Nordlyskatedralen III
Da fikk jeg tatt dette opptaket ved 21-tiden i kveld.
Bildet inngår i albumet Slik er det her - Natur og mennesker i Finnmark - og Nord-Troms.
Utstyr
  • Nikon D2h
  • Nikon Nikon 14 mm F2,8 AF-D
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker5/8s
  • FilmtypeRAW - ISO 400
  • Nei
  • AnnetStativ + EV. -2
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184631} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Steinulf L.

Fin måne og flott kveldsstemning. Forskjellig type lys gjør det vanskelig å stille hvitbalansen,ref lampa til høyre i bildet. Men stemningsfull og vakker vinterstemning er det.
Avsluttet .

Hei Wenche!

Flott bilde du har tatt her, digger blåfargen på himmelen, samt katedralen som lyser opp, ville kanskje fjernet lampen til høyre, ellers syns jeg dette bildet var topp.

Mvh Jon M:)
Svein A.

Stilig, liker fargekontrastene. Kunne ønsket en mindre midtstilt komp om det hadde latt seg gjøre. Du har forresten mange flotte bilder av disse ''is-byggene''. Kombinasjonen is/lys fasinerer meg.
Lars-Anders M.

Vakkert.
Knut O.

Imponerende Wencke ,må vel komme og få noen fototips når jeg kommer til Alta i sammer(Russeluft).
Knut
Bjørn H.

Fint det her, også dokumentarisk, i og med at bildet heller mot høyre, gir månen balanse i helheten.
Bjørn
Tor-Erik E.

Vakkert dette her Wenche! Da jeg så tittelen tenkte jeg; la det være nordlys på himmelen i tillegg:) Det hadde vært prikken over i'en. Flott lys, du har fått god hjelp av månen her. Godt utført.

Tor-Erik
Venche J.

Tusen takk for kommentarene dere.

Det er et utfordrende motiv i den forstand at det er en stor parkeringsplass til høyre i bildet. Til venstre troner Altapostens bygg og mye lys. Når klokkespillet går hver hele time kommer det også et ''fargeshow'' i tårnet. Dette samler selvfølgelig folk, og Altaværingene er som kjent et bilende folkeferd, i disse tider også med henger og den klassiske snescooteren tronende på toppen. Derav det ekle lyset på sneskavlene til høyre. Jada, jeg har klonet vekk et par biler, med henger og det hele. De hadde i det minste vett til å slå av kjørelysene.

Mot helga er det meldt bedre nordlysforhold. Da har jeg forhåpentligvis fått mitt D200, og lover å gjøre et nytt forsøk hvis forholdene er til stede.

Wenche.
Kjell G.

Flott bilde av en imponerende bygning. En beskjæring til høyre hadde muligens vært en forbedring.

mvh kjellg

Odd Tore S.

Jo, dette ble et skritt i den retningen jeg foreslo i forbindelse med første versjon, og jeg synes denne utgaven fikk mer bitt i seg.
Samtidig ser jeg spor etter mindre velkomment rødaktig lys i venstre side, så her må du nok velge tidspunkt med ytterste omhu.
Det blir spennende å se hva D200, været og du kan drive det til i helgen, hvis D200 finner det for godt å ankomme Jeg forstår at det er en noe variabel størrelse.
Odd Tore
Roger K.

Hei hei, Wenche!
Litt tid til bilder igjen. Helt klart en bedre utgave av dette motivet en det forrige. Her kommer kulden bedre frem mot en aftenblå himmel. Her legger jeg spessielt merke til lyset i spiret som virkelig kommer til sin rett mot kveldshimmelen. Virkelig vakkert, Wenche.
Så du går og venter på D200 du med. Det er nu snart 5 mnd siden den gikk i bestilling her og det siste håpet var til påske. Den spøker.

Ha en trivelig helg

Mvh RK
Venche J.

Takk for kommentaren Roger. :)

D200 med batterigrep er i hus og under full testing.
Du verden dette (D200) ser bra ut.

Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu