Amerikasaksenebb
Saksenebbene hører til måkefuglene på linje med måker, joer og terner, og minner mest om terner. Saksenebb er i grunnen neppe et veldig betegnende norsk navn, selv om nebbet overfladisk kan ligne en saks. Som bildet viser har de en helt spesiell teknikk for å fange fisk. Undernebbet, som er lengre enn overnebbet gir fuglen et kraftig underbitt. Undernebbet stikkes ned i vannoverflaten, mens saksenebben flyr rundt. Derav det engelske navnet skimmer. I det undernebbet støter på noe smeller den til ved å kaste hodet og nakke bakover. Som regel er det småfisk den da fanger, og det foregår meget effektivt. I Florida er saksenebben truet, ikke minst på grunn av fiskekroker og garn som setter seg fast i nebbet på fuglene. Saksenebbene er stort sett nattaktive fugler, men fanger fisk i dagslys i hekkesesongen
Bildet inngår i albumet Venezuela -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-26 17:19:41
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D2x
  • AF-S Nikkor 300mm f/2.8G AF-S ED-IF VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1250s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1141
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178887} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Kamran K.

bra fanget, bra at du la ut v2 for sånne som meg som har aldri sett denne fuglen men jeg vil fortsatt gå for v1, fargene var jamen helt i disneyland

MVH K.K
Nils B.

Kjempe flott. Liker bildet godt og takker for utfyllende informasjon som gir meg innsikt i en elegant fugls værdag. Dette er god og nyttig tekst som så absolutt gir bildet en opptur.
mvh Nils
Avsluttet .

hei ketil,
et fantastik bilde!
farge, komposjon-også øyeblikket du har fanget!
supert ;-)


hilsen ulle
Avsluttet .

Glimrende fanget dette her! Fokus og detaljer sammen med lyset syns jeg gjør dette til et blinkskudd!
Nina S.

Takk for opplysningne du gir rundt denne spesielle fuglen, man lærer mye av å følge med på dotten.
Dette er jo strålende, tatt i absolutt riktig øyeblikk, når fuglen berører vannflaten med nebbet og vingene danner en perfekt vifte.
Mvh Nina
Torbjørn K.

Absolutt et blinkskudd! Har veldig sans for vannstrålen som nebbet lager og belysninga på vingene. Fin plasseing av nebbet i bildeflata. Bra!

Torbjørn
Avsluttet .

Her har du igjen fått til et blinkskudd!
Særdeles godt fanget situasjon, fin beskrivelse og teknisk meget godt.

MvhJRH
ingeborg w.

Her liker jeg alt, fine farger og lys, skarpt, god bruk av blender og tatt i riktig øyeblikk. Kjølvannet, vanndråpene bak og speilingen gjør mye.
Alexander W.

Hei...
Flott bilde dette her...
Synes det er litt mye støy på bilde men alikevel et supert bilde!

Mvh Alexander Wabakken
Christian H.

Skikkelig fin dokumentasjon av fisketeknikken til denne arten. Hadde vært artig å sett en serie med bilder fra når fuglen får et eller annet i nebbet og hvordan den håndterer fangsten, kanskje også like før fiskingen starter. Man kan lure på hvor energieffektivt denne teknikken er, skulle tro vannet ga nokså mye motstand når nebbet går såpass langt og bratt ned i vannet.
Lyset er veldig bra, vingeposisjonen likeså. Velvalgt lukkertid som gir litt bevegelsesuskaprhet i vingespissene. Syntes det er en litt underlig kontur i vinkelen overgump/vinge, flere enn meg som ser den?
Geir Arne M.

Dette var meget bra.
Teknisk godt, knallskarpt. Øyet setter en ekstra spiss på bildet.
Komposisjonsmessig meget bra.

Flott at vi får tilleggsopplysninger - mange av oss setter stor pris på det.

mvh
geir
Ketil K.

Takker for kommentarene.
Alexander: Skulle tatt litt støyfjerning på deler av fuglen, enig.
Christian: Skjønner hva du mener. Det skyldes antagelig at fuglen er på flukt delvis i mot kameraretningen, det ses på vingene og det ses nettopp på halen, som gjør fuglens kroppsform lett undersetsig/korthalet her ( i tillegg til underbittet.)
Ole Birger S.

Ett meget flott bilde igjenn. På min skjerm kommer det fram noe støy, lyseblå prikker, i det mørke området på hodet og på vingen lengst bort. Dette kan vel fixes i PS dersom du ønsker det, og dersom det ser like dann ut på din skjerm.
Steinulf L.

Flott bilde og interessant informasjon om en fugl jeg aldri har sett. Fint og varmt kveldslys.
Kjell G.

Du henter frem de flotteste fugler og gjør det maksimale ut av det!

Kjølvannet hever bildet mye. Veldig flott glimt i øyet. Det er mulig det er støy, men det generer ikke meg. Takstinformasjonen som følger disse bildene gjør dem enda mer attraktive.

Svein B.

Flott stilstudie av en svært så sofistikert og spesialisert fugl. Denne fuglen er et yndet fotoobjekt blant fuglefotografer- men dette bildet du har her skiller seg godt ut blant de jeg tidligere har sett av arten. Her har du truffet godt både øyeblikksmessig og teknisk.

Jeg har sett noen svært spennende bilder av denne arten der panoreringsteknikk på lengre lukkertider var brukt, jeg vil tro dette er en art som også kan egne seg fint for slike forsøk.

Mvh
Svein B
Erik A.

Ja her er det ikke bare fuglen som fikk hakeslepp! Kjølvannet setter skikkelig trøkk og fart i bildet, og de mettede fargene gjør det hele fullendt i mine øyne. Kompet (utsnittet) balansert og fint. Rett og slett et imponerende foto! Bra jobba!
Ketil K.

Hjertelig takk for nye kommentarer. Du har helt rett Svein i at dette er en art som man kan lage utrolig mye artige bilder av. Jeg fikk tatt ca. 1000 bilder av arten i Venezuela, og har vel en del på lager...
Odd Tore S.

Velkommen tilbake!
Her er det vel ingen grunn til å skrive stil, men bare konstatere at dette er et blinkskudd, som blir enda bedre med den opplysende teksten.
Odd Tore
Kurt S.

Veldig flott, interessant tekst og et naturbilde av ypperste klasse.
Kjølvannet, speilingen og fuglens positur ble prikken over ièn og gjorde bildet til noe mer enn et vanlig artsbilde.
Flott og behagelig lys også.
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Ketil,

Flott og dynamisk bilde av en spesiell fugl. Interessant tekst til for oss som ikke kjenner denne arten.

mvh Stine
Venche J.

Fyttikatta dette ble flott Ketil. :)

Her må jeg bare føye meg på det positive som er sagt.
Kommer det nå 100 fuglebilder fra Venezuela?

Wenche.

Ketil K.

Takker for de siste kommentarene!

He-he Wenche - ja hvorfor ikke? Den som lever får se. Så vel rundt 350 fuglearter der nede - så mulighetene er til stede. Og Venezuela er et fantastisk land med en aldeles utrolig natur, som overgår det meste av det jeg har sett.
Magnar B.

dette var jo kjempekult… gratulerer… heftig fugleaction!
Avsluttet .

.....må bare si....for et bilde....som noen andre har komentert....kjølevannet understreker hele bilde.....skarpheten er perfekt sammen med bevegelsen i vingene.....flott...
mbh Bjørn
Per Harald O.

Usedvanlig tøft fanget!!!
Johan K.

Flott fanget dette! Fint lys, og velvalgt utsnitt.

Morsomt å se bilder av litt uvanlige fugler (uvanlig, her til lands i alle fall :) Fint at du legger ved litt info om dem og.

Johan
Tom A. T.

Enda et bilde i toppsjiktet. Kjedelig kommentar, men det volder du sjøl med å presentere slike bilder ;o)..
mvh Tom T
Tor A.

Hei igjen Ketil! snakk om å skyte blink ....topp bilde ,gratulerer
hilsen Tor Anseth
Carsten A.

Virkelig interessant art og meget bra bilde!

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu