Dagens siste lysflekk
Tatt i Overhalla i vinter. Utfordringen ble å få eksponeringen riktig. Tross gradient filter måtte bildet kokes sammen i PS til slutt.
Liker lyset og tåka. Ikke noe særlig originalt, men liker stemningen. Liker ikke hvor grovkornet filmen virker. Hadde ikk trodd det.
Utstyr
  • Canon T-90
  • Canon FD 35 f.2
  • Brennvidde35mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Sensia 100
  • Nei
  • AnnetTok alternative eksponeringer. Dette er resultatet av to som er satt sammen. Det for å få tegning både i himmel og jord. Har også brukt Dodge for å kjøre litt over tåken.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger313
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ole E.

Jeg synes dette bildet er meget vakkert og stemningsfullt. Fargespillet er lekkert og disen skaper litt mystikk og atmosfære. Enig med det du selv sier om den grovkornete filmen, jeg antar at du har brukt stativ, og jeg ville derfor ha valgt en langsommere film i dette tilfellet. Når det gjelder komposisjonen så blir jeg ikke helt fortrolig med ''eggene'' i forgrunnen, jeg ville vurdert å enten kutte disse vekk, eller plassert meg foran disse i opptakssituasjonen. Men alt i alt, så liker jeg bildet veldig godt!
Steinulf L.

Flott lys. Synes heller ikke høyballene tilfører så mye her, bortsett fra muligens å skape dybde i bildet.
Kurt S.

Veldig fint lys. Spesielt i bakgrunnen.
Forstår godt at du lot deg lokke av dette motivet.
Til tross for litt grov korning (betyr ikke veldig mye for dette bildet) synes jeg bildet ble stemningsfullt og fint.
Ballene i forgrunnen bør være der, synes jeg.
Bl.a. for å bidra til dybden. Forgrunnen ville blitt ganske tom uten disse.
Mvh Kurt
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Jóhann! For meg er tåkebilder vanskelig å unngå å like. Dette var kjempeflott. Ikke bare på grunn av den svake tåke, men farger og lys er også bra. Svært god stemning. Rundballene må være med, hvis ikke mister bildet forgrunnen og viktige blikkfang.

~ingebjørg
Jóhann Á.

Takk til dere!
OLE: Filmen er jo 100 asa, så det burde holdt. Er kjempefin for å vise på vegg, men ikke like vennlig til skanning. Ser nå at Provian holder bedre til det formålet.
Tanken med gressballene var å skape forgrunn og dybde i bildet. Syns selv at det blir litt tomt uten, men kanskje de er litt ''i veien'' for resten?
STEINULF: De er nok kun der for å skape dybde, ja, men så er de jo unektelig en del av kulturlandsapet etter hvert.
KURT: Er enig ang. gressballene og lyset var veldig fint. Men vanskelig å fange på mange måter.
INGEBJØRG: Jo, du og Fred i tåkeheimen! ;o) Da var nå dette beskjedne mengder tåke, men glad for at du liker bildet. Helt enig i baller og blikkfang!
Rune Edvin H.

Fin stemning, men blir litt ullent nede. Den lyseste skyen skiller seg også litt mye ut fra alt det duse. Pent, men altså ikke så godt som jeg har sett annet fra deg.
Rune
Jóhann Á.

Takk til deg Rune. Skjønner poenget med lyse flekken, men hadde håpet at det skulle balansere litt med disse omdiskuterte ballene i en slags trekant. Men at blikket går rett på lysflekken i et ellers dust bilde, det gjør det.
Petur E.

Det ser ud til at der er endnu vinter hos dig Johann.
Ellers fint og godt billde, blå farget vinter dag i Namsos.

Hilsen Fra det lille denmark.
Jóhann Á.

Takk, Pétur! Så ille er det heldigvis ikke at snøen ligger slik i dag. Bildet tatt tidligere i vinter. Men det er ikke noen sommer temperaturer for det!! ;o(
Jan Ove H.

Toppers

mvh

Jan O
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu