Faser
Dette var eit konkret motiv som eg har gjort abstrakt gjennom photoshop. Det har lagt og modnast litt før eg la det ut.
Utstyr
  • Canon EOS D-60
  • Canon Ultrasonic 16-35 zoom
  • Brennvidde16mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger811
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180325} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jan O Ø.
Hei. Artig mønster. Ser ut som det er enden av noen tømmerstokker vi ser her. Fint fargemessig også.
Mvh Jan O.
leif b.
Joda, både mönster og farger var spennende. Posetivt også at du begir deg ut på og pröve nye ting via photoshop. Gledelig er det også at der finnes personer med interesse for andre motiv, enn hva en ellers finner her på dotten for tiden.
Fortsett videre, men ikke la bildene - modnast - for lenge.
Ha en fin dag.
Erlend M.
Om abstraksjon i utgangspunktet er en sjanger for de late, skal du ha ros for ytterligere å senke energiforbruket med artistic-filterene til PS.
Dagrun S.
Tusen takk for kommentarar! Når eg er ute på ein fotorunde, konsentrerer eg meg gjerne om dei små ting, element som gjerne mange rett og slett hadde gått forbi. I dette tilfellet tømmerstokkar, som Jan O. heilt rett har oppfatta. Eg har behov for å bruka elementa til å uttrykka noko, slik som kunstnarar gjer. Diværre kan eg ikkje bruka pensel og lerrett. Men eg har hatt fotoapparat i ein del år, og gjennom datateknologi ser eg mulighetane for å uttrykkja det eg tenkjer gjennom bildet.

For dei som er mest drivne i faget, kan mine metodar virka som ein latmannsjobb. Men for oss som har eit litt annan ståstad, er dette slett ingen latmannsjobb. Veit du Erlend kor lang tid eg har brukt på å få dette og andre bildet slik eg ville ha det? For å koma til det ferdige resultatet har eg justert, prøvd ulike kombinasjonar og forkasta mange gonger.

Eg har til og med latt det liggja lenge for å ta fram igjen bildet for å sjå om eg fekk betre eller dårlegare relasjonar til det. Det er mange bilde som er forkasta på den måten, men mange er eg blitt endå meir glad i, fordi det blei det eg hadde tenkt. Eg hadde i sommar utstilling av 23 bilder, mange av dei sokalla abstrakte bilder eg har eller har hatt her på dotten. Kommentarane eg har fått frå folk som har kjøpt og studert bilda har gitt meg trua på at eg er på rett vei, sjølv om eg berre er i startgropa. Det er utruleg kva folk seier dei ser i abstrakte bilder.

Ja, det skjønar eg så godt for den kjensla har eg sjølv når eg ser på abstrakte maleri. Eg kjem ikkje til å gi meg dette, men eg vedgår at eg er i startgropa. Viss Erlend eller andre gi eit konkret råd om korleis eg skal koma vidare på dette, og ikkje oppfordra meg til å la vera, slik eg oppfattar siste kommentar, ville eg vera svært takksam.

:-)
Avsluttet .
Erlend har da ikke oppfordret deg til å la være! Tvert om... Han har, slik jeg ser det, sagt sin ærlige mening og oppfordret deg til å utforske og prøve noe annet enn ferdig-filtrene, og å være selvkritisk. Et allerede uinteressant bilde blir ikke nødvendigvis interessant ved hjelp av kreativ lek i Photoshop, selv om det for egen del er lærerikt.

Stian Håpnes
Ishi K.
Poenget med abstraksjon er å gi uttrykk for noe som ikke kan uttrykkes med bare ting man ser. Det er altså en mening bak hva og hvorfor det må gjøres på en bestemt måten. Et bilde produsert med billige trikser som ps-filtre, uansett hvor lang tid man har brukt på å knotte med disse filtrene (og joda tiden går fort når man har det gøy), er et latmanns arbeid når det ikke ligger en tankevirkesomhet og hensikt bak uttrykket.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu