Fra Rotvollstraktene, Trondheim
Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger578
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179002} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Chr. G.
Denne lavmælte skildringen av vinterforlatthet sitter godt hos meg. Toneforløpet samt dybde og skarphet bidrar godt. For ikke å nevne himmel med 'mening' og lyset. Detaljer som sjakkelen på ankeret, trådresten på hushjørnet og plastplaten som er montert i vinduet pirrer. Kjenner antydning til ønske om mer nærhet til bakken i forgrunnen.
Jan Frode A.
Dette blir jo for meg et kjent landskap og område, og noe av det første som slår meg når jeg ser på bildet, er at du vinkler mot ankeret på en flott måte. Samtidig ergrer jeg meg over at jeg ikke har oppdaget denne muligheten selv :-)
Bildet er meget bra. Lys og farger er spesielle, og gir et inntrykk av av en hustrig og grå vinterdag. Detaljer er godt gjengitt; denne veggen er jo skikkelig flott slik du formidler den. Spesielt frost/snø på veggen av sjøbua bidar mye til at flata brytes opp og blir interessant.
Omgivelsene med ankeret, rasteplass, og moloen, har fine detaljer, og flotte brytninger med snø og steiner.
Spennende lys og skyer over landskapet i bakgrunnen, danner en fin og helhetslig ramme om stemningen.

mvh Jan Frode
Kurt S.
Et harmonisk og flott toneforløp binder bildet fint sammen.
Rimet/snøen på veggen ble faktisk helt avgjørende for bildet. Uten dette tror jeg bildet ville blitt litt for tungt på høyresida. Pussig hvordan slike små detaljer kan ha betydning.
En fin, lavmælt (hvis man kan beskrive et bilde slik) og god fremstilling av en litt hustrig vinterdag ved kysten.
Kan være enig i det Chr. G. skriver ang. bakkekontakt i forgrunnen men det har ikke avgjørende betydning.
Mvh Kurt
Odd Tore S.
Den første reaskjonen er at det fotside huset blir veldig massivt i høyre side, selv om snøen på veggen letter opp.
Ellers funker det bra for meg, detaljer som er bra ivaretatt på bakken, og plastplaten foran vinduet, som understreker at været må tas på alvor her (eller er det kanskje heller pøbelskydd?)
Typisk vinterstemning slik jeg husker den.
Utrolig hva jeg ikke oppdaget mens jeg bodde i Nordliveien.
Odd Tore
Arne S.
Det er lite eller ingenting å sette fingeren på her. Kanskje er det bildets svakhet. Motivet er rent og pent og skoleriktig utført, men mangler innlevelse. Nysnøen på bakken og veggen gir riktignok en fin stemning. Men ikke nok til å løfte bildet opp til et nivå jeg vet du kan.

Teknisk meget bra!
Stine J.
Hei Johan,

Det første jeg tenkte på når jeg så dette bildet, er vinterro. Ikke det mest spennende bildet du har laget, men alt trenger ikke være det. Noen ganger er det greit med noe rolig å hvile øynene på. Tonene i bildet er supre.

mvh Stine
Magnar B.
fine tonar og teknikk… likar himmelen og fargane… likevel ikkje heilt pang… kanskje naustet er for nytt og lite værbitt?
Johan K.
Mange takk for kommentarer. Og en anbefaling. Veldig hyggelig :)

Litt delte synspunkter ser jeg, og det er jo i grunn bra. Liker selv bildet godt. Kanskje ikke no pang. Men som SJ sier, noen ganger er det ålreit, med noe rolig å hvile øynene på. Uten at det er spektakulært :)
Er svak for denne typer motiv, nedi fjæra... spesielt i værforhold som her.

Litt mer bakkekontakt, er jeg enig i

Johan
Jon-Petter T.
Knakende flott lys i bildet. jeg kan nesten føle kulda. Det er dette som er bildets styrke synes jeg.
Kompet blir litt for forutsigbart, det er helt ''riktig'' men ikke noe som overrasker.
Har et forslag til beskjæring som i mine øyne gir bildet mer spenn og følelse; kutt høyrekanten akkurat så mye at vinduet ikke kommer med. Da får du et kvadratisk bilde med mer spenn og nerve i flaten, som gir meg ennå mere følesle av kulde :-)

MVH
J-P
Johan K.
Takker til deg og JPT: Tittet litt på kutteforslaget ditt. Fungerte bra egentlig, men personlig liker jeg best utsnittet som det er, etter å ha sett over det en stund. Uansett, fint med tips :)

Johan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu