Balsam
...for sjelen min. :-)
Jeg var på Sele i dag og riktig nøt roen man opplever ved kysten. Selvsagt hadde jeg kamera med. ;-) Dette bildet tok jeg ute i havgapet med utsikt mot Feistein fyr litt før sola gikk ned.
Jeg vil gjerne ha dine synspunkter på bildet.
Bildet inngår i albumet Jæren -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-28 20:34:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus digital, mju 300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger808
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178918} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
emil w.

fint lys her man kanskje litt mørkt i forgrunn synes bildet fungerer bedre uten skyen oppe
mvh ewb
John B.

Hei Hege! Ja det er litt merkelig dette, for denne solnedgangen i kveld såg jeg også, men sto på toppen av Bogafjell. Litt mye skyer i horisonten gjorde sitt til at det ikke ble den helt overveldene solnedgangen.... men jeg synes bildet ditt er spennende, spesielt med alle stenene i forgrunnen.
Gjør samme nytten som ett brett med lykkepillere dette.....balsam for kropp og sjel, ja for all del.
John B.
Jan Frode A.

Ja du verden, dette er da balsam så absolutt!
Jærmotiver vil alltid ha en spesiell plass hos meg, og her viser du en stemning som gir en slags fredfull ro. Et lys som vitner om at dagene blir lengre, og den lyse årstiden bare er et eller halvannet kalenderark unna :-)
Liker komposisjonen og fargetonene. Jeg syntes du har mestret steinene i forgrunnen på en fin måte; akkurat passe lys detaljer her. Det eneste som irriterer meg her, er den store steinen som bryter horisonten. Ikke fordi den bryter, det gir et spennende brudd i bildeflata, nei heller fordi den blir litt for mørk og konturløs, samt litt 'kunstig' pga. en glorie.
Sitter og funderer på en liten beskjæring innover fra høyresiden. Tror det vil gi en bedre balanse mellom den store steinen og holmen med fyret. Men, alltid et men, en beskjæring vil nok ødelegge litt av den flotte forgrunnen. Det er jammen ikke så enkelt heller :-)

mvh Jan Frode
Helge A.

Ja, for meg som trives nede i strandkanten gir dette , som Jan Frode sier, absolutt en følelse av en fredfull ro.
Jeg synes bildet har fine fargetoner og lys. Jeg liker forgrunnen med stille vann mellom steinene og de små bølgene som bryter lenger ut. Skyene høre med for å gi den rette stemningen i bildet.
Det eneste som irriterer meg litt er den store steinen til venstre. Den glir liksom ikke helt inn i ''miljøet''

Helge
Steinulf L.

Fint lys og fin flateinndeling med vellykket plassering av horisonten. Den store steinen til venstre er jo der, men tror jeg ville valgt et standpunkt der den var utelatt.
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette likte eg godt.

Syns du har klart å formidle den kjølige stemningen i bildet,
blåtonane i sjøen var flotte og kompet er bra.

At ikkje bildet er 100% skarpt syns eg passar godt inn i denne settingen.

Inger Anne
Kurt S.

Enig i at den store steinen ble litt forstyrrende, men ok den er nå en gang der og ødelegger på ingen måte helhetsinntrykket.
Flott kyststemning hvor det blå vannet kommer i fin kontrast til himmelen.
Dette ble fint.
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Et motiv jeg har forståelse for at du ga denne tittelen :-)
Enig vedr. den store steinen, men ikke så galt at den er der. Spesielle og fine skyer. Godt lys.

Inger-Lise
Tone A.

Flott tittel pga at det er verkeleg balsam for både sjel og kropp og koma seg til sjøen for å oppleva ro, vakker natur og lyden av bølger og fugleliv. Eg hadde både fotoapparatet og stativet med i bilen i kveld då eg kjørte forbi Refsnesstranda til Borestranda då det mørkna. Men det vart for seint pga levering av ein unge. Men solnedgangen var ganske mørk og utan rosatonar. Nordavinden var kald om det kun var ein liten bris i kveld.
Og nettopp dei kalde blåtonane og isen mellom rullesteinane kjem fint fram. Noko av sjøen i forgrunnen har litt rosatonar av den vesle solnedgangen. Sjøen har litt bølger der ute forbi steinane. Den store steinen har iallefall litt fint lys på seg.( Eg har også strandbilde der ein stein ikkje passar inn.) Feistein fyr ligg der ute med det tunge skylaget eit stykke over seg. Fyret ligg i den rolege og reine himmelen som har kveldslyset. det gir ein fin kontrast til alle blåtonane. Vakkert strandbilde på ein kald februarkveld med iskald nordavind!
:) Tone
Stig Børre E.

Flott bilde og god tittel. Fin flateinndeling og flotte fargetoner. På min skjerm blir forgrunnen i mørkeste laget. Henger meg ikke så veldig opp i denne stenen folket maser om. Syns den bryter på en positiv måte. Enig i at en beskjæring fra høyre kan gjøre noe for komposisjonen.

Severdig og absolutt balsam for min sjel!

StigB
Hege J.

Takk for mange konstruktive og hyggelige kommentarer.
Leser med interesse deres refleksjoner og råd rundt bildet. Tar innspillene med meg videre.

Følelsen av å stå helt alene ute på stranda og nyte synet og roen kan ikke beskrives, den må oppleves. Håper jeg klarte å visualisere noe av inntrykket mitt med dette bildet.

Ser det er litt diskusjon rundt dette med den store steinen som bryter horisonten. Det er bevisst valgt sånn. Har også bilde av omtrent det samme motivet, men uten den store steinen. Synes selv dette ble mest spennende, og valgte derfor å legge det ut slik. Sikkert feil i forhold til komposisjonsregler, men det var riktig i forhold til min magefølelse så da holder jeg på det. ;-)

Mvh Hege
Avsluttet .

Kjempebilde! (og flott tittel!) Det er ikke noe nytt å formidle, annet enn gratulerer med topp bilde. Blåtonene liker jeg spesielt godt.
Venche J.

Flotte skyer, fint utsnitt og vakre blåtoner i bildet ditt.

Prøver å forestille meg bildet uten den store steinen, og kom fram til at den er med på å skape spenning i bildet. Bittelitt mørkt i skyggepartiene syntes jeg.

Wenche.
Stine J.

Hei Hege,

Flott stemning i dette bildet ditt. Blåtonene passer godt til motivet og jeg liker spesielt godt stenene i forgrunnen. Den store stenen sjenerer ikke meg. Formen på skyen skaper litt ubalanse i mine øyne og jeg lurer på om en liten kutt fra høyre hadde gjort seg.

Uansett, fin stemning. :-)

mvh Stine
Nina S.

Jeg synes fargene og gløden i bildet er flott, men synes kanskje at de mørke steinene i forgrunnen ble litt for mørke og konturene rundt dem litt utydelige.
Ville ha hatt en sky over hele himmelen, og dermed kutt i høyre del av bildet.
Mvh Nina
Hege J.

Takker så mye for nye kommentarer.

Jeg har nå lagt inn en versjon til hvor jeg har lysnet bildet noe for å få bedre tegning i steinene. Har dessuten kuttet litt i høyre kant for at skyene skal dekke hele bildet. Begge deler etter forslag. Selv liker jeg stemningen i versjon #1 best, men er klar over at min skjerm er noe mørk. Effekten av kuttingen liker jeg bedre, skyene skaper en større helhet i versjon #2, selv om jeg nok foretrekker formatet best i versjon #1.
Det er ikke lett, dette! Man må hele tiden både gi og ta. Jammen godt vi har noe å bruke fritida vår til! ;-)

Mvh Hege
Odd Tore S.

Jeg forstår at dette virker som balsam, og etter min mening er den beste balsamen i v1, særlig på denne skjermen, som er lys i mellomtonene.
Jeg ser at noen ikke synes om den store steinen. Den var omtrent det første jeg la merke til, og jeg synes den hører med og er et positivt bidrag.
Typisk sysning uten god grunn fra min side.
Odd Tore
Avsluttet .

Hei Hege!
Jeg foretrekker også V1 av samme årsak som OTS. Ideelt sett skulle øya som fyret står på vært lenger ut mot høyre bildekant, men bildet står seg slik det er nå.
Bilder av kystlandskap i høst eller vinterdrakt er fasinerende, så jeg kommer vel dit engang jeg også :-)

MvhJRH
Oddgeir N.

Mektig! Likte dette. Kva med ein svartkvitt versjon?
Anne-Grethe S.

Toppers.
Steinane framme gjorde seg bra.
Eg klikka på gråskala og fekk da opp mange små lyse flekkar rundt steinane. Er det skjærmen min som ikkje er heilt i lodd, eller?? Uansett er nok fargeversjon 1 å foretrekke etter min smak.

Mvh
Anne-Grethe
Hege J.

Takk for kommentarene på bildene mine, Anne-Grethe! Pleier sjelden å ta fram igjen bilder som det er en stund siden jeg la ut, men kommentaren din angående gråskalaen gjorde meg nysgjerrig... Jeg prøvde selv også, og også på min skjerm gjør disse prikkene seg gjeldende. Aner rett og slett ikke hva det kan komme av, derfor spør jeg dere som evetuelt enda klikker dere innom dette bildet: Er det noen som har noen forklaring på ''fenomenet'' med de hvite prikkene, eller som har opplevd noe lignende. Klikk på gråskala så ser dere hva Anne-Grethe og jeg har oppdaget. ;-)

Takk selvfølgelig til Odd Tore, Jan Roar og Oddgeir også! :-)

mvh Hege
Rune S.

Jeg synes dette err et nydelig bilde. Kan nesten føle den kalde, salte kystvinden. Jeg liker belysningen og fargene. Som balsam for sjelen! Versjon #1 er best. Synes ikke lysningen av steinene i #2 ble pent. Steinene ble rue , istedenfor glatte. Den store steinen er der og er helt OK, synes jeg.

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu