Hest
Tatt under dagens tur med Biofoto Midtnorge til Laugolia. Planen var egentlig å fotografere blomster, men jeg endte opp med å ta macrobilder av en hest i stedet...
Utstyr
  • Canon 30D
  • Tamron 90mm f/2.8 macro
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/1600s
  • FilmtypeISO800 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger670
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189304} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Tone A.
Eit annleis og kreativt hestebilde pga bruk av makro-objektivet. Her kjemdet mørke auget fram med si form i det mørke skuggepartiet. Hudfoldene kjem fint fram rundt auga. Det spanande partiet er øverst med refleksjonane av fargane på himmelen, det er litt orange midt i. Og dei mørke linjene etter augevippane gir ein fin effekt oppå det lyse partiet.
Fine bruntonar på hesten som er god kontrast mot dei lyse blåtonane på himmelen. Dei lange håra gir litt liv til bildet. Her har du fine detaljar både rundt og i auga. Det brune partiet nederst inni i auga er ein fin detalj. Flott fanga motiv.
:) Tone
Dag J.
Utrolig vakkert! Artig vinkel og komp.
Kurt S.
Tror det er første gang jeg har sett macrobilder fra en hest, og hvorfor ikke? -:) Sikkert mange interessante detaljer å feste til brikken.
Synes dette ble flott. Nesten abstrakt. Dersom du ikke hadde skrevet det vet jeg ikke om jeg kunne gjettet hva det var.
Mange lekre detaljer og hårene mot den rolige bakgrunnen til høyre skapte god balanse.
Bra!!
Mvh Kurt
Rolf J.
Spennende komp.
Fint plassert skarphetsplan og bra skarphet på de detaljene du har valgt å ta skarpe. Liker refleksen i oppe i øyet. Bra bakgrunn. Kunne nok ha tenkt meg ørlite tegning i de gjenngrodde svarte partiene oppe til venstre.
Rolf
Chr. G.
Pluss for alternativ makro, og komposisjonen fungerer. Dog synes jeg det hele blir noe svart, skulle gjerne sett noe mer detaljer i øyet og det som er omkring.
Tormod I.
Artig artig. Antar du ikke fikk satt opp stativ på snuten ;)
Kunne også tenkt meg litt mer detaljer i de mørkeste partiene.
Inger Anne Maritsdotter V.
Det mest spennende hestebildet eg har sett.
Har ingenting konstruktivt å komme med.

Syns det er kjempelekkert!

Inger Anne
Øyvind A.
Idéen er god, og et stort pluss for hårene til høyre som gir liv til bildeflaten.
Gjennomføringen er dessverre ikke så bra: Det blir for mørkt, og litt mer dof hadde også gort seg, slik at øyets kontur hadde vært skarp.
Ø.
Inger Anne Maritsdotter V.
Ekstra pluss for speilingen og lyset i auget hans.

Inger Anne
Reidar T.
Et annerledes og kreativt hestbilde som fungerer godt.
Meget bra.

RT
Fred S.
Originalt er det, og slike øyenvipper skulle en ha hatt. Ellers er jeg ikke like begeistret som de fleste andre her. Grunnen til det er nok først og fremst tomheten i øyet; det store, mørke feltet der. Skulle gjerne ha sett mer antydning til liv der.

vh fred
Odd Tore S.
Du er idérik og eksperimenteringsvillig, ingen tvil om det.
Rammen om øyet er forsåvidt spennende og hesteaktig, men etter min forstand blir en mørk kuleflate som dekker såpass mye av bildeflaten noe uspennende.
Litt, eller helst mye mer speiling, så ville jeg stilt meg mer positiv til øyet, og da hadde hele blidet fått mer innhold. Hva med speilingen av f.eks. grønn eng?
Håper du finner en hest med mer blink i øyet neste gang.
Odd Tore
Oddvar B.
Et artig, originalt og teknisk bra bilde.
Er forøvrig noe enig med de som mener at enten kunne skyggene vært lettet opp litt - eller det burde vært en ''friskere'' speiling i øyet.
Ketil K.
Original idé. Dessverre kommer du her litt for tett på. Speilingen kommer også for høyt opp, slik at bildet utydeliggjøres. Utsnittet blir så trangt at forståelsen for motivet blir vanskeliggjort.
Jon A.
Tøft!
-Jon
ingeborg w.
Flotte former, god bruk av dybdeskarpet (synes det er det som skiller dette bildet fra alle de andre hesteøynebildene jeg har sett) og skarpt er det også. Desverre synes jeg selve øyet blir for mørkt og tomt.
Jan Frode A.
Artig makro, fordi bildet forteller at intet er for stort for makro-fotografering. På blomster- og insektjakt, er det vel få som tenker på hest og makro :-)
Syntes oppbyggingen av bildet er veldig bra, og spennende detaljer med hår som bryter veldig elegant. Litt mørkt i enkelte partier, men duverden...dette fungerer veldig bra.

mvh Jan Frode
Steinulf L.
Hester er velegnet for makrobilder,det er dette et eksempel på. Like din variant på det store hesteøyet. Det som hever bildet over dusinvaren er hårene til høyre i bildet. Lekkert.
Nina S.
Artig og annerledes. Enig med Steinulf at hårene til høyre gjør mye for bildet.
Bildet er nesten abstrakt at det kan assosieres med andre ting , det får meg til å tenke på et gedigent hårete innsekt med lange følehorn.
Mvh Nina
Johan K.
Stort pluss for ideen :)

Men, er enig med FS om at selve øyet blir for tomt/svart. Og av den grunn fungerer ikke bildet helt for meg.

Men, ideen er verdt å jobbe videre med

Johan
Espen A. I.
Jeg likte dette, men dessverre noe gjengrodde partier som etter mitt syn tar litt for stor plass og dermed mister bildet litt glød. Men jeg er med på ideen din og synes den er veldig god.

mvh Espen
Audhild E.
Fantastisk bilde!! Fine kontraster!
Flott med så lys bakgrunn mot det svarte øyet og hårene!
Nært, og nesten litt abstrakt, om ikke tittelen var der..

Mvh-Audhild
kine n.
veldig fint macrobilde av hesteøye. jeg har brukt lignende motiv mange ganger, veldig gøy! :) liker lyset og fargene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu