~~Eleganse~~
Forsøk med lys og blomar inne. Det er lys i fra vinduet i februar og ei vanleg lampe.
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger418
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inger-Lise S.

Et godt macrobilde med fine farger og bra valg av komposisjon. Dekorativt dette! Det kunne nok vært noe skarpere, evnt. hatt et skarpt fokuspunkt,men jeg liker det:)

Inger-Lise
Nina S.

Orkideer er vakre blomster og denne er elegant som du beskriver.
Synes at det elegante ligger i den vakre rødfargen i bakgrunnen som gjentas i blomsten. Lyset er lett og delikat, men savner et skarphetspunkt på blomsten for å gjøre bildet enda vakrere.
Mvh Nina
Torbjørn K.

Dette er du god på! Lys, linjer, fargekontrast og komposisjon sitter som et skudd her. Det er også veldig lett og se at det er du som har tatt bildet. Du har skapt din egen lettgjenkjennelige stil, og det å gi bildet et personlig preg er et kvalitetstegn. Jeg liker bildet, men ser to forbedringspotensial. Det første er at jeg synes fokus er feilplassert. Fokus sitter på blomsten i midten, men jeg ville hatt blomsten nede til høyre mest mulig skarp. Jeg synes også blidet blir noe ''hardt.'' Om det er lys eller fargekontrast som gjør dette skal jeg ikke uttale meg om, men dette er et bilde jeg ville foretrukket en del softing på for å gi det et mer rolig preg.

Torbjørn
Wiggo T.

Et pent makrobilde hvor jeg liker fargekontrastene spesiellt godt. Veldig fint med den gjentagende fargen på blomsten/bakgrunnen. Lekkert!

Mvh
Wiggo
Tone B.

Hei Tone,

Jeg også liker veldig godt fargesammensetningen du har valgt her og det er flott hvordan fargen i blomsten gjenntas i bakgrunnen. Blir en fin harmoni av det hele. Ellers er jeg enig med Torbjørn ang plassering av fokusplan og skarphet. Men bevares det er bra slik det er nå også.

mvh Tone
Steinulf L.

Skarpt nok for meg. Fine farger, både på blomst og bakgrunn. Valg av fokus på øvre blomst virker riktig på meg, det er dit - mot midten- blikket søker først. Bretten på gardina bak sjenerer litt.
Hege J.

Hei Tone!

Vakkert orkidebilde du viser oss. :-)
Bakgrunnen harmonerer fint med blomsterfargene. Jeg liker lyset som jeg synes gir blomstene en fin glød. Den diagonale oppbyggingen er jeg svak for, og passer godt til dette bildet. Personlig ville jeg nok foretrukket at greina ikke går utenfor bildekanten, men bare du kjenner omstendighetene rundt bildeutsnittet og har nok tatt et bevisst valg.

Ha en fin kveld!

Mvh Hege
Ann T.

Hei Tone - dette var flott! Nydelig lys gjennom blomsterbladene og fin farger i bakgrunnen som gjentar seg i detaljene på blomster hodene. Veldig bra!
Mvh. Ann
Stine J.

Hei Tone,

Fint lys og friske farger i bildet. Utsnittet er jeg ikke helt fortrolig med her. Fokus sitter på den bakerste blomsten, noe som blir litt uheldig så lenge du viser hele kvisten. Tror et utsnitt av den blomsten som er i fokus ville gjort seg enda bedre. :-)

mvh Stine
Espen A. I.

Knallsterke farger løfter bildet betraktelig og denne gangen ser jeg ikke noe negativt. Kompen ligger godt i det gyldne snitt og bakgrunnen er fin og dus.

mvh Espen
Bente K.

Bakgrunnsfargen du har valgt passet svært så godt til fargen på blomsten, og fremhever den på en fin måte. Den bakerste blomsten har god skarphet og fin dybde. Blomsten foran fikk du ikke fullt så skarp, kanskje du skulle prøvd med en mindre blenderåpning slik at begge blomstene ble like skarpe.
mvh Bente
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode råd. Eg skulle nok hatt nederste blomen meir skarp.
Bente: Eg prøvde ulike blendaråpningar men denne blei best for å få bakgrunnen mest mogleg dus. Og eg sleit med den litt markerte folda pga opphenget som ikkje var optimalt. Det var også lyset eg streva litt med, så eg gler meg til skikkeleg utelys og blomar!
Torbjørn: Softing har eg prøvd meg litt på i eit portrett, men eg får det ikkje til med dette bildet.
:) Tone
Jan Frode A.

Jeg syntes lyset og fargene er veldig bra her. Komposisjonen og utsnittet er gjennomført, og gir en fin helhet i bildet. Ser at mange nevner skarpheten/fokusen på den forreste blomsten. Smak og behag ja, men jeg syntes det er meget bra som det er. Liker det myke inntrykket sammen med det detaljerte. Elegant bilde som sagt, og da spesielt pga av lyset og fargetonene.

mvh Jan Frode
Geir F.

Hei.
Bildet virker nostalgisk på meg. Vet ikke hvorfor, kanskje har det med fargene å gjøre. Uansett var dette et vakkkert bilde. Støtter meg til Torbjørn om at du er i ferd med å skape din egen stil, Tone.

-geir fløde-
Inger Anne Maritsdotter V.

Liker veldig godt bildeutsnittet du har valgt, som sammen med de flotte fargene og detaljene utgjorde en fin eleganse.
Lekker bakgrunnsfarge.

Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu