Spurveugle
Selv synes dette ble ganske fint, men hører gjerne deres meninger om bildet av spurveugla. Her er den knipset i sine rette omgivelser, men blir det for mye uklar barskog i regnet og for lite ugle?
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-25 21:22:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon d-70
  • 300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger991
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_188152} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Odd E. k.
Å , så tidløst og vakkert. Et flott og noe sjeldent bilde. Veldig fint utsnitt, noe som gir dimmensjon av naturen og den lille ''ensomme'' ugla. Veldig bra fanget. Likte bildet meget bra!

Mvh.

Odd E
Edvin S.
Det var gutten sin på ''post''. Syns dette ble, som du selv sier, meget flott.
#2 viser meget godt hvilket vær du og ugla har vært ute i.
Likte denne, skarpt og fint i sitt rette element.

:: ~ Arne
Børge J.
Jo så absolutt, likte V2 best, får litt følelse av været sammtidig som ugla er vist i sitt naturlige miljø.

BJ
Ole Martin D.
Hallo Kjartan.
Kjempeflott da mann!! Liker bildet veldig god,denne lille ugla i den store naturen vi heldigvis har igjen noen steder. Skal kikke etter den igjen og takk du kloke .....
Kjell G.
Jeg synes det er sjarmerende at uglen er så liten, samtidig med at man ser hva det er for noe. Sånn sett likte jeg v1 best også.
Hans-Gunnar H.
Hei Kjartan!
spurvugla er jo ikke akkurat stor, så utsnittet forsterker denne følelsen at den er liten i en stor verden....en riktig ulv i fåreklær skapning.
Har flere ganger hatt denne krabaten på min foringsplass for småfugler men den er såpass tett at det er uråd og få bilde av den dær...
Men jeg har fler ganger gått på denne krabaten ellers og noen ganger fått et par bilder....uansett en utrolig sjarmerende skapning av arten som er relativ dagaktiv. Nysjerrigheten denne skapningen har synes jeg kommer godt frem....et sjarmerende naturfoto du har fått her...
MVH Hans-Gunnar
Otto V.
Ja,dette var en flott fanget spurvuglevalp.
Eksponeringen sitter,men jeg synes kaskje spurvuglen kunne valgt et annet tre å sitte i.
Ov.
Jon A.
Hehe, liten og tøff. Bra bilde som sier noe om motivet på en enkel men allikevel kreativ måte. Det er noe iriterende med stubben som stikker opp med gul ende, dette kan kankskje bedres med litt dodging i PS. Ellers et flott bilde!
-Jon
ingeborg w.
Liker hvordan du har fått fram proporsjonene, liten ugle og store omgivelser, foretrekker v2, der kommer ugla bedre fram, men den ser fortsatt liten ut. Ellers naturlige farger.
ingebjørg fyrileiv g.
Meget bra bilde, Kjartan. Jeg liker det store utsnittet, men liker også #2 pga at jeg får bedre tak i øynene der. Men foretrekker allikevell #1 da størrelsen kommer best fram der. Bakgrunnen er kjempefin. Liker at regnet kommer frem.

vh ingebjørg
Einar Y.
Hei Kjartan.
Jeg synes v2 fungerte best,den gir mere enn godt nok inntrykk av denne lille krabaten i dens riktige miljø,men synes du har fått frem litt mere av regnet som faller(og gir en dimensjon også...)
E.
Kjartan T.
Takker for tilbakemeldinger på bildet. Godt å få litt forskjellige synspunkter og kommentarer.
Stig B.
V1 er flott på den måten at den understreker egenskapen denne føggern har. Fin koomposisjon, og jeg liker antydningen til trær i bakgrunnen. Ren og pen komposisjon.

V2 vil kanskje fungere bedre som bilde uten å tenke på arten som er avbildet, i og med at her fungerer den som et bildeelement uten å understreke at den er liten.

V1 er jo det utsnittet vi opplever denne i, liten og langt borte, og er vel dermed det ''sanneste'' utsnittet.

Kort sagt: begge versjoner har livets verdi :-)

Mvh Stig
Jóhann Á.
Hei Kjartan!

Flott igjen! Går for v2. Viser litt mere detaljer i ugla, samt at regnet vises bedre og gir liv til det hele. Tøfft for den skapningen er ikke særlig stor!

MvH, Johann
Kjell Sigurd S.
Anderledes og fint. Malerisk bakgrunn og et flott tre den sitter i. Severdig dette.

Kjell S
Magnar L.
Dette bildet likte jeg veldig godt! Versjon #2 er klart best. Hadde selv spurveugle ved foringsplassen fra september til februar. Fikk noen bilder av den også.
Dette er et villmarksbilde helt etter min smak, den lille ugledvergen i toppen av en tørrgadd med skogen i bakgrunnen. Regnværet hever bildet enda noen hakk. Flott dette!

mvh Magnar
Svein B.
Henger meg på Magnar Lien sin kommentar. Jeg liker begge versjonene godt- men de er på en måte til hvert sitt bruk. Ver #1 fortjener en annen presentasjon enn formatet her kan gi- skulle gjerne sett det blåst opp så en kan betrakte det på avstand, med miljø og helheten i ett, men samtidig kunne gå nærmere og titte litt bedre på miniugla som sitter der i toppen- et suverent bilde for en utstilling- gjerne i en serie om nettopp spurvugla, eller ugler generelt. Ver #2 er vel den som ville passet best når formatet må begrenses- som i en bok, på en webside o.l.

Ellers kler hovedmotiv (om en kan kalle noe så lite for det...;) ), tørrgadd, bakgrunn og regnet hverandre glimrende. Gir meg en god skogsfølelse.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Fint med flere tilbakemeldinger, takk også til dere siste som har lagt inn en kommentar til bildet.
Rolf S.
Ett riktig flott bilde etter min smak av en ugle som jeg aldri har sett.
Jeg likte også versjon 2 best men versjon 1 ligger ikke langt etter.
Mvh Rolf
Jan-Eilert P.
Artig å se bilde av spurvugla. Uenig i at regnværet gjør bilde bedre. Syns faktisk det forstyrrer litt her. Ellers meget meget pent og flott tørrkvist
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu