Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 20/2.8
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/100s
  • Filmtypeiso 1600
  • Nei
  • Annetev: -1/3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger512
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175880} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Odd Eirik S.
Skal si du har fått meg til å lure lenge på dette. Er vel ennå ikke helt sikker på hva jeg ser. Ved første øyekast var jeg sikker på at de lyse diagonale feltene var forhøyninger. Men har vel kommet frem til at de mørke diagonale feltene er skygger fra trærne. Effekten er nå slik at de lyse ser ut som fohøyninger. Så er det dette med de merkene midt på de mørke feltene. For meg ser det ut som om noen har hoppet fra skygge til skygge og laget et fotspor midt i. Men distansen mellom er vel for lang til at noen kan hoppe så langt, eller?. Blir jo ikke noe mindre forvirret over nummerene på trærne. Har vel aldri før sett nummererte trær. Så aner jeg at hunden din sitter inne i skogen til venstre. Om det ikke er den så ligner det nå mye på en slik skapning.
For å si det som det er - jeg forstår ikke helt budskapet. Men bildet er jo bare helt konge. Linjene og elementene forøvrig som repeterer seg innover i bildet gir dette en utrolig dybde. Det råder også en hvis mystikk over det hele.
Har jo hørt at ''nordenfor Rana veks ikje grana''. Det aner meg at du er i et plantefelt og at noen er så ''gal'' at de har nummer på trærne. Hvis det nå ikke er du som har malt de på for å spille oss et pek. Prikken over i'en er jo den skapningen som sitter inne i skogen til venstre.

mvh
OddES
Nina S.
Ja, dette må være den hogde skogen din, nesten litt surrealistisk, undrestreket av det hvite, snø? og de skarpe veldig tydelige numrene på stammene, veldig bra bilde.
Mvh Nina
Jonny E.
Hei hei

Takk for kritikk

Ja, dette e det gamle plantefeltet, (forsøksfelt), som no desverre e borte,
men det e vel bare eg som savner denne meget ''rare'' skogen.....

Trærne e planta i pløyde spor som er de skrå linjan.

''Sporene'' er ei rekke trær som er hogd tidligere.

Ho Shiba e som ofte ellers med i skogen.

Det hvite er ikke sne men overeksponert område der lyset traff.

bilde nr. 205443 og bilde nr. 177708 er fra samme skog.



Ha en god kveld

. JonnyE
Dag T.
Første inntrykk var at dette var for tomt, men så så jeg tallene. Morsomt og effektivt gjort! Lett absurd stemning.
Espen A. I.
Dette er vel plantet med tanke på tallene og plasseringen av trærne. Svært inspirerende serie du har laget her, liker også de andre bildene fra denne skogen. Unaturlig skog, rar setning, men sant.

mvh Espen
Odd Tore S.
Slik tenkte jeg meg også at et plantefelt skulle se ut da jeg dro på speiderleir med innlagt skogplanting i den grønne ungdom. Virkeligheten i steinet og nyhogd Østlandsterreng var en helt annen, og inntekten fra plantingen holdt ikke til mer enn å dekke leirutgiftene.
Dette bildet er vel nærmest en interessant dokumentasjon av utviklingen i et slikt tettplantet og regulert plantefelt. Uten tall hadde det blitt mindre interessant som foto. Shiba er temmelig anonym her, men har plassert seg rimelig bra i forhold til det gyldne snitt.
Jeg synes nok at ''#115'' har mer interesse som fotografisk motiv, men der er ikke inntrykket av systematisk skog så sterkt, bare én rett lysning.
''Valg'' har fine geometriske effekter og får godt fram mønstret i skogen. Interessante farger på dette.
I det hele tatt har du behandlet disse motivene slik at skogen ikke ser særlig innbydende ut. Det passer bra med mine erfaringer fra o-løp i slike felt også, før de blir tynnet er de nesten ugjennomtrengelige, og det er alltid god sjanse for å ende opp med en tørrpinne godt foranklet i huden underveis.
Odd Tore
Ann F.
Sterke rette linjer og sterk grafisk karakter gjør at blikket ledes lett helt inn i bakgrunnen, faktisk så direkte at hunden forsvinner lett. Hun dukker ikke opp før man har sett på bildet en stund. OK sånn sett, en liten overraskelse.
Bildet er interessant med sine linjer og sterke kontraster og med det bisarre med tallene på trestammene. Jeg liker det, jeg.
Mvh Ann
Trond H.
Det er noko med det som ein del andre seier, at komposisjonen leder så sterkt innover, at når du først vert obs på de små detaljane, som hunden og tallene, så kjem det som ei overrasking, som gjør at ein kan kikke på biletet litt til., må innrømme at eg likte det eg også...

Etterarbeidet hjelper i riktig retning.

MVH TH
Hans Jacob H.
Tallene og de strenge rette linjene gir et spennende og nærmest absurd bilde. En skog skal liksom ikke være slik. Den dystre stemningen du også får fram hever det ytterligere, også hunden da, som bare sitter der og venter. Liker det jeg også.
Jonny E.
Hei hei og takk for kritikk.

Hyggelig at det vekker interesse hos så pass mange.

Mye arbeidsreising i det siste gjør tia til foto svært lita,
men eg ser no i gjennom ''eldre'' bilder en gang i blant.

Ha en god dag

. JonnyE
Roger K.
Hallo i natten, Jonny!
Her lå det nok av spenning i dette bilde. At du har tatt vare på linjene i bilde samtidig som du får det til å virke litt trollskt i fargevalg, synes jeg gjør dette litt utenom det vanlige. Det er vel heller ikke felt mange trær i trollskogen, vil jeg tro. Det jeg ikke blir helt fortrolig med og enig med meg selv, er tallene som dukker opp. Det forstyrrer liksom den litt mystiske følesen. Ho Shiba må nu snart sende deg regning på jobbene hun gjør for deg. Her har du fått henne fint og lydig plassert i bildeflaten og bygger godt oppunder det mystiske. Du jobber nu godt og målrettet med dine bilder og likte det her.

Ha en god natt og helg

Mvh RK
Torbjørn K.
Synes dette ble spennende. Fint lys og bra dybde. Super skarphet og bruk av teknikk.

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu