Tulipaner
Uups, det var ikke meningen å legge dette under kritikken. Pleier å legge ut på galleriet, jeg, for kritikken er lissom for de litt mer drevne... Ja ja, da har jeg debutert her... ;)
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 18-70
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger607
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186100} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Nils G.
Jeg liker bildet ditt godt jeg da. Flott plassering av tulipanen i billedflaten. Og skarpt som det skal være er det også. Bakgrunnen er akkurat passe uskarp. Jeg liker også godt at hele bakgrunnen dannes av andre tulipaner uten andre forstyrrende elementer.

Nils
Hege J.
Dette er nydelig, Elise.
Tulipanan i front er skarp og fin, de bak gjentar den fine rødfargen og med den dybdeskarpheten du har valgt er de akkurat passe diffuse.
Fint format og velplassert ''hovedtulipan''.

Mvh Hege
John B.
Hei! Meget bra, nydelig harmoni og farger. Muligens litt dumt med den ene lilla baki der......
John B.
Tone A.
Hei Elise, eg kjenner meg igjen, når det gjeld å halda seg på bildegalleriet!
Men dette tulipanbildet er spesielt pga av den spanande bakgrunnen, som gjer at det passar godt på bildekritikken. Linjene på stilkane som gjentek seg innover i den duse bakrunnen, og tulipanblomane som gjentek seg, gir litt dybde og kontrast til den skarpe tulipanen. Flott lys, friske grøntonar og lekre rødtonar. Eg er enig med John om den lilla tulipanen, men den er jo også ein flott kontrast i all harmonien. Eit kreativt tulipanbilde i sitt naturlege miljø, med eit elegant uttrykk. Kjempebra jobba!
:) Tone
Amund Blix A.
Jeg ser ut du(og Tone) gir uttrykk for at bildekritikken er ''for de mer drevne'', og gir inntrykk av at det er litt ''skummelt''....

Det er slett ikke ''farlig'' å legge ut noe her, og sjansen for å få konstruktiv krtitikk er også høyere, og det er slitt ikke bare ''drevne'' fotografer som bruker BK. Det eneste ''kravet'' er at man bruker magefølelsen når man har et bilde du er veldig fornøyd med, kanskje tenker litt over om bildet er interessant for andre, utover venner og familie(for å unngå typiske ''albumbilder'', rett og slett å utøve en viss selvkritikk.
ELLLER om du har et bilde du er usikker på, da er det bare å legge ved spørsmål du ev. måtte ha.

Her er det ingen som sitter med slakterkniven klar uten grunn :-)

Bildet ditt er flott det, fin uskarphet i bakgrunnen, med kompsisjon godt etter ''læreboka''
Et bittelitt høyere kamerastandpunkt hadde gjort at tulipanen i forgrunnen ikke hadde gått i ett med de bak og hadde isolert den ytterligere.

Rent tekniskt så kunne jeg ønsket litt mer skarphet på hovedmotivet, men det kan du kanskje fikse med litt USM i Photoshop.

Mvh

Amund
Steinulf L.
Lekkert bilde med fin bruk av repeterende former og farger. Et boblende vårbilde! Stramt og fint utsnitt. Dette kan du være fornøyd med.
Stine J.
Hei Elise,

Jeg syns du lykkes bra med dette tulipanbildet. Jeg liker flatebruken. Tulipanene innover i bildet er i forskjellig høyde og det gir god dybdefølelse i bildet. Jeg ville helst sett bildet uten den lilla tulipanen fordi det hadde gitt et renere inntrykk.

mvh Stine
ingebjørg fyrileiv g.
Kjempeflott bilde! Liker hvordan tulipanen blir ''gjengitt'' inn i bildet.
Stilkene til høyre er veldig flotte!
Det eneste jeg kanskje synes er litt dumt, er at tulipanentoppen kan gro litt igjen med de bak. Uansett: flott bilde.

vh ingebjørg
Jens N.
Dejligt billede, rigtig gode farver og en skøn stemning! Intet at ændre...
:-) Jens
Elise K.
Tusen hjertelig takk for kommentarer! Jeg setter stor pris på hver eneste en!

Jeg tenkte jeg skulle forsøke å fjerne den lilla tulipanen i ps bare for å se hvordan det ble ( selv synes jeg den hører med på en merkelig måte), men synes det var skikkelig vanskelig å få pent. Så da får den bare være.

Jeg er helt enig med at hovedtulipanen ideelt kanskje burde vært fristillt fra de bak. Kan nok gå litt i ett, ja.

Jeg forsøkte å skarpe litt med USM, men jeg synes ikke det ble pent. Om jeg skarper bildet kommer det uheldige striper ved siden av stilkene. Dette kunne jeg sikkert ordnet med litt blur, men siden jeg ikke synes det er strengt tatt nødvendig så lar jeg det være.

Angående hva man legger inn på bildekritikken. Jeg synes det er litt vanskelig, jeg. For det er så ofte at de bildene jeg tror folk vil synes er bra er de dårligste og omvendt. Så magefølelsen min sier meg ikke så mye... Derfor føler jeg det ''tryggest'' til vanlig å holde meg bildegalleriet. MEN dere skal ikke se bort ifra at jeg prøver meg igjen her inne hvis det er noe jeg har skikkelig god magefølelse for. ;)

Igjen tusen takk for kommentarer!

Elise
Amund Blix A.
Hei Elise, et triks for USM. Kjør oppskarping og etterpå bruker du history brush for å fjerne skarpingen på det du ikke ønsker skarpet. Da unngår du problemet du nevner.

Takk for hyggelig kommentar forresten :-)

Amund
Wiggo T.
Synes dette ble meget vellykket! Fin komposisjon og en flott fargesammensetning

Mvh
Wiggo
Anne-Grethe S.
Hei Elise!

Dette blei eit bra bilde. Komposisjonen er fin men eg synest faktisk det blei bedre med flip horisontalt.
Har ingen ting ellers å utsette på dette. Bra jobba!!!

Mve
Anne-Grethe
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu