Du skal ikke kødde med bestemor
Vikingtidens kvinner var stolte, ære var avgjørende for dem for dem. De søkte makt og fant den gjerne. Her er Eldir kledd slik en rik kvinne ville vært kledd for over tusen år siden.
Jeg har ikke tenkt å vise det til psykologen min.
Bildet inngår i albumet Vikingtid - Bilder fra nasjonale og internasjonale vikingmarkeder 2006
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Nikor 28 - 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBakgrunnen er foto av en tegning jeg fant i et lite galleri i Malaga.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger720
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186818} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Bjørn H.

Mange uttryk, sterke kvinner og mannsdominert tid. likte dette, du får frem personlighet og styrke.
Mvh.Bjørn
John Andre A.

Ja, meget sterke uttrykk på denne kvinnen! Blåfargen på drakten står godt mot bakgrunnen, og den illustrasjonen: har du laget den selv?
Forøvrig bra og viktig perspektiv du har tatt fram.
~John~
Lars-Anders M.

Liker dett bra. Bakgrunn og bestemor står perfekt til verandre. Du har ett meget fint bildesyn syns jeg. Ok.
Andreas S.

Hei Helge

Likte godt denne manipulasjonen. Bakgrunn og bestemor står bra til hverandre ja. Liker også kontrasten mellom varme/kalde farger her. Godt utført!

Mvh. Andreas D.
ingebjørg fyrileiv g.

Kontrastfyllt bilde og flotte uttrykk. -både i for- og bakgrunn.
Ditt resultat ble bra.

ingebjørg
Linde G.

Hei Helge

Veldig bra bilde, mye gnist og ''girlpower'' her. For ei dame forresten, skikkelig vakker og gnistrende. Med bakteppet som forsterker inntrykket av en sterk kvinne, var det midt i blinken for meg .... Bra !

Hilsen
Linde Gilberg
leif b.

En av de bedre bildene. Modellens/kvinnens flotte klesdrakt og farge, gir bildet den lille gnist i fargekominasjonen. Er så enig med utsagnet '' girlpower '' i dette.
Heidi H.

Bra bilde av tøff dame! Fargene i for- og bakgrunn står perfekt til hverandre. Når det er sagt, skulle jeg gjerne også sett portrettet av ''bestemor'' alene, da det ser ut som de er like bra som sluttresultatet.

mvh heidi:-)
Magnus T.

Nok en flott manipulasjon fra deg, dette er du en mester på!
Geir F.

Hei Helge.

Du er kjempeflink med manipulasjon. Ingen tvil om det. Som tidligere nevnt står fargene meget godt til hverandre. Og her passer også foto og tegningen til hverandre.

Skulle likevel ønske at du hadde fått med mer til venstre og at Eldis nr 3 ikke hadde blitt kappet. Ellers er den bakerste Eldir kanskje litt stor. Ansiktet er ørlite grann større enn Eldir i midten. Hadde den midterste Eldir vært noe større hadde bildet vært heeelt perfekt.

Ansiktet i midten har en skygge som virker som den kommer fra kvinnen foran. Vet ikke om det er tilsiktet men virkningsfult er det og gir manipulasjonen troverdighet.

Du er et oppkomme av ideer, Helge og jeg følger deg våkent videre!

-geir fløde-
Helge R.

Hei alle sammen.
Jeg bøyer hodet og takker for alle godordene, det er en del av drivkraften til nye bilder.
På dette bildet ser dere Eldir, hun befinner seg på Bronseplassen i Høvåg; www.bronseplassen.no . Vi to har bygget opp denne opplevelsesparken utenfor Kristiansand.
Denne påsken var et par jenter fra Borre vikinglag på besøk. De hadde med seg finstasen og jeg fikk tatt noen bilder av dem.
Dette er Eldir i tøy fra midt på 900 tallet. Lin underkjole, forkle i tykkvevd ull, det er holdt på plass med to store skålspenner. Mellom de to spennene henger det kjederer med glassperler, et av rav og rundt halsen har hun en tykk ring av gull. Vi kan skimte den store jenrnnøkelen som henger der, tegnet på at det er hun som hersker over gårdens skattekister. En kvinne fra det øverste samfunnslaget, kanskje hustruen til selve jarlen?
Med slike modeller kan det skje mye rart. På dette bildet ville jeg forrene temperamanget mellom Eldir og den frådende dynamikken i bakgrunnen.
På slike bilder lager jeg først oppstillingen av figurene, når den er klar faller som regel bakgrunnen på plass.
Nå for tiden har jeg lopper i blodet, eller heller en masse bilder i hodet, følg med så får dere se, hilsen
:)Helge
Avsluttet .

hei helge,
et fint bilde, liker farger, bra gjennomført.

hilsen ulle ;-)
Gerry F.

først: det blikken efra modellen er kjempebra...liker fremstilling her veldig godt...du burde bruke henne som modell flrere ganger til evt portretter...ytrolig utstråling fra henne...bakgrunnen brøt veldig mot ''konseptet'',men synes det gjorde seg godt...

Flott jobbet, Helgenen!


GErry
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu