Kongsberg kirke
Kongsberg kirke ble bygd i 1761. Et flott byggverk med flest sitteplasser blandt alle landets kirker. Har også et nyrestaurert Glogerorgel (restaurering kostet rundt 14 mill. kr.) som organister fra hele verden klør i fingrene etter å få spille på.
Jeg synes jeg fikk et annerledes bilde av kirken. Det fleste andre står jo på bakken og da får man en god porsjon perspektiv forvrengning. Noe jeg ungikk med lift.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-08 20:04:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 12-24
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeCCD ISO-200
  • Nei
  • AnnetLift 20m over bakken. Tidspunktet ble valgt da sola stod rett på kirken slik at skyggene falt i samme vinkel fra det som finnes rundt. Traff ikke 100%, men svært nært.
    Det er noen skjevheter i horisontalen på taket som jeg ikke får rettet opp. Tror dette er naturlig og ikke noe som kommer fra objektivet. Vanskelig å se/vurdere fra bakke nivå.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger755
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176011} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Steinulf L.

Fint arkitekturbilde. Må være spennende å ha tilgang på lift. Fargene blir renere om du tar en justering i f.eks. levels. Sjekk histogrammet.
Odd Eirik S.

Takk Steinulf!

Bra sett!
Jeg bruker normalt å være nøye med å sjekke slikt. Men her har jeg glemt å sjekke WEB versjonen. Ingen tvil om at det ble bedre med litt levels justering. ''Grå sløret'' forsvant.

:)
Odd Tore S.

Et usedvanlig rent og ryddig bilde.
Ingen trengsel av turister, ikke noe fordreid perspektiv, alt under kontroll og i orden. Til og med lyset og været.
I v2 ble det orden på fargene også, når man veksler mellom versjonene spretter formelig vinduene ut i v2.
I all ordenen har du tillatt deg ett avvik: Krakken på høyre side står skjevt. Det er også noen småsaker på gjerdet som kunne klones vekk for å oppnå mer perfekt symmetri. Nødvendig er et ikke, men hvorfor kommentere om man ikke skal komme med plagsomme forslag?
Jeg ville si at dette må være en saklig og vellykket dokumentasjon av kirken, og en kandidat til å illustrere Kongsbergs severdigheter uten svermen av turister.
Odd Tore
Kurt S.

Heldig for deg å få tilgang til en lift.
Fra bakkenivå får man de forvrengningene du nevner i teksten.
Det kan fungere men det ville ikke fungert med den hensikt du har med dette bildet. Nemlig å fremvise et staselig og flott bygg på en best mulig måte.
V2 ble flott. Utrolig skarpt og fint med kjempefine farger og fin symmetri.
Det lysegrønne irret på toppet av taket harmonerer fint med fargen på trærne og bakken.
Dersom du vil ha bildet 100 % perfekt kan du ta kloneverktøyet og rydde litt på gjerdet, som Odd Tore nevner. Tenker da først og fremst på det skiltet til høyre. Det er som du forstår pirk.
Bildet ble flott.
Mvh Kurt
Jonny E.

Hei hei

Faktisk e det første eg la merke til benken som har vært snudd mot sola...
det sier jo litt om kor harmonisk resten e, men eg liker den detaljen,
kanskje en time eller to sia noen satt der.... når eg ser på skyggen...
sola e kanskje på tur ned og du står med rygge mot vest....

En liten detalj kan ta mye oppmerksomhet.

Ha en god dag

. JonnyE
Odd Eirik S.

Tusen takk for kommentarer.

Har en svoger som har tilgang på lift i forskjellige størrelser. Dette er den største de har og går rett opp til 22m. Vi kjørte den helt til tops. Dette er det siste innen den type teknologi og jeg var vel ganske trygg på alt skulle gå bra. Uten tilgang på strøm benyttes et innebygd 220V agregat for å drive hydraulikken. Dette stoppet da vi var på toppen og min svoger sa til meg: ''Nå kommer vi oss ikke ned uten hjelp''. Da er jeg sikker på at hjertet hoppet over et par slag. Men fra kurven 22m oppe var det bare å trykke på selvstarteren og agregatet var igang igjen. Jeg dro et lettelsens sukk og kunne konsentrere meg om det jeg skulle gjøre.

Odd Tore
Det er klart at jeg kunne klonet vekk det på gjerdet, men ønsket ikke det. Dette skulle være et dokumentasjonsbilde og da må man ha med det som er rundt. Det skulle holdes en eller annen konsert i kirken denne kvelden så noe liv var det i perioder forann kirken, men heldigvis forsvant de inn på baksiden alle som en. Etter at kirketorget ble pusset opp så har det blitt forbudt å parkere på området. Noe jeg var veldig glad for.

Kurt
Har tatt noen bilder fra bakke nivå. Eksperimentert litt med forskjellige vinkler. Syne sjeg har fått en del artige vinklinger på dette bygget. Får se om jeg legger ut noe av dette.

Jonny
Den benken som bryter med resten har jeg fått flere kommentarer på. Har vist dette bildet i fotoklubben og det var flere som kommenterte dette. Da som du kun i positiv retning. Dine antagelser stemmer bra. Sola står nok godt mot vest.

:)
Inger Anne Maritsdotter V.

En flott og majestetisk kirke med fin arkitektur.
Rene postkortet.

Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu