Stillhet
Hansbakkfjæra, Ranheim i Trondheim søndag 14. mai 2006 klokka 11:15.
En stille søndag formiddag, med skiftende vær. I løpet av timen skifta det fra hustrig vind, svarte skyer med såvel regn som sludd i bygene, til lyst og lett overskya. For noen dager siden sydet denne plassen av folk; et yrende liv med sol og sommer.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 10-20mm f4~5.6 EX DC
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger421
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Torbjørn K.

Velkomponert landskapsbilde med fin dybde. Er som regel begeistret for fargebruken din, men her synes jeg det ble litt vel mye.

Torbjørn
Espen A. I.

Nydelig komponert, dette sitter som et skudd JF! Veldig fin farvebruk, du bruker den flittig, men jeg liker den! Horisonten er naturlig og vakker. Savner kanskje noe spenning her, men roen er tilstede:-)

mvh Espen
Hege J.

Hei Jan Frode!

Er det ikke herlig å stå i slike åpne landskap og bare nyyyte roen? Jeg kan se for meg meg selv stående der ute og la tankene få fritt utløp. Det er livsnytelse på sitt beste for meg.

Friskt bilde som viser at bjørk og gress har fått en kledelig grønnfarge. De små bølgene slår forsiktig mot vannkanten. Kan forestille meg livet her for noen dager tilbake i varmen som var da. Hver værtype har sin sjarm. :-)

Jeg liker godt fargemettede bilder, som her, men synes blåtonene i åsene i bakgrunnen ble litt kunstig blå.

Mvh Hege
Stig Børre E.

Pent, rent og enkelt bilde. Liker komposisjonen og fargene.

StigB
Odd Tore S.

Velkomponert og med kontrasten velutsprunget vårbjørk mot glefsende fjord
(jeg oppfatter ikke dette som små kosebølger, men må muligens kalibreres).
Grønt i Trondheim før 17. mai? I min tid syntes vi at det var flott om bjørka fikk musører den dagen. Og om morgenen min første 17. mai der snødde det.
Har du gjort et eller annet type NI med bildet? Litt mye grasgrøt, og rare kvister hist og pist. Eller er det er resultat av filstørrelsesbegrensningene her?
Odd Tore
Bente K.

De grønne saftige fargene vi har nå mot det blå forsterker hverandre. Bra! Dette var et åpent landskap med en ensom nyutsprunget bjørk + en tom brygge i en god komposisjon.
Er det forventningene til varmere tider du vil formidle her? Eller roen vi kan finne akkurat nå når det er folketomt.
Absolutt et godt landskapsbilde.
mvh Bente




Elise K.

Nok en gang et nydelig velbalansert bilde med flotte farger. Kjempefine linjer innover i bildet som jeg synes gir dybde.

Mvh Elise
Kurt S.

Noe av det som er karakteristisk ved våren er den intense grønnfargen som ofte kommer i kontrast mot hvitt og blått. På 17de mai også rødt-:) Akkurat disse flotte kontrastene finner man ikke i den grad i andre årstider.
Her har du gjort maksimalt ut av det og forsterket fargene. Det er helt ok.
Fjellene i bakgrunnen kunne muligens vært litt mindre blå.
Tror også en dose USM selektivt på gresset i forgrunnen kunne gjort seg.
Uansett et flott vårbilde.
Mvh Kurt
Stine J.

Hei

Nok et flott naturbilde fra deg. Du er flink å få fram en spesiell stemning. :)

mvh Stine
Geir F.

Hei
Her sitter det meste. Bildet er velkomponert og flott.
Men til en tittel som ''stilllhet'' ville nok jeg foretrukket noe mindre ''støyemde'' farger. Men et vakkert bilde var dette.

-geir f-
Jan Frode A.

Hei hei alle sammen, og takk for kommentarer og synspunkter :-)

Joda, jeg ser nå at 'berget det blå' der i bakgrunnen kanskje ble litt for blått. Når det gjelder det grønne; der er egentlig utrolig masse varianter av grønne nyanser ute i landskapet, alt etter lys og stemning. Her i Trondheim hadde vi ei ukes tid ifra 4. mai der sommeren virkelig eksploderte. Varme dager og lyse milde netter fikk bl.a. bjørka til å bli grønn sånn rett over natta. Har ei flott hengebjørk utenfor stuevinduet mitt, og har vel aldri i de 9 årene jeg har bodd her, opplevd at den var full utsprungen så tidlig i mai.
Odd Tore: riktig, jeg var vel litt 'uheldig' med bruken av NeatImage; litt utviska gress. Du har øya med deg som alltid ;-)

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu