om tålmodighet
naar aftensolen senker sig,
fotograferer jeg gamle bøker
Bildet inngår i albumet gamle bøker -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-02 22:35:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-04-02 22:36:44
    Versjon #3
Utstyr
  • Sony DSC R-1
  • Carl Zeiss Vario-Sonar 24-120 fast
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetIgjen, på frihånd og derfor ikke max dybdeskaprphet.
    Ingen etterjusteringer av bildet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger504
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184254} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Magnar B.
Likar teksturen i papiret og lyset i bildet… ellers er det spennande kva du kjem opp med… ikkje mange solnedgangar … må la dette synka litt… likar det umiddelbart utan at eg veit heilt kvifor.
Hans Jacob H.
Fint belyst og stemningsfullt. Du har fått fram strukturen i papiret veldig bra, og det riktig oser gammelt og glemt stoff dette her, er det sen middelalder mon tro, Mester Eckhart eller Thomas Kempis?. Likte skyggen over teksten som brøt opp flaten, er derimot ikke så begeistret for fargeforskjellen i lyset på venstre siden.
Sverre H. S.
Hjertelig takk både til Magnar og Hans Jacob!

Teksturen er noe av driven for å sitte med kameraet nedi disse gamle bøkene timen før solnegang, Magnar. Solnedgang, jo det var jo det?

Hans Jakob, fargeforskjellen er ''naturlig''. Venstre bokside kaster lys tilbake fra den lave solen, slik at skyggepartiet på høyre side får et skjær. Jeg hadde ikke lyst til å begynne å endre fargtemperatur i layers, tok heller og brukte burn tool så mye som det var ''forsvarlig'', versjon 3. Bildet fikk en annen balanse etter dette, derfor måtte jeg kutte litt på venstre side. Da ble ''om taalmodighed'' for midtstil,t og jeg måtte kutte også litt til høyre. (begge deler gjort på versjon 3).

Boken? Du var ikke så langt unna, Hans Jakob. Johan Arnd's Sande Christendom, trykt Stavanger 1873. En av bøkene som var viktigst for ''lekfolket'' på 1800tallet, om inderlighet og Gudserfaring. Hans Nielsen Hauge kjente den nok godt. I enkelte miljøer har den vært lest helt opp til vår tid.
Anne A.
Stemningsfullt bilde som tiltalte meg med en gang jeg så det. Bøker betyr mye for meg, så det var morsomt å se et bilde som ''verdsetter'' bøkene. Føler du får fram dette på en fin måte, bl.a. ved å få fram strukturen så utrolig bra og ved å benytte naturlig lys. Likte v1 best.

Mvh Anne
Sverre H. S.
Takk Anne!

To ting likte jeg spesielt i kommentaren din.

At bildet tiltalte deg som et bilde som verdsetter bøker -. Da har jeg liksom formidlet noe. Har mange bøker av samme slag, innhold og stofflighet, og kommer til å jobbe mye med dem utover. Venter bare på å få tak i den der nærforsatslinsen til Sony'n.

Og at du likte versjon 1 best. Har nok landet på den selv, selv om jeg ser poenget i kommentaren over.

Er fan av naturlig lys. Gikk vel over en mnd. før jeg testet blitsen på sony'n første gang...

S.
Ole T.
Er ny på Foto.no og på leit i ''arkivet'' kom jeg over dette bildet som fasinerte meg. Spes. v. 1. Flott belysning og fine farger.

Mvh O.Th
Rune S.
Det er noe stemningsfullt og vakkert over dette bildet. Og en føler mye historie bak. Fint med bruntonene og teksturen i papiret.

Mvh
Rune S
Sverre H. S.
takker og bukker for kommentaren, Rune!
Maja H.
Stemningsfullt. Liker dette bildet veldig godt!
v. 1 for meg)

Mvh Maja:-)
Sverre H. S.
Takk for kommentaren, Maja!

Kjekt å få bekreftet at utgangspunktet er best, synes jeg også selv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu