Fotballspilleren
En varm dag i påsken i en fiskerlandsby i Douro-dalen i påsken så jeg denne lille fotballspilleren.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-16 01:22:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EFS 18-55mm
  • Brennvidde21mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger335
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186361} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Anders Patrick K.

Jeg liker motivet og komposisjonen, men hva har du gjort med bildet? Det ser nesten utvisket ut... Mulig du vil ha det sånn, men jeg syns det funker dårlig...
Lasse E.

Hei Patrick, jeg forventet kommentarer om at bildet ikke var helt skarpt, noe som, irriterer meg kraftig fordi motivet er helt topp. Har prøvd å presse skarpheten så mye som mulig i ps, så kanskje er det det du reagerer på. Legger ved en versjon før jeg prøvde å fikse på bilde.
Mvh Lasse
Olav L.

Ikke noe å si på komp eller motiv, som jo er helt herlig. men det er som PK skriver, det virker som om det er utvisket, nesten som om dette er forstørret noe veldig opp.

Du sier du har presset skarpheten så mye du kan i PS og det kan være at det er det som er problemet. Synes ikke det er noen nevneverdig teknisk forskjell i kvalitet mellom de to versjonene du har lagt ut.

o
Espen S.

Jeg ville gått for versjon 2. Når man prøver å hente ut skarphet av noe som ikke er skarpt (eller over-sharpen generellt) blir det ikke pent. Man ser en liten ''halo'' rundt alle markerte detaljer og kanter. Man kan ikke gjøre et bilde skarpere i photoshop, det er kun en optisk illusjon av skarphet. Det eneste programmet gjør er å øke kontrasten mellom fargeoverganger og lyst/mørkt. På skarpe bilder funker det, men altså dårlig på uskarpe. Dessverre lite å gjøre her. Ok, nok preik om skarphet nå, over til motivet:
Nydelige farger, og fin plassering av fotballproffen. Jeg liker utsnittet og plasseringen av linjene godt. Kanskje bittelitt lite luft over tårnet, men det er uansett ikke den viktigste delen her. Det er så synd at det tekniske streiker her, for dette syns jeg i utgangspunktet er bra.
Per Ove H.

Som du selv sier er dette er flott motiv. Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen over at skarpheten ikke ble som ønsket. Har opplevd det samme flere ganger med det utstyret som er brukt her. Hvis jeg skulle driste meg til en teknisk forklaring er det særlig to forhold som kan forklare uskarpheten. For det første bruker du største blender (f/3,5) som gir begrenset dypdeskarphet. I tillegg er ikke dette objektivet på sitt skarpeste på full blenderåpning. Min gjetning her er at bildet ville bli noe skarpere med blender i området f/8 - f/11. Det må gå an å glede seg over det som er bra og ta med seg det som er mindre bra som en erfaring før neste forsøk.

Mvh
POH
Jan v.

Hei Lasse.

Dette var et flott motiv med en fin komposisjon synes jeg.

Ja, bildet er jo uskarpt, og Per Ove har sikkert rett mhp objektivets muligheter, men jeg vil tro at det må være mer enn dette som er årsaken til så markant uskarphet. Jeg tror jeg ville gransket hele prosessen fra opptak til ferdig bilde i håp om å finne forklaringen.

Bildet kan selvsagt forbedres om du tar tak i utgangspunktet. Hvor bra du vil ha det, er i stor grad avhengig av hvor mye arbeid du vil legge ned i bildet. Jeg har sendt et eksempel til deg.

Mvh Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu