''Blyg Svanhild''
Utstyr
  • 20D
  • 75-300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger241
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177987} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Christian H.
Du bør lære deg å eksponere riktig. Det krever at du aktivt går inn for å forstå hvordan lysmåleren på kameraet fungerer og når det er behov for å kompensere. Litt vanskelig å si om du faktisk har prøvd på noe slikt, men resultatet er omtrent to trinn undereksponert. Med digitalkameraer er det ganske enkelt å ha kontroll på dette, da man umiddelbart etter opptak kan se på bildets histogram. Det bør gå helt til høyre uten å klatre. Les gjerne denne artikkelen: http://luminous-landscape.com/tutorials/expose-right.shtml
Man kan selvsagt gjøre justeringer i etterkant for å kompensere for feilen man har gjort, men som det fremgår av artikkelen blir resultatet best om alt stemmer i opptaksøyeblikket.
Det er sikkert spennende nok å få svanen så nært i søkeren, men for at at et slikt bilde skal ha noe særlig verdi (hvertfall for meg) bør lys og detaljering være vesentlig bedre. Lyset kan du til en viss grad rette på med levels/curves-justeringer, men å gjøre noe med lysets karakter blir nok vanskelig. Lyset har også stor betydning for hvor godt detaljene kommer frem. Den fine strukturen i nebbroten/knoppen og pupillen øyet er så godt som grodd igjen, og slike detaljer ville hevet bildet mange hakk. For å yte detaljene mer rettferdighet er det nok også en fordel å legge ut større bilder.
Selv om det tekniske ikke er helt på topp, er utsnittet rimelig greit. Kunne kanskje vært enda tettere, og det er litt synd med den svarte streken som går ut av svanens venstre øye.
lars frode o.
Takk!

Håpet på å få en fullverdig kritikk som jeg kan lære av!
Det fikk jeg nå.

Hilsen

Lars
Christian H.
Bare hyggelig! Fint at noen setter pris på slikt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu