Stavanger
Bildet er tatt fra Dalsnuten i Sandnes. Der har man en fantastisk utsikt over Stavanger, Sandnes og innover mot Ryfylke. Det er bratt til topps, men vel verdt turen når det er klarvær. :-)
Bildet inngår i albumet DIVERSE NATUR- OG UTEBILDER -
Utstyr
  • Olympus digital, mju 300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger696
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179399} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
John B.

Hei! Hvis jeg hadde blitt gift med en rik sjeik, så har jeg alltid drømt om å bygge en gondolbane i fra Lura over fjorden og opp til Dalsnuten. Nå er det nå en gang slik at jeg hverken er dame eller homo, så det blir vel med drømmen...Har vært på Dalsnuten mange ganger, og det er ofte verdt slitet med å ta fotturen opp.
Synes dette var ett flott og luftig bilde, men litt skuffet da ingenting av rett by er med på bildet....
John B.
Hege J.

Takk for rask tilbakemelding, John!
Feil by, ja. He,he. Sola skinte over vår by og ødela fotomulighetene den retningen... ;-)

Mvh Hege
Venche J.

Oi, så det er slik det ser ut i Stavanger. :)

Kjempeflott oversiktsbilde i nydelig fotovær.

Wenche.
Fredrik R.

Drit bra lys! Men jeg føler umiddelbart at personen i motivet ikke gjør annet enn å forstyrre motivet. Har det en hensikt det at han peker, eller var det bare tilfeldig? Han burde vært mer anonym mener nå jeg. Men ellers en steintøff forgrunn med flott bakgrunn og vakkre bevegelser i skyene!

Mvh Fredrik
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg er enig med Fredrik. Personen tar seg ikke så bra ut der han peker,
hadde handa vært nede, hadde det vært mye bedre.
God helhet og forskjellige farger i himmelen. Bra.

vh ingebjørg.
Odd Tore S.

'Der skal byen ligge'', sa Christian Kvart og pekte da han skulle anlegge Kongsberg. Men han var visst litt påseilet og bommet litt på retningen.
Her ser det ut til at det samme er i ferd med å skje, personen peker litt ut av begivenhetenes sentrum og ser for sikkerhets skyld i en litt annen retning. Du får sende vedkommende på pekekurs om han skal bidra positivt på bilder!
Ellers viser vel bildet at det er mye mer spennende terreng rundt Stavanger enn det man får inntrykk av ved første øyekast.
Ser ut som om sola konsentrerer seg om bakgrunnen, men det er i grunnen fordelaktig. Og jeg synes at det ser ut som om det må være noen spennende muligheter med terrenget i forgrunnen.
Odd Tore
Avsluttet .

De var veldig fint at du hadde en person i bildet. Han var riktig plassert også, men jeg er helt enig med de andre at han ikke burder ha peket.

Jeg vet ikke hva slags brennvidde du brukte her, men det hadde vært artig å vite. Det virket iallefall bra og det ser ut som at du har fått dekket alt som var av interesse for dette bildet.

Jeg er fra Stavanger selv, men bor nå i Kongsberg. Så her føler jeg meg hjemme! :)

::are
Stine J.

Hei Hege,

Flott oversiktsbilde over den vakreste byen i verden. ;)

Fint komponert, jeg liker både at mannen er i bildet og at han peker. Det at han peker utenfor bildet er imidlertid litt uheldig. Får meg til å lure på hva han peker på. :-)

Bildet ser litt undereksponert ut, men en liten justering av levels eller curves retter fort på det. Bare ikke dra for mye i spakene for da blir deler av himmelen utbrent.

Skarpt og fint bilde!

Har du fått nytt kamera eller er dette tatt med det gamle?

mvh Stine
Steinulf L.

Slutter meg til rosen. Fint bilde som inneholder de riktige ingredienser.
Kurt S.

Tror du kunne lettet en smule på mellomtonene slik at bildet fikk et litt lettere preg når det gjelder lyset.
Et fint komponert bilde med forgrunn, mellomgrunn og byen i bakgrunnen.
Selv er jeg ikke kjent i Stavanger men innbilder meg at mannen peker mot byens sentrum. Blikket trekkes automatisk i den retningen mannen peker.
D.v.s du styrer betrakterens blikk i en bestemt retning. Om dette ble bra for bildet eller ikke er jeg faktisk ikke sikker på.
Et fint bilde iallefall.
Mvh Kurt
Tone A.

Eit flott oversiksbilde som viser Stavanger som eit flatt landskap med ein litt bølga forma kyst. Mange detalajr med småe hus og høge blokker. Flott med fjorden som deler bildet med fine blåtonar og nokre båtar. Dalsnuten har fine detalajr med varden, brunfarga vegetasjon og fjellet bak. Mannen er mest som ein fargeklatt. kanskje han syng:'' Jag trivs bäst i öppna landskap''? Han er litt forstyrrande med armen, men elles eit flott oversiktsbilde med fine detaljar og fargar. Kjempeflott utsikt!

:) Tone
Hege J.

Hei alle sammen og takk for mange interessante kommentarer!

Jeg er enig med dere i at utsikten er flott. Det er spennende å studere Stavanger ovenfra, det gir et helt annet inntrykk enn å befinne seg nede i byen.

Når det gjelder personen i bildet, mener jeg bestemt han bør være med. Det er jo min mann(!), og det er jo et godt tegn at jeg vil ha han med på bilder. ;-) Fra spøk til alvor, jeg mener det tilfører bildet noe å ha med en person der han står. Personlig liker jeg også at han peker. Dette ser jeg det er delte meninger hos folket. Han sier selv at han ser og peker i samme retning, mot Forusområdet, som er i venstre bildekant. Vi får tror ham på hans ord. Ideelt sett burde han nok pekt mer mot sentrum, siden det er den veien bildet blir tatt. Når det er sagt, kan jeg forstå at noen synes det ser ut som han peker en annen vei enn han ser, det er ikke lett å se om han peker lenger mot høyre enn han faktisk gjør. Det får være nok pek for i dag... ;-)

Hyggelig at mange likte bildet!

Stine: Jeg ''sliter'' fortsatt med det gamle kameraet, enn så lenge. Det er ikke så steikende galt på slike naturbilder, men det er forhåpentligvis ikke lenge til jeg har et bedre kamera å kose meg med. Det går nok i retning av Nikon D70s eventuelt D50. Hvordan er du fornøyd med ditt? Du kan gjerne sende meg en mail om du vil. :-)

Mvh Hege
Avsluttet .

Hei Hege!
Et særdeles flott oversiktsbilde over Stavanger!
Komposisjonen din er er meget bra, så er valg av utsnitt. Bildet har plenty med dybde. Dette liker jeg godt.

MvhJRH
Janne L.

Hei.
Bildet gikk rett hjem hos meg. Ikke for at Stavanger er så flott, (jeg sender deg gjerne et bilde av Bergen, så du kan lime inn). Men jeg likt godt mannen med Bergans jakken og panne bånd. Her forteller han noe om byen og peiker.
Ingen varde å se, men mange steiner.
Viekelig flott. Jeg skal ta turen hit en gang. Hvor høyt er dette?
Janne
Avsluttet .

Hei Hege
Et flott oversiktsbilde, fint lys. Eg må vel sei meg enig med dei andre at det hadde vore bedre om personen i bilde ikke hadde stått å peikt, ble litt arrangert, det hadde vore bedre om han bare satt på steinruinen og såg utover, etter min mening. Ellers så synes eg at det var kjekt å se Stavanger i fra denne siden, det har eg aldri gjort før. :)

Mvh
Geir R.
Jan Frode A.

Jeg kommer seint inn her (av og til kunne en ønske seg at døgnet hadde 29,5 timer). Personen ser jeg er det store samtaletema her. Personen må være med, han gir noe ekstra til bildet. At han står og peker, tja.....det kan nok virke litt oppstilt på en måte.
Det som jeg liker med bildet, er måten du har lagt inn 2 bildeflater med 2 vidt forskjellige motiv: by og landskap. Fint med skrå linjer fra fjorden som deler disse flatene. Lyset over byen og bakgrunnen syntes jeg også er bra.
Ser at du vurderer et nytt kamera, og at et alternativ er Nikon 70s. Tilsvarer vel mitt Nikon 70, men små oppgraderinger. Får du med kit-objektivet 18-70mm, så er dette et veldig godt valg. (Er i alle fall kjempegodt fornøyd selv).

mvh Jan Frode
Hege J.

Janne: Takk for det! Dalsnuten ligger 324 meter over havet. Tror ikke Bergen vil gjøre samme nytta gitt. ;-)

Jan Frode: Ja, døgnets timer virker til tider veldig få!
Har vel mer eller mindre bestemt meg for en D70s, ja. :-)

Tusen takk til dere også, Jan Roar og Geir Roald!

Mvh Hege

Inger Anne Maritsdotter V.

Det var ei utruleg vakker utsikt, som formidler både ''storbyen'' Stavanger og den flotte naturen omkring.

Bildet er bra eksponert og fint gjengitt i henhold til lys og fargar.

Likte godt korleis du har komponert bilde med forgrunnen i ein diagonal, noko som gjentek seg langs sjøkanten ved byen.

Flott!

Inger Anne
Fred S.

Greit og pent, men ikke så veldig spennende bilde av en by jeg bare har sett fra lufta , (og det gjør jeg jo forså vidt her også) Eksponeringen er fin, så vidt jeg kan se, men den pekingen har jeg ikke helt sans for, da. Vet ikke om det er ''Der ligger Stavanger'' han skal fortelle oss, men har vel en mistanke om det. Ser litt flatt ut, bra dere har fjell å vandre i på andre siden av fjorden.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu