Mari
Mørkeromsnybegynner. Trenger hjelp med det der med kontraster.
Utstyr
  • Nikon F60
  • 28-80
  • Blender-
  • FilmtypeKodak Tmax 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger426
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_17577} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Dette er virkelig lovende Ritva. Bra komposisjon og formidling. Ta gjerne kontakt hvis det er noe du vil vite om sv/hv arbeid.
Aleksander J.

En smule for lite kontrast, men det fikser du på 1-2-3 i Photoshop?
Tror du har et bra bilde der.
Ritva F.

Takk for kommentarer :o)
Må lære meg Photoshop...

Ritva :o)
Trond S.

hardere papir og kortere eksponering øker kontrastene? er ikke helt sikker selv.

stilig tattis hun har. bra bilde
Kolbjørn E.

Følger det ikke lyd med på dette bildet?, det må ha vært en durablig fjert som fikk hele frakken til å løfte seg.. hehe ;-)

Er mørkeromsnybegynner selv, og har nylig kommet til at papir med hardhetsgrad 3 gir gode kontraster (prøvde 4 igår, men det ble for voldsomt).

Vet ikke hvordan du gjør det, men prøv å ha vannbad ved siden av fremkallingen. Legg bildet i vannet når du har fått frem de hardeste kontrastene, deretter før på fremkalling for hånd på de stedene du vil ha fremhevet. Så når du er fornøyd, gå til stoppen.

Mvh Kolbjørn
Rune Edvin H.

Ser ut som om du har kopiert bildet for å scanne det, og sånn sett er det bra. Hvis jeg har rett, bør du øke kontralten i kopien din litt (bra på web, og da antakelig for lavt på papir). Digitale medier er forresten ikke rette sted å få hjelp til mørkeromsting fordi bildenen forandrer seg for mye ved scanning. Meld deg inn i en fotoklubb og jobb i mørkerommet sammen med andre venner.
Kort tips omkring kontrast: Hvis du har ''Multigrade'' papir vil du få hardere kontraster med rød filtrering (bruk lengre tid også) og mykere med gul. Ellers er det slik at med fast gradering på papiret betyr høyere tall mer kontrast.
Lykke til
Hilsen Rune Edvin Haldorsen
Carsten A.

Hvilken grad papir (evt. filter ved bruk av multigrade) som er optimalt avhenger av negativet (fremkalling, lysforhold under opptak). Kort eksponering og kraftig/lang fremkalling (av papiret) gir nok stort sett bare marginale virkninger. Når det gjelder denne filen her (som er litt slapp i kontrasten), er det vel en enkel sak å få til en forbedring, i PS eller annet bildebehandlingsprogram. Og dette bilde er vel bra nok ril å arbeide videre med, slik at vi kan får se det i optimal versjon?
MVH CA

Avsluttet .

InnMARI bra...!

ÜMariÜ

Roar L.


FLOTT
en fugl med vingene bak klar til å ta av....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu