Lofotengardin
Blafrende gardin på et kvistrom i Å i Lofoten. Overeksponeringen av gardinene er med overlegg, grønnskjæret i veggen er bevart slik jeg ønsket. Har lyst opp litt nede til venstre for å bevare et lett og sommerlig preg. Er spent på om dotterne vil mene om dette er et for trangt utsnitt og lite informasjon, eller et bilde som forteller. Det forteller i alle fall til meg -.
Bildet inngår i albumet Lofoten innendørs - Å i Lofoten. Innkvartert på kvistrommet i et gammelt gårdshus. Så var det gjort. Kom meg ikke ut og fikk tatt bilder utendørs på en god stund. Innendørsmiljøer er fulle av spor etter mennesker og historier. Det er vel det som fasinerer meg. Lyset i Å, ytterst i Lofoten var fantastisk, det gjaldt også innendørs -.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-20 01:03:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-20 01:09:45
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-03-20 01:12:00
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon Fe 2
  • AF nikkor 28-85
  • Blender-
  • Lukker1/1 ca...s
  • FilmtypeFuji Velvia 50
  • Nei
  • AnnetVelvias fine nyanser mot varmt/brunt/gult ble (av min Minolta scandual IV) brutalt omtolket til lilla skjolder. Jeg jobbet masse med å fjerne disse skjoldene, midt i bildets nedre del. Opprinnelig gikk bildet hele veien ned til gulvet, men her var skjoldene så tydelige at bildet var umulig å få pent. Fant et nytt utsnitt jeg synes fungerer. Det viste seg ikke å være lurt å justere fargestikk i scanneren, for da var det siden umulig å hente fram igjen f.eks. blåfargen i gardinene. Derfor overførte jeg bildet rimelig fargevridd og foretok det meste av justeringene i i fotoshop.

    Duogdu for en jobb det var å få bildet nogenlunde slik Velvia vennlig og vart hadde gjengitt det. Nå er jeg glad for å jobbe heldigitalt, scanning er et trøblete alternativ, støv inkludert.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182105} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Eirik H.
For meg blir det verken nok gardin eller vegg. Med andre ord blir utsnittet litt midt på, og for lite av det eine eller andre elementa. Ideen er derimot god.
Sverre H. S.
Takk Eirik, ser at det kan bli hverken-eller, ja. Har derfor prøvd å beskjære litt. Veggen dugde ikke i seg selv, så gardinet måtte få hovedfokus. Usikker på om det ble interessant nok i seg selv...

Har også lagt ut svart/hvitt versjon med fullt og tilnærmet fullt utsnitt. Svart/hvitt fordi bildet ikke kunne brukes i farger, pga. fargeskjolder i scanningen jeg ikke maktet å hanskes med i nedre del av bildet (se egenkommentar). Litt usikker på svartpunktet på svarthvitt-versjonen.
Thomas R.
Helt enig med EH, veldig god ide, men jeg synes ikke noen av utsnittene fungerer dessverre.
Hans Jacob H.
Hehe, de fleste turister ville nok ment du var smårar som satt inne og studerte interiøret, med de storslåtte omgivelsene og den naturen som er ytterst i Lofoten. :)
Jeg synes også ideen er god, og versjon 3 ble det beste utsnittet i mine øyne. Gulvlisten gav litt tyngde i bunn mot den lette og flyktige gardinen, og den lette og fine stemningen av svak vind en varm sommermorgen synes jeg du langt på vei har lykkes med. Synd at den ikke var i farger.
Her er forøvrig en link med spennende innendørsmiljø, mye fra Lofoten:
http://www.runejohansen.com/ .
Sverre H. S.
Takk til både Thomas og Hans Jacob.

Faktisk, har tenkt litt, og kommet til at skal jeg være ærlig, så liker jeg det første utsnittet selv, og synes det har nok av både og. Jeg lurer t.o.m. på om jeg var litt kjapp med å legge ut de andre versjonene for å ''redde'' bildet. MEN bør høre på kritikerne, og vite at jeg er subjektiv og kanskje blander bildet med opplevelsen av rommet-. Anyway hadde det var kjekt å høre flere, er man stort sett enige om at utsnittet kommuniserer dårlig, så -.

Lurer på om jeg skal finne en bedre scanner som takler bildet og så få bildet opp i helformat i farger. I svarthvitt blir det et annet uttrykk.

Forøvrig var det en sommerettermiddag, nettopp kommet over med ferja fra Bodø. Flere bilder kommer i denne serien om jeg tør. Jo sikkert litt smårart å fotografere innendørs, men jeg er ikke noen ren naturfotograf, jeg liker spor av folk, og i dette tilfellet var det nesten nok å _vite_ om omgivelsene. Kanskje tittel er viktig. Veldig kjekt å høre, Hans Jacob, at du synes jeg har formidlet noe med bildet, selv om det kanskje ikke er helt i mål. Skal kikke på den linken!

Magnar B.
likar bildet ditt… syns ideen er veldig spennande og gir masse annleis sommarfølelsar… syns fullformatet fungerer best… og vil gjerne sjå det i fargar eg også…
Sverre H. S.
Takk Magnar!

Vi må visst en tur til han med den dyre scanneren....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu