Min variant
Her kommer mitt bidrag i blåveismengden. Jeg la meg på magen i en mørk skråning i marka og forsøkte meg fram med blitz og softbox. Sikkert et artig syn for de forbipasserende.
I alle fall kjekt å ha prøvd seg på blåveisen, den er jo egentlig en veldig pen blomst der den dukker opp blant alle de hvite som stort sett preger marka nå.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 150mm f2.8 Macro EX
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • ja
  • AnnetBlitz Nikon SB-800 m/softbox
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger478
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_190350} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Tine H.

Din variant er super. Flott med disse skarpe og uskarpe feltene. Skulle likt å kunne den teknikken du har brukt her. Helt lekkert! Mvh Tine
Kai Frode G.

For et par uker siden hadde jeg synes at bildet var bedre enn det jeg synes nå. Vi har blitt litt bortskjemt med tilsvarende bilder de siste ukene. Greit nok, men ikke noe mer. Ville noe blendet ned litt. Og det blir litt for mye fokus på stilken her.
Odd Tore S.

Tema med mange variasjoner for tiden, dette kommer i kategorien smal hattebrem og med liten vinkling i forhold til horisontalplanet.
Her har du meget intense farger, bra treff med fokus, og stengel med skarpt tegnede hår. Når man har med stengel, synes jeg at den enten skal være skarp som her, eller helt uskarp. Litt uklar stengel blir litt slurvefeil.
Så da blir konklusjonen bra håndverk og et valg av vinkling som etterhvert har blitt mer tradisjonelt, men som ikke har tapt seg av den grunn.
Odd Tore
Kurt S.

Synes dette ble veldig fint.
Det kan lett høres ut som om man skriver lettvindte kommentarer. Fint, flott, superflott osv.-:)
Når man imidlertid ærlig og oppriktig synes at bildet er flott, og man ikke klarer å finne noe å sette fingeren på, må det være lov å skrive slik.
Dette er et slikt bilde.
Nydelige farger, teknisk flott og utsnitt/komp. fungerer godt.
M.a.o bare til nytelse.
Mvh Kurt
Ann F.

Blåeste blåveisen hittil i år, meget fin blånyanse.
Passe med variasjon i bakgrunnen uten at den dominerer.
Bra.
Mvh Ann
Liv Anette T.

Se det , her kom et av blåveisbildene. ''Blåveis blå, ......'' ET spennende bilde og kalre fine farger. Blåfargen var litt uvant synes jeg, men allikevel veldig flott. På en måte skulle jeg likt å sett et hvor kanskje noen av støvbærerne hadde vært skarpe :-)

Ser ellers for meg synet av deg paddeflat på bakken ;-) Om ikke annet så får iallfall naboene noe å snakke om :-)

Hilsen Anette
Torbjørn K.

Når det gjelder farger, så er du en mester! Farger og lys sitter helt perfekt her. Fokus, komposisjon, linjer og utsnitt sitter også meget bra. Det eneste jeg kan prike på her er at du har fått et kronblad like bak støvbærerne. Jeg kunne tenke meg å hatt en ''kløft'' mellom to blader her, for å fremhevet de hvite støvbærerne enda bedre.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns det blei et lekkert bidrag til alle de andre ''veisene'' på dotten for tida:-)

Fine blåfarge og bra fokus.

Inger Anne
Steinulf L.

Mja,tema,men ikke så mange variasjoner. Dette er meget godt håndverk,komposisjonsmessig på en lest vi vel har sett nokså mye av de siste ukene. Men pent er det, og våren er her!
Bente K.

Dette er den blåeste blåveisen jeg har sett til nå. Her har du fått maksimalt ut av fargene og lyset. Hårene på stilken er også en detalj jeg merker meg ved her. Absolutt en av ....veisene som skiller seg positivt ut.
mvh Bente
Tone B.

Liker din variant i blåveismengden. Som vanlig leverer du bilder med gode fargetoner så også her. Fin plassering av blomsten i bildeflaten og fin bruk av skarphetsplan. Likte dette og synes det skiller seg ut i mengden!

mvh Tone
Inge S.

Hei.
Varianten her syns jeg ble meget bra.
Flott blåfarge, teknisk meget bra.

Mvh Inge
Tone A.

Eit vakkert og kreativt blåveisbilde der blåtonane er spesielle og er ein flott kontrast mot dei duse bruntonane i bakgrunnen. Bakgrunnen har eit lyst parti med svake diagonale linjer rett bak blåveisen. Smalt skarphetsplan som gir eit mjukt inntrykk der stilken med hårstråa og dei bakerste kronblada har skarpe linjer. Eit par støbærarar er skarpe med fine detaljar der dei strekk seg etter lyset.
Her kjem verkeleg dei elegante formene til blåveisen fram med lekre blåtonar som gjer bildet spesielt.
Jan Frode:Eg lo godt av skildringa di frå fotoseansen, pga at eg kjenner meg igjen. Stort liggeunderlag er bra å ha så ein ikkje vert kald og skitten og ein pose med ris til støtte for fotoapparatet. Vaksne folk ser rart på ein, mens ungane spør:''Kvifor ligg du slik og kva gjer du på''? Men det er ingen andre som ligg rundt og fotograferar.
Trass strevet så fekk du eit lekkert bilde med frodige blåtonar!
:) Tone
Espen A. I.

Om det er så kreativt vet jeg ikke, men det ligger i kurven for gode makrobilder. Det som gjør dette bra er din gode, veldig gode bruk av farger som forsterker inntrykket av vår og den varme tiden vi er på vei til. Virkelig fint dette.

mvh Espen
Inger-Lise S.

Dyktig presentasjon av blåveisen. Du er flink med farger og bildet er uten tvil lekkert. Men jeg kjenner blåveisen for godt til å bli helt fortrolig med denne blåturkise fargen..Blåveisen er jo ikke slik...
Men et teknisk godt bilde,svært dyktig utført.

Inger-Lise
Jan Frode A.

Takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer og synspunkter :-)

Joda, den ble kanskje litt blå? ;-) Jeg opplevde vel at blåveisen fantes i endel forskjellige nyanser der i skyggen; alt fra nesten rødlilla til bleke blå. I alle fall var det artig å oppleve denne vakre blomsten på så tett hold. Den er ikke så vanlig i Trøndelag har jeg hørt nå i ettertid, og det var en kollega av meg som tipset meg om hvor i Estenstadmarka jeg kunne finne blåveisen. Nok om det.

Her har jeg brukt blitz sammen med softbox både for å kunne korte ned på lukkertiden, og samtidig få fram et spesielt lys.(Der var egentlig ganske så mørkt i denne skråningen inne i et skogholt). Uten stativ kan det være vanskelig å treffe og holde på fokus, så når den sitter, er det en fordel med kort lukkertid. Føler sånn sett at jeg traff der mht. til fokusplanet og komposisjonen. Og lyset ble flott syntes jeg :-)

Torbjørn nevner komposisjonen med tanke på kronbladet bak støvbærerne. Akkurat dette var faktisk bevisst fra min side, siden jeg ville ha de hvite støvbærerne mot en blå kontrast. Følte at dette vil bli litt annerledes enn den 'klassiske' med støvbærerne mellom to kronblader.

mvh Jan Frode :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu