerksomhet slik at de fungerer distraherende.
Camilla H.
Jeg bruker ikke vidvinkel i portrett tagninger.....
Og det er nok mer luft i det orginale bildet:o)
Men takk komentar!
Eyvind R.
Jeg synes dette ble estestisk bra og tiltalende. Øynene gir blikkfang og kontrast til det ''konturløse'' ansiktet. Sikkert best i ren s/h, men også helt greit med farge på kjedet..

Mvh Eyvind
Eirik H.
Eg er einig med Amund når det gjeld fargane. Definitivt grilldress :) Eg reagerar også på at skuldrane er trykt opp i halsen. Eg vil gjerne sjå halsen til den vakre jenta. Lyset er også litt for flatt. Augene og profilen har du derimot fått fram bra, men den halsen den halsen! :)
Bjørn H.
synes du er på god vei, kanskje curves,high pass ville fungere her.
Mvh.bjørn
Camilla H.
okay okay, jeg gir meg :p Lagt ut en ren s/h versjon, har også gitt litt mer kontrast. Jeg får desverre ikke gjort noe med halsen, men er helt enig i at det hadde vert bedre!
Tusen takk for komentarer Setter stor pris på den gode hjelpen jeg får!

mvh
Camilla :o)
Linn H.
Jeg synes dette var et nydelig bilde, jeg likte tråden mellom øynene og smykket..=) ang, skuldren, den kunne vært mer avslappet, men det spørrs på akkurat hva du vil at bildet skal formidle.. slik som den er nå får jeg en fornemmelse av at hun ''trykker'' seg sammen for å være ydmyk og hun ser spørrende ut.. bra jobba, alle har ulike meninger...=) mvh. Linn
Trond H.
Jeg likte bildet og er absolutt enig med Linn i at skulderene uttrukker noe. Hvis det var det du ville uttrykke er det ''i boks''.
For meg fungerte det i hvert fall bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu