Ørnekamp
Utstyr
  • Canon EOS 20 D
  • Sigma 120-300 mm. F 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1516
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177426} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Robin S.
Fabelaktig actionbilde som føyer seg pent inn i rekken av blinkskud fra din hånd!
På min skjerm kan det se ut til at du har skrudd litt for mye opp kontrasten i etterbehandlingen.
Bjarne B.
Igjenn leverer du et fantastisk naturdrama så fullt av handling og dramatikk som det går an å fange i et enkelt bilde, snøen som fyk og bevegelsesuskarpheten understreker alvåret i situasjonen, kampen for maten og den sterkestes rett. Meget flott formidlet tross vanskelig lys.

Mvh Bjarne
Per Harald O.
Dramatisk og tøft!

Litt vanskelig lys?(Litt utbrent i høylys)
Kunne ønsket mere skarphet fra DEN linsa!
Hilsen Per
Nils B.
Så har de landet igjen og igjen så blir jeg nesten litt minunnelig (jo jeg er det). Bra bilde Rolf hvor mellomtonen i dette bildet er endel bedre enn det jeg pirka på sist. Men hvilken blender benytter du under dette opptaket?
mvh Nils
Rolf S.
Takk for kommentarene til dere. Etter å ha sjekket informasjon rundt bilde så ser jeg at jeg har huket av på feil objektiv, rett objektiv skal være 70-200 mm brukt på 115 mm. med blender 4,5 og lukker 1/200 sek på ISO 200.
Bilde er ikke tatt i det mest spennende lys men heller et vanskelig hardt lys der fuglen er delvis i skygge og med kraftig opplyst bakgrunn.
Jeg er nok ikke noen ekspert i PS. til å få det beste ut av bilde i denne situasjon men jeg tror nok du Nils hadde greid å vri noe mere ut av det.
Men uansett så var det spennende opplevelse med 2 ørner som sloss bare 10 meter fra meg.
Mvh Rolf
Svein B.
Fantastisk situasjon Rolf- det oser jo dramatikk her. Også her er lyset av det litt vanskelige slaget, likevel har du berget det som trengs av detaljer i et slik bilde. Jeg ville nok beskåret vekk en cm i høyre kant.

Eventuelt sitter jeg å ser på om et langt tettere utsnitt konsentrert rundt sentrum av hendelsen- hoderegionen på ørnene, med litt kutting av vinger. Dette som et alternativ for å komme litt mer inn i hendelsen, og utelate noe av den vel dominerende bakgrunnen her. Hvis bildefila teknisk holder til et slik utsnitt hadde det vært artig å se det for en sammenlikning.

Mvh
Svein B
Hans-Gunnar H.
Artig bilde av ørnekamp med bra action!
Litt for lys på min skjerm (men nå er det en stund siden jeg har kalibrert den)
MVH Hans-Gunnar
Rolf S.
Takk for kommentaren til dere, til deg Svein B. bildefila er ikke cropet fra før så det går kankje å crope noe, men jeg tror at jeg heller prøver å ta bilde om igjen der sola treffer fuglen bedre og skogen bak er mindre solbelyst.
Mvh Rolf
Magnar L.
Flott actionbilde av kongeørner i kamp med snøsprut og bevegelse. Litt hardt lys og kanskje litt for dominerende bakgrunn. Men det er ikke enkelt å få til gode bilder av slike situasjoner. Har selv hatt flere ørnekamper på åteplassen i vinter, men har enda ikke fått bilder av slike situasjoner som jeg er fornøyd med.

mvh Magnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu