Jærsk Landskap
Lavt landskap under høy himmel.

Det jærske landskapet veksler mellom fruktbar jord, lange sandstrender....og stein, massevis av stein.
Landskapet hviler under den høye himmelen, og det som fasinerer, er lyset i stadige skiftninger.
Her maler vårlyset ei steinstrand, det er 9. april 2006 og klokka er 17:42.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 10-20mm f4~5.6 EX DC
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger460
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185700} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg har aldri vært der, men dette er Jæren!
Kjempegodt sug i himmelen og gode farger/lys.
Liker oppbyggingen av bildet godt.
Kan ikke finne noe å trekke ned på.

vh ingebjørg
Camilla S.

Heisann

Definitivt annerledes.
Synes det var sprekt og flott av deg å bruke såpass mye bildeflate til himmelen. Fikk en vårlig følelse av å se på dette, nesten som jeg står der selv.
Flott himmel, fine farger.

God påske!

-Camilla
Ole Bernt G.

Veldig flott perspektiv med kontraster skyer og hav

Hveldig bra Ole Bernt
Ole Bernt G.

Veldig flott perspektiv med kontraster skyer og hav

Hilsen Ole Bernt
Steinulf L.

Her ble det et skikkelig sug i bildet pga vidvinkelen. Sammen med den høye himmelen blir det et svært så severdig bilde.
Inge S.

Hei.
Et flott motiv som blikket fikk et sug inn i det
blå intet :-)
Meget bra.

Mvh Inge
Tone B.

Hei Jan Frode,

Her har du fått frem et enormt sug innover i bilde. Liker det lave kamerastandpunktet du har valgt og det fine lyset som gir en fin glød i steinene. Fin skarphet og som vanlig gode mettende fargetoner. Veldig bra!

mvh Tone
Tone A.

Her har du fått fram den høge himmelen og rullesteinstranda som dominerer Jærkysten i sør. Flott sug innover i bildet pga retninga på skyene. Fine blåtonar på himmelen, der skyformasjonane gir liv til bildet. Lyset er varmt og lyser opp steinane på høgre sida i bildet. Ved sjøen er steinane mørke pga fjære. Dette gir ein fin kontrast. Det er dorske bølger på sjøen. Langt bak skimtar ein noko av ein grøn bakketopp. Flott komposisjon der den høge himmelen gir ein fin effekt saman med lysspelet på steinane.
Eg stod på same staden i januar med det nye vidvinkelobjektivet mitt, men himmelen var ikkje så flott. Du står ved sjøen på Haar. Farmora mi kom frå garden ovanfor rasteplassen. Lengre nord ligg garden Aarsland som min farfar og far budde på. Det er jo ikkje rart at eg har ei slik lengsel til sjøen!
Eg må nok leita etter mine Haarbilde, men du har eit vakkert bilde med friske fargar frå denne flotte staden. God påske på Jæren, Jan Frode!
:) Tone
Mari W.

Dette var jo flott, man 'suges' inn i bildet, som nevnt. Fint utsnitt. Nydelig himmel! Skulle likt å se dette bildet i s/h:)
Jan v.

Rolig Jærlandskap med flott himmel har du gjengitt her. Interessant å lese om hva landskapet betyr for dere. Inspirert av Mari, trykket jeg på Gråskala under bildet, og motivet fungerer ganske riktig godt i S/H også.

Jeg er undrende fasinert av motsetningen mellom den kalde blå himmelen, og det varme lyset som faller på stranden og delvis også på skyene helt til høyre.

Jeg har sans for denne lave horisonten, som gir plass til mye himmel, men det er et krevende opptak. Det synes kanskje som om det er en bølge på horisontlinjen i havet. Jeg tror det dreier seg om en optisk tønnefovrengning, men en kombinasjon av landskapets form og en aning helling til høyre av bildet kan gi samme inntrykk.

Dette var en flott naturopplevelse. Et motiv som krever stor omsorg for detaljer. God påske.

Mvh Jan
Inger Anne Maritsdotter V.

Skylaget på himmelen gjør mye for dette bildet.
Varmt fint lys som vises så godt på steinene.

Et bilde som kunne funka bra i panoramaformat også.

God påske!

Inger Anne
Stig Børre E.

Flott! Skyene er viktige. Fint lys og som vanlig flotte farger.
Får lyst til å sprenge familiebudsjettet og kjøpe meg en vidvinkel når jeg ser sånt som dette...

StigB
Odd Tore S.

Om ikke landskapet oppviser de store formasjoner, så sørger i alle fall været for at det ikke blir kjedelig og ensartet på Jæren. Landskapet er da heller ikke kjedelig, men storslått på en videre og mer lavmælt måte enn kraftfulle fjellandskap.
Voldsom kontrast mellom bildet ditt og vinterbildene med is og snø som ble lagt ut for bare dager siden. Her ser det innbydende og sommerlig ut, og steinene gir en både typisk og velproporsjonert forgrunn.
Vidvinkeleffekten er til å ta og føle på, flott og sugende himmel, men jordkloden ser ut til å krumme oppover. Kanskje er Jæren begynnelsen på det inverse rom, eller tønnefortegner vidvinkelen din såpass kraftig?
Uansett, bildet gjør seg bra, og fortegningen er ikke mer enn at den frister til en scrollekontroll siden det er så enkelt.
Odd Tore
Espen A. I.

Et kutt her vil ødelegge hele suget og gjøre at bildet blir middelmådig, derfor unngå kuttingen her JF. Flotte og skarpe farger, en nydelig dybde.

mvh Espen
Hege J.

Hei Jan Frode!

Så du tilbriner påsken på Jæren? Flott sted, men du så uheldige vi er med været. Ser ikke sånn ut på bildet ditt, men... ;-)

Jærstrendene innbyr til fotografering, blant mye annet. Håper du tar mange bilder som du kan vise oss etterhvert. Dette oser av ro og harmoni og jeg legger spesielt merke til den høye, flotte himmelen som jeg kjenner så godt igjen. Bruk av vidvinkel fungerte kjempegodt her og forsterket det åpne landskapet og de krakteristiske skyene.

Ønsker deg ei riktig god påske!!

Mvh Hege
Stine J.

Hei Jan Frode,

Jærlandskapet er nydelig og du er spesielt flink å formidle den jærske stemningen på en fargerik og spesiell måte. Himmelen gjør mye her.

mvh Stine
Elise K.

Nå har jeg bladd meg gjennom bildene du har lagt inn siden sist jeg var her, og jeg er like begeistret som før. Det spesielle med bildene dine er at du klarer å fange et lys som ikke mange andre kan. Du har også en unik evne til å se gode bilder i noe som andre ville gå forbi. Dine bilder er en inspirasjonskilde! Dette bildet er intet unntak. Formidlingen av lyset er flott!

Forøvrig tusen takk for at du ikke har glemt meg, og takk for kommentar bildet mitt!

God påske!

Mvh Elise
Avsluttet .

Hei
I lav kveldsol har du fått et gyllent preg på landskapet, og mer av landskapet trenger vi ikke å se her. Her er det den flotte himmelen med skyer som er motivet.
Kjempeflott.

mvh arild
Tone A.

God påske fortsatt Jan Frode. Me har kun hatt ein dag med sol og varme i påsken, men det var flott ved sjøen langfredag. Her skreiv eg nok feil, det heiter Haarr.
:) Tone
Bente K.

I dette bildet synes det for meg som om vi ser inn i uendligheten. Skyformasjonene og din vinkling får fram denne effekten. Jeg savner et lite interesspunkt her, en fugl, person eller en båt tror jeg ville gjort bildet litt mer spennende.
mvh Bente
Jan Frode A.

Takk takk alle sammen, for kommentarer :-)

Neida, det ble ikke påskeferie på Jæren. Dette bildet ble tatt palmesøndag, på vei tilbake fra Flekkefjord til Sola Flyplass. En rask stopp her hvor riksvei 44 ligger like ved steinstranda, og fikk tatt noen bilder. Hadde håpet på mere tid på Jæren i forbindelse med langhelg på sør- og sørvestlandet, men det ble bare med denne korte stoppen denne gangen.

Med dette bildet ville jeg gi et inntrykk av hva i alle fall jeg forbinder med Jæren; den høye himmelen og det stadig skiftenede lyset sammen med det flata landskapet. Et spennende hjørne av Norge, som absolutt anbefales. Håper selv på mere tid her i sommer :-)

Tone, takk skal du ha for den flott beskrivelsen av området. Her har jeg kjørt forbi mange ganger for år tilbake, uten å stoppe og fotografere. Det ble helst strendene ved Ogna, Brusand, Orre osv. som var mål for fototurene den gang.

mvh Jan Frode :-)
Janne L.

Så enkelt motiv, men alikevel så mektigt. For en sug effekt!
Janne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu