Grinda
En tur igår for å teste ut nytt objektiv.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 10-20mm f4~5.6 EX DC
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger599
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_183561} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Hans Henrik F.
Ser jo ut som ditt nye objektiv virker! Dette er jo i utgangspunktet ikke et motiv som ville satt de store følelsene i sving, men med den dybden du får til her, blir det interessant. Fine diagonale linjer i grinda og noen matchende skyer skaper fin dynamikk. Jeg er litt usikker på om du kunne vunnet noe med et par centimeter høyere ståsted. Det blir litt ugreit for meg at vi bare ser litt av toppen på noen trær rett over grinda innerst. Føler ellers at bildet absolutt inviterer meg inn igjennom grinda :-)
Chr. G.
En forsiktig invitasjon ut av porten er dette. Forsiktig fordi komposisjonen ikke fungerer helt, venstre del av porten hindrer meg i å følge sporene, som det ville vært naturlig å følge. Grinda på skrå mot høyre, sporene mot venstre gjør også sitt til at jeg har problemer med å få følelsen av å bli trukket ut. Å flippe horisontalt hjelper lite. Lurer på om bildet lider under et lilla/blåstikk og noe heftig oppskarping. Forøvrig flotte skyer og avgrensning mot blå himmel...

Og kanskje var det kun en objektivtest.
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette funker veldig bra for min del.

Fallt fullstendig for stemningen og bildekomposisjonen som skaper en enormt bra dybde i bildet.
Flotte skypartier som er med å skape en dramatisk stemning.

Gratulere med nytt objektiv, vidvinkel er spennende;-)

Inger Anne
Espen A. I.
Jeg har alltid missunet dine eksponeringer og dette er intet unntak. Imponerende og det holder i lange baner. Komposisjonen likte jeg med en gang. Kan ikke komme med noe forbedringsforslag, så man kan kalle dette komplett, for min del:-)

mvh Espen
John H.
Høyst brukbart, godt fanget, fine detaljer. Liker perspektivet, og selv en surmaga gneldregauk som meg finner ikke noe som trekker ned. Som gammel el-verker liker jeg spesielt godt sporene etter stolpesko på stolpen til venstre. :-)
Linde G.
Veldig bra og stilig med dybden her. 10 - 20 mm Sigma, tør jeg spørre hva det koster for jeg sikler på et slikt objektiv, dårlig stellt med vidvinkel hos meg.

Hilsen
Linde Gilberg
Helge A.
Et fint motiv med god dybde og flotte skyer. Jeg skulle gjerne sett en versjon hvor du flytter kamera litt opp og/eller litt til høyre, slik at vi ser sporene inn forbi porten, og samtidig ser hele det treet du har kuttet.

Helge
Johan K.
Et motiv som i utgangspunktet ikke er så spennende. Men den kraftige vidvinkelen gir en fin effekt i bilde. Dybde og sug innover. Lekre farger, og bra skarphet.
Er enig i at et kamerastandpunkt som hvor sporene innover hadde blitt mer tydelig hadde gjort seg.

Lurer forøvrig på om jeg skal anskaffe meg samme objektiv. Står mellom den og Canon's. Fornøyd med den foreløpig?

Johan
Stine J.
Du er flink til å få mye ut av lite. Det fine været kombinert med den åpne grinda og den snøkledde bakken frister til en flott tur oppover. Fint perspektiv og god dybde.

Gratulerer med nytt objektiv! :-)

mvh Stine
Torbjørn K.
Klassisk JFA farger! Her ligger du farlig nær grensen til ''glorete'' farger, men jeg synes likevel du holder deg innenfor og det blir spennende og bra. Jeg venter også på en ultra-vidvinkel, og gleder meg til å leke med den slik som du har gjort her. Jeg tror kanskje en noe høyere horisont ville gitt deg enda mer dybde. Fint med veien som går innover i bildet, og porten som viser ''inngangen'' til bildet.

Torbjørn
Avsluttet .
Det er den kraftige vidvinkelen som skaper effekten i dette bildet. Motivet i seg selv er ikke det mest spennende som nevnt tidligere, men bildet har et skikkelig fint sug. Fargene er fine og skarpheten bra!

MvhJRH
Kurt S.
Ikke helt sikker på om du valgte den optimale plassering i porten.
Stolpen, til venstre, trakk litt mye oppmerksomhet.
Du har likevel fått til en flott dybde i bildet.. og, eksponering, lys og farger ble bare helt supert.
Lykke til med nyobjektivet. Ser veldig bra ut.
Mvh Kurt

Odd Tore S.
Jo, nå er nok porten åpen for vidvinkelopplevelser, det kan man se. Kanskje er denne mulige symbolikken i bildet dets største aktivum. Teknisk er det i alle fall lovende.
En detalj som slår meg her er grindstolpen, som ser ut til å ha erfaring som klatrestolpe. Er det en lyktestolpe i dobbeltfunksjon, eller er det en utrangert, oppkappet og omskolert veteran?
Odd Tore
Tone A.
Eit litt symbolsk bilde dette med den store grindstolpen med grinda som leiar blikket innover. Linjene på grinda viser veg innover mot traktorspora mellom grindnene. Traktorstpora går i ein sirkel, men pga av linjene i skydekket med markert diagonalt skille mot den blåe himmelen, får bildet flott dybde innover mot det snødekka landskapet med litt fjell bakover. Flotte fargar spesielt den rødtona grinda med grønnska som harmonerar med stolpen. Elles eit flott lys og klare fargetonar i bildet. Dette er ein flott test av vidvinkelobjektivet på ein kreativ måte.
Eg fekk meg eit Canon 10-22mm f/3,4-4,5 til jul, men det er få gonger eg har brukt det. Så dette inspirerar til andre tankebanar. Eg endar alltid opp med 18-85mm objektivet.
:) Tone
Stig Børre E.
Morsom vidvinkeleffekt. Den åpne grinda leder blikket mot treklynga.
Syns også farger og komp funker bra.

StigB
Nina S.
Flott dette, det første jeg ser er fargen, fint rosa lys på snøen og med en enorm himmel over og
porten som vennlig viser vei innover i bildet.
Fikk lyst til å prøve vidvinkel.
Mvh Nina
Liv Anette T.
Dette var jo kjempe stilig. Ser ut som det er et kjempe objektiv.
Flotte farger og skarphet. Det er virkelig sug i bildet ditt..
Kunne sagt masse mer her, men sitter på skolen å taster og snikre meg bare inn for å se på bildene dine ;-)

Hilsen fra Anette
Hans Jacob H.
En åpen port som innbyr til en rusletur i marka. Et tynt lag nysnø som ser ut som har dekket siste bevegelser gjennom porten (tidlig på formiddagen?).
Bra dybde innover i bildet, men kan ikke helt fri meg fra tanken om hvordan det ville vært med et standpunkt noen cm til høyre. Slik at stien innover hadde blitt mer synlig, og spissen i trekanten i himmelen (mellom portstaget og skykanten) hadde nådd litt lenger ned mot horisonten. Snøen kunne kanskje også vært litt lysere.
Jan Frode A.
Takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer og synspunkter :-)
Litt blanda her, og det er bra. Innspill og forslag er alltid velkomne.
Jeg tok endel bilder fra forskjellig standpunkt og vinkling. Grunnen til at jeg valgte å legge ut dette, var nok stolpen i venstrekanten; detaljer og kontrastene mot denne og grinda. Egentlig spennende å prøve ut 10mm brennvidde; alt ser jo så helt annerledes ut.
Objektivet er jeg godt fornøyd med. Har tatt endel bilder etter denne turen (som var første anleding til å teste objektivet som da hadde ligget uprøvd hjemme ca. 14. dagers tid). Artig var det å se forskjellen gjennom 10mm i forhold til 18mm brennvidde som jeg jo bruker ganske ofte i landskapsbilder.

mvh Jan Frode :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu