Beskytte kameraet mot regn
Et par Manfrotto-duppeditter, en studioparaply og caps. Bare et lite innlegg i debatten om beskyttelse av kameraet i regn. <href>http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=...;href/> Legg merke til at det er fester for balanser på duppeditten. Vinkelen på paraplyen er også justerbar med tanke på sidevind og vannrett regn. Capsen fungerer i tillegg som ekstra sikkerhet for kameraet (og fotografen)
Bildet er vel ikke det skarpeste, best lyssatte og velkomponerte jeg har tatt. Men det er veldig beskrivende.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFjernkontroll, stativ og SB800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger1005
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192727} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Trygve A.

FANTASTISK !!
Her har man jo også venstre hånd fri til å dytte en barnevogn foran seg på Karl Johan 17. mai. Denne bør du patentbeskytte :-)
Christian S.

Genialt! men det kan kanskje bli vanskelig å holde kameraet nogenlunde stødig hvis det blåser?
Jan Erik L.

Ved kraftig vind kommer muligheten for å koble på balansevekter inn. Disse vil bidra til å stabilisere kameraet. At den totale vekt øker noe er en beklagelig bivirkning, men benytter man litt arm så trengs det ikke så store vekta for å balansere. Kastevinder kan man vanskelig gardere seg mot.
Rune O.

Er jo tøft, da. Men jeg tror du skal ha god selvtillit for å dra denne rundt i folkemengden på 17. mai.

Når det gjelder vekt, så kan man jo lage en nakkestropp med hurtiglås som hjelper til med å holde anretningen på plass og fordele vekten.

Men en liten ting:
I heftig regn, vil det vel bli en viss takrenne-effekt rett ned foran linsa, eller? ;-)

Hvor har du forresten kjøpt Nikon-capsen?
Jan Erik L.

Nakkestropp er en selvsagt anordning i denne sammenhengen. Dryppet fra paraplyen tror jeg vil bidra til å forsterke uværsstemningen i bildene. Men med dette utstyret er også mulig å vinkle paraplyen til mest hensiktsmessige vinkel. Med kortere brennvidde enn 17 mm er det også fare for at kanten på paraplyen synes. Imidlertid kan paraplyen justeres også i høyden, slik at birkninger unngås.
Ute på 17. mai ville nok dette være en sterkt oppmerksomhetsskapende ekvipasje, noe som kan være en fordel. Alle ser på fotografen og blikkontakt er sikret.

Capsen, usedvanlig viktig tilbehør i dårlig vær, har jeg fått fra Stavanger foto. (Litt reklame der) Du får høre med dem. ;-)

Egil E.

Reodor Felgen og Petter Smart: Kast dere i veggen..Denna var litt genial, Jan Erik!
Off topic: + i boka og cudos til deg for jobben med utstillingen.
EgilE
Johan S.

Hva om paraplyen fikk en slags vingeprofil som alltid stod opp mot vinden. Da kunne du fått løft også - så du kunne hatt fo kameraer på samme oppheng uten at det ble tyngre enn med ett...

;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu