Nordlyskatedralen II
Ok dokumentar
Bildet inngår i albumet Slik er det her - Natur og mennesker i Finnmark - og Nord-Troms.
Utstyr
  • Nikon D2h
  • Nikon Nikon 20mm F2,8 AF-D
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/8s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Odd Tore S.

Kald og stilig, et motiv som passer bra for blåtimen, gjerne litt senere i den om mulig. Men jeg tror at jeg ser spor av flomlys, så da forstår jeg ditt valg.
For meg ser det ut som om dette var en dag noe gikk på skjeve, for inntrykket er at byggverket heller. Men en mer vitenskapelig test (papirark støttet i ramma på den plane LCDskjermen) viser at tårnet er vinkelrett på bilderamma. Innvendingen frafalles derfor, men her har vi spiren til en optisk illusjon.
Odd Tore
Odd Eirik S.

Stilig bilde. Tror jeg så denne på TV i nyhetene (Nordnytt) for litt siden. Da var det et spill av lys i forskjellige farger i toppen. Stemmer det?

Som Odd Tore er inne på så er det en liten optisk illusjon ute å går her. Selve konstruksjonen er jo spiralformet nedenfra og opp. Tror det er mye av grunnen. Skulle jeg pirke litt på dette så måtte det være at de trærne som stikker over taket i venstresiden kunne vært klonet bort.
Flott lys, fine blåtoner og i det hele en god dokumentar.

mvh
OddES
Ketil K.

Litt av et praktverk!

Meget god dokumentasjon og forevigelse av et flyktig byggverk. Synes du har truffet skumringslyset bra, kunne kanskje vært litt mørkere? Ville også vurdert et nærmere perspektiv og vidvinkel for å få mer dynamikk og kraft ut av tårnkonstruksjonen.
Ketil K.

Mener mer vidvinkel enn 20mm - helst 10 - 12 mm.
Venche J.

Tusen takk for kommentarene dere.

Hver hele time fra klokken 19.00 og frem til klokken 02.00 er det et klokkespill med dertilhørende farger i tårnet. Dette kommer til å vare helt frem til og med 2. påskedag.
Nå begynner det å bli såpass lyst at jeg kan begynne å tenke på å ta et blåtimebilde rundt 19.00 en kveld jeg har ånden over meg. :)

Ja Ketil, jeg skal bruke 14 millimeteren neste gang, så få vi se hvordan det går. :)

Så må jeg bare føye til:
Dette byggverket er sponset av næringslivet i Alta. Dersom jobben som er gjort av alle de involverte skulle verdsettes i penger hadde det gått med rundt 2 millioner kroner, fortelles det.

Wenche.
Roger K.

Hei hei i Alta, Wenche!
Denne såg jeg tv en liten reportasje fra. Måtte nu le litt da dugnadskaren fikk spørsmål om hva han trudde om dette. Han ville bare trekke seg unna, men fikk da frem at han hadde lite med tru. Dugnadsjobben skulle han da være med på lell. De får til mye i Alta og en fotograf som tar vare på dette i form av bilder. Tidspunktet for opptakt har du valgt med omhu og fått fram fint blåtimen i en kanskje kald fornøyelse til kirkegang. Odd Tore er inne på skjevheter og oppsumerer det godt. Meget god jobb av deg igjen. Må bare si jeg beundrer folk som stiller opp på slike dugnadsjobber.

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu