Gråsisik
Var ute å gikk en tur med kameraet, og var heldig å få komme nokså nært denne krabaten. Håper artsnavnet er riktig denne gang :-)
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 300mm f/4L IS + 1.4x MkII
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger587
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_183997} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Steinulf L.
Artsnavnet vet jeg lite om. Her synes jeg du har levert et svært så poetisk bilde, med spennende lys,fin komposisjon og en god fortelling om fuglen i aktivitet. Feinschmeckere vil muligens hevde at skarpheten kunne vært enda bedre og tegningene i vingen tydeligere. For meg er ikke de innvendingene relevante her.

Du har mye å dra på når du er på tur...
Eyvind R.
Et fint gråsisikbilde (riktig art..), Torbjørn. De utspredte vingene med lysskjær gjennom gjør bildet mer interessant.. Orekonglene rett bak vingen og litt lite lys på hode og kropp synes jeg trekker inntrykket litt ned.. men alt i alt bra.

Mvh Eyvind
Kurt S.
Flott og artig positur på fuglen der den henger.
Posituren og lyset på vingen er det som gjør dette bildet til noe mer enn et artsbilde. Det er også dette som hever bildet til å bli et vakkert naturbilde.
Dersom det lar seg gjøre å fjerne de konglene som gror fast bak vingen ville det vært bra. Det er det eneste jeg vil pirke på.
Mvh Kurt
Kjell G.
Denne øvelsen kan jeg ikke huske å ha sett.
Den flotte posituren gjør at bildet også blir veldig flott.

mvh kjellg
Tormod I.
Anig med de andre ang lys og komposisjon.
Er det av gammel vane du har skrevet 10D eller har du det fortsatt?
Torbjørn K.
Hei, og takk for kommentarer!

Det er først og fremst posituren jeg også liker ved dette bildet. Er enig i at det kunne vært av noe bedre teknisk kvalitet, men det er vanskelig å få i både pose og sekk :-)

Tormod: Dette tok jeg i starten av februar før 30D ble lansert så jeg har ikke skrevet feil her. 10D-en er nok solgt ja.

Torbjørn
Odd Tore S.
Du trives best med småfugler som henger oppned, og jeg synes også at de gjør seg bra i en slik positur.
Selve fuglen har jeg ikke noe å utsette på, og siden den tross alle mulige ønsker her på dotten fortsatt lever fritt i naturen, så får også orekonglene i bakgrunnen og annet rot passere.
Gråsisik har vi av og til store flokker av rundt hytta. De er, forsiktig sagt, livlige fugler, og jeg synes at du må være godt fornøyd med i det hele tatt å få tatt dette bildet, og så ble det riktig bra i tillegg. Det virker i alle fall inspirerende på meg!
Odd Tore
Johan K.
Morsomt bilde av gråsisiken.
Det som fenger meg mest er posituren, og lyset i de utspredte vingene.

Johan
Espen A. I.
En mengder av dynamikk og bevegelse her og det gjør bildet veldig pent. Samtidig liker jeg de nøytrale fargene og det varme lyset, samt at det røde nebbet er en liten kontrast mot alt det andre. Liker dette, helt klart.

mvh Espen
Audun S.
Du har all grunn til å være fornøyd med dete bildet. Noen har nevt muligheten for å klone bort konglene ved vingen, det ville ikke jeg gjort, synes de hører med til miljøet fuglen er i, og siden det ikke er mer rot ville ikke jeg gjort noe med det.
Stine J.
Hei Torbjørn,

Flott bilde av gråsisiken. Posituren - med vingen som er utslått og gjennomlyst hever dette bildet mange hakk. Rene balansekunsten den utfører.

Grenene i høyre bildedel syns jeg forstyrrer litt det enkle, klare inntrykket her.

mvh Stine
Mone S.
Flott positur og et vakkert bilde av en denne sisikken. Nydelig lys også..

Mvh Mone
Jan Frode A.
Det som gjør bildet så spesielt, er det vakre lyset som skinner gjennom vingen. Posituren framhever dette, og gir en spennende komposisjon. God skarphet og fokus på hovedmotivet, og flott med det mykere inntrykket av miljøet i bakgrunnen. Spenstig og vellykket fuglebilde; etter min smak.

mvh Jan Frode
Ketil K.
Gråsisik er et godt forslag her ja! Fint med gjennomlysningen av vingen. Skulle gjerne sett dette tatt i høydeformat.
Terje K.
Nydelig fanget, nesten perfekt :-)

Flott positur og lys, fint med den karakteristiske røde pannen. Enig med Kurt S, at jeg nok ville prøvd å klone bort grein og kongler til venstre, men når det er sagt så var de jo der....

Selvfølgelig kan jeg også være enig i at høydeformat hadde vært en god ide, men nå er det nå oftest slik at selve komposisjonen på slike fluktbilder må gjøres hjemme og har man da ikke luft nok rundt på alle sider, blir mulighetene noe begrenset.

Gratulerer, hvordan er du fornøyd med brukte kombinasjon forresten?


Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu