Keramikeren
Bildet inngår i albumet 10 portretter - Portretter av 10 markante personligheter i min hjembygd Eidskog.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF 50 1,8 D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger663
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193311} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Lasse S.
Synes du har klart å formidle yrkesstolthet på en fin måte ved å la modellen vurdere sitt arbeid opp mot lyset. Fin lyssetting og toneomfang. Du kunne gjerne hatt et par millimeter mer luft bak modellen og den hvite ramma blir kanskje litt voldsom mot de fine valørene i bildet? Fint portrett!
Jan Erik L.
Hei Lasse. Enig i at ramma ble litt brutal. Kunne valgt hvit bakgrunn, helt svart ble feil. Kanskje går? Luft bak? Tja. Bildet er egentlig lagd for 60x60cm og da gir det litt annet inntrykk. Men du har et poeng.
Jeanette L.
Vel, jeg liker komposisjonen din. Det kvadratiske funker.
Men det er en del småplukk, syns jeg.
Noe av det verste for en fotograf er skrift på klærne! Det trekker oppmerksomhet vekk fra det man vil. Så et godt tips er å si det til folk man skal fotografere i forkant: ''Vennligst ta på deg klær uten skrift eller mønster'', for eksempel..Det gjør ihvertfall jeg. (I verste fall ber jeg folk vrenge klærne!)

Så er lyset satt opp slik at det treffer hendene til mannen først, og da skjer to ting:
1. Hendene blir overeksponert
2. Ansiktet blir undereksponert.
Det hadde kanskje vært lurt med en lyskilde til på ansiktet, eller eventuellt satt den ene lampen anderledes.

Så har jeg litt problemer med å få tak i hva du vil formidle. Bildet heter ''Keramikeren'', så jeg antar at mannen er nettopp det, og at han har laget dingsebomsen han holder i hendene.
Men mannen ser totalt ''dø'' ut i ansiktet, ingenting forteller meg noe om han, utenom at han holder en dings i hendene.
Jeg syns han skulle sett mere ''stolt'' ut, sånn ''se hva jeg har laget!'' hehe.
Ellers hadde det kanskje bare hjulpet med et lite smil, at han betrakter sitt eget ''verk''.
Slik det er nå fremstår det veldig kunstig og stivt, og han ser ikke spesiellt komfortabel ut.

Ellers synes jeg bildet passer godt i svarthvitt!
Hilsen Jeanette:-)
Jan Erik L.
Hehe.

Jaja, dingsebomsen koster vel et sted mellom 15 og 20 tusen fra disse hendene. T-skjorter av denne typen går han med bestandig. For meg blir det helt feil, når jeg oppsøker keramikeren i hans verksted, å be ham skifte til noe han ikke bruker til vanlig.
1. Nettopp derfor er hendene det lyseste i dette bildet, bortsett fra teksten på T-skjorta da. Det er en ganske bevisst lyssetting fra min side. Har utfyllingslys rett bak kamera også. Hendene som skapte denne krukka er nettopp hovedmotivet mitt.
2. At ansiktet isolert sett er undereksponert kan jeg ikke være enig i. På min skjerm har det et toneomfang på hele spekteret.

At vi derimot har en forskjellig oppfatning av ansiktsuttrykket hans, det er en annen sak. Han var vel svært komfortabel i situasjonen, men litt vanskelig for meg å bedømme hvilket inntrykk det skaper. Kjenner ham litt for godt til å kunne bedømme det. Men mange takk for tilbakemeldingene. (PS. Skal love å ikke fortelle ham at er ''død'' i ansiktet. ;.))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu