Blåveis
Jeg kommer fra vestlandet og er ikke vandt med blåveis, men her i Trondheim fant jeg 3-4stk blandt en million hvitveis...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-05 06:51:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 30D
  • Tamron 90mm f/2.8 macro
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger577
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189652} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Anders H.

Nydelig. Farger, komposisjon, fokus, alt. Jeg liker spesielt rødfargen som ligger på stilken helt oppunder bladene.

Anders
Ann F.

Her har du virkelig dratt i spakene så kontrasten får smell og liv så det holder til plakateffekt.
Og hvorfor skal nå alle bilder være helt naturtro? Tvertimot.
Fin diagonal komposisjon, rødfargen er forfriskende.
Ville beskåret noe fra toppen, det er en lys runding i ø.h.hj. som distraherer noe. Og litt fra bunnen så den ene stilken ikke starter så dønn i hjørnet.

Mvh Ann
Kurt S.

Enig i Ann`s beskjæringsforslag.
Dette ble strålende fint med sterke og fine vårfarger.
Flott valgt fokuspunkt og det røde, som nevnt, ble forfriskende og skapte fin kontrast.
Vakkert!
Mvh Kurt
Torbjørn K.

Hei og takk for kommentarer.
Ann: Jeg har dratt i spaker ja, men ikke så veldig mye faktisk. Blåveisen var inne i skogen, og stod midt i en liten lyssøyle som kom inn mellom to trær. Dette skaper kontrastene i bildet. Er enig med beskjæringsforslaget ditt, og har lagt ut en ny versjon av bildet.

Torbjørn
Odd Tore S.

Siden Ann annetsteds er så sleip at hun henger seg på en annens kommentar, henger jeg meg på hennes her.
v2 er et skritt framåt.
Etter å ha sett på bildet ditt og vandret ned til kommentarboksen noen ganger, ser jeg for meg en mer elegant sak hvor blomsten i bakgrunnen får råde grunnen alene. Jeg synes at lyset på den sammen med vinklingen av stengelen hadde fortjent at det ikke ble forstyrret av blomsten foran. Naturligvis ultratradisjonell og konservativ tekning, men egentlig kjøper jeg hverken tradisjoner eller moderne retninger uten videre, teknikken får motivets potensiale bestemme, og naturligvis fotografens hensikt med bildet, og den kan være forskjellig fra den jeg oppfatter eller synes passer.
Odd Tore
Steinulf L.

Teknisk meget bra bilde med fint utsnitt. Spesielt v#2 fungerer godt hos meg. Valget av fokuspunkt er jo ganske så elegant. Et bilde med mange fine detaljer.
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette fallt umiddelbart i smak Torbjørn,
annerledes, elegant og malerisk.
#1 syns eg var bra nok.

Inger Anne
Tone A.

Eit annleis blåveisbilde med ein dus blåveis i forgrunnen, som er større enn den skarpe bak. Den duse blåveisen er mest er gjennomsiktig pga at ein ser stilken gjennon dei to blada som ligg foran. Flott lys på den skarpe blåveisen spesielt på den elgante stilken og på dei to kronblada med som er opplyste under og på dei skarpe begerblada. Dei elegante stilkane som gjentek seg, gjer mykje for bildet så eg likte best versjon 1 pga at ein då verkeleg ser korleis blåveisane strekk seg etter lyset.
Flott skarphetsplan på den bakerste blåveisen, flott lys, vakre blåtonar og fine detaljar på blåveisen bak.Bra jobba, Torbjørn!
:) Tone
Espen A. I.

Ojoj, makro på høyt nivå. Lyset er dramatisk, men alikevel behagelig. Du får min anbefaling for dette Torbjørn. Skarpheten og farvene er helt klart på topp! Inspirerende for meg!

mvh Espen
Audhild E.

Likte veldig godt komposisjonen her! Friske, fine farger!!

Mvh-Audhild
Tone B.

Hei Torbjørn,

Misunner deg anledningen til å ta bilde av denne vakkre blomsten! Jeg synes du har mestret oppgaven meget bra her. Fin komposisjon med gjenntagelser og linje som leder frem til fokuspunkt. Nydelig plassering av fokuspunktet og bruk av skarphetsplan. Fint med lyset som treffer hovedmotivet.
Bildet er i mine øyner flott som det står nå, men kunne et annet alternativ vært en beskjæring nedenfra?
Meget bra levert!

mvh Tone
ingebjørg fyrileiv g.

Kjempeflott bilde av blåveisen!
Det er sylskarpt og har sterke, fine, farger. Det som også gjør at det skiller seg ut, er at det har denne flotte uklare i forgrunnen for så en skarpere gjentakelse lengre inn i bildet. Jeg synes v2 var best.

vh ingebjørg
Stig B.

Meget fin utnyttelse av selektiv fokus og smal lysstråle. Smakfullt og fine farger, syne sikke de er for kraftige. Fin komposisjon. #1 fungerer for meg.

Mvh Stig
Jan Frode A.

Farger og lys etter min smak. Versjon #2 er flott! Jeg må flire når jeg leser at du fant 3-4 stk. av de blå blandt en million hvite. Inntil sist lørdag hadde jeg bare sett den millionen med hvite, men med god hjelp av kjentfolk, fant jeg de blå. Vel nok om det. Bildet faller så absolutt i smak. Liker fargespillet fra det irrgrønne til det dybe blå. Fint med den skarpe bak diffuse blad og blomst. Virkelig flott fokus, som gir bildet ekstra spenning.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu