Brown on Brown
Brunt er en veldig vanskelig farge å forholde seg til, når bare en hovedfarge skal brukes vil et ''brunt'' bilde flyte sammen og mangle detlajer og spenst. Iallefall som vist på web. Jeg har derfor valgt et undervannsbilde hvor det brune ikke er så sterkt i metningen. Is på bunn og i vannflaten hjelper til å myke opp det litt dystre, myrbrune preget.
Bildet inngår i albumet Colours on Colours -
Utstyr
  • Nikonos-V
  • UW-Nikkor 15 mm f/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHugge hull i is. Stativ og snorutløser til min Nikonos. Under vann med alt, inklusive meg. Holde på til bildet er i boks.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger506
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_17537} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Eirik B.
Brrrrrrrr....
Lekkert.
Haiman A.
Stilig!

::Haiman::
Jan Rune B.
Fasinerende bilde med god dybde i dobbel forstand.
De 4 lyse feltene øverst forvirrer litt, (4 X sol?) men lysfeltene kler motivet og tilfører ekstra spenning i den øverste delen.

JRB ::)
Birna R.
JRB: det blir luftbobler under isen når du puster under vann. Kunne selvsagt ha klonet dem vekk i PS, men jeg er litt purist sånn og lar det heller være som det nå en gang var.

Kaldt var det ja. Veldig kaldt. Selvsagt ''varmere'' i vannet under isen enn over (i luft), men det hjelper ikke mye når du skal skifte film med klissvåte hender.
Toini B.
Flott bilde!! Forøvrig enig med EB.Brrrrrrrrrr.......

Natta!

mvh

[toini]
Ishi K.
Tøft gjort! mvh K.
Rolf Inge A.
Stilig bilde !! Litt uvanlig, men fasinerende bilde!
Fredrik T.
I think this picthure should be called; Popcorn in fields of gold.

Neida nå tuller jeg bare. Stilige farger, og utrykk. Det ser jo så svinaktig kaldt ut.

Fredrik
Avsluttet .
Ja dette bildet like jeg veldig godt, appropo brun farge på web: Jeg gikk på et designkurs i å lage websider, hvor jeg fikk motsatt tips. At brunt var absolutt den aler beste fargen å lage websider i.

En ting til: Hva gjør du for å ta bilde under vann? har du et spesielt vannkamera, eller er det spesielt utstyr du legger kameraet nede i? I så fall kan det brukes til mitt digitale kamera?

mvh
Terje
Bjarne R.
Friskt gjort å hoppe under i isvann. Og resultatet ble faktisk meget bra.

TV: Nikonos er et undervannskamera.
Hans- Georg S.
Ditt beste i serien hittil!
Helge T.
Utrolig stilig
Magnus G.
Svært at ta öjne fra. Meget spændende og flot! - Tak.
Ann F.
Dette likte jeg, fargen har du brukt fint og linjene ''sitter''.
Mvh Ann
Elin Brix H.
Utrolig stilig bilde! Sjeldent.
Mvh Elin
Carsten A.
Enig med de foran. Fin fargeskala, fint bilde i det hele tatt!
MVH CA
Erik A.
Flott og annerledes bilde, med stor dybde. Det framherskende brungule fargeinntrykket viser at dette kommer fra en litt annerledes verden. Likte dette veldig godt. Isen, eller overflaten om du vil, har hvite striper som minner om ''vandrestriper'' i stjernefotos tatt på lang lukkertid. Hvorfor denne tilsynelatende bevegelsesuskarpheten, hvis dette er bobler i/oppunder isen? Er bildet tatt i en elv, der bobler vandrer under isen i høler og bakevjer?
Trond S.
denne serien er skamkul!
Mikkel C.
Vakkert.
Avsluttet .
Et underlig, mystisk landskap... Mer enn bra nok for meg, men åpenbart ikke utfordrende nok dette heller, iht din egen 50/50-regel.
Stephen F.
Ja, dette var virkelig lekkert.

Arild K.
Enig med de andre, veldig fint !!!

MVH AK
Hege Helen R.
Superdupert!
Birna R.
K-SH: jeg fastholder min 50/50 regel (med utspring i Shannons informasjonsteori), og kan nok en gang fastslå at i hht. egne kriterier er ikke dette bildet tilstrekkelig utfordrende. Derimot var det relativt krevende å ta bildet, men det skal jo være irrelevant for tilskueren.

Omstendighetene omkring bildet: tatt i Austheiene i Setesdal på grensa mellom Telemark og Aust-Agder, i slutten av oktober. Jeg hadde mange runder til
Setesdal den høsten og la merke til et myrområde på fjellet hvor isen bygde seg opp lagvis (tining, frysing). Neste gang (etpar dager senere) hadde jeg med meg dykkerutstyret og var ''heldig'' siden det var skikkelig frost og myrtjernet hadde et brukbart islag. Dessuten hadde det nettopp regnet voldsomt slik at vannstanden steg en drøy 1/2m og ga nok rom for å komme til vannet *mellom* islagene. Mener å huske at det var disig solskinn også og en lufttemperatur omkring -10.

De ''popcornene'' som FT henviser til er metangassbobler fra forråtnelse i myra som er frosset inne i noen av de nederste islagene i ''bløtkaka''. Planten som står utover er døde og visnete duskmyrull (Eriophorum angustifolium). ''Lysstripene'' under isen (i bakgrunnen) som EAA har lagt merke til, er metangassbobler som beveger seg i slow motion under isen på selve vannflaten (dette var i utløpsoset og vannet hadde en ørliten bevegelse).

Eksponeringstiden i disse opptakene var vel 10-60 sek. eller noe sånt (Nikonos registrer ikke eksp.data og jeg har ingen ønsker om mer tekn.oppl. å forholde meg til enn alt det som D1/D1X og F5 produserer av slikt).

Luftboblene fra meg (de 4 i forkant oppe) har jeg allerede nevnt.
Aleksander J.
Flott bilde. Jeg ville helst sett en retusjering av (prompe?)boblene dine.
En god del pixelstøy trekker ned.
Jeg har erfart at bilder fra D30 er vanskeligere å få komprimert ned enn scans. D30-jpgfilene blir gjerne dobbelt så digre, men ikke nødvendigvis. Tror det avhenger av fargene. Frustrerende når jeg ikke klarer å få thumnails under f.eks 25kb.
Birna R.
Pust, ikke promp AJ.

Originaldiaset lå på Samfoto så jeg måtte bruke en lavoppløst jpg.

Ang. D30-filene så forundrer kommentaren din ganske mye. Min erfaring fra D1 og D1X er at jgfiler derfra lar seg komprimere *mye bedre* enn filer fra skannete dias, dette sikkert på grunn av mye mindre kornstøy i bildet. Er det ett eller annet du har gjort feil?
Aleksander J.
Helt sikkert, men har ikke brukt så mye tid på å finne ut av det. Finner dog ingen umiddelbar årsak.

Christian S.
VANNvittig kul ''romskip-som-lander-effekt''! Får lyst til å prøve meg under isen jeg også...

Christian :)
Tor Olav H.
Voldsomt Bjørn...utrolig bra bilde og ikke
minst orginalt. Dette kvaliferer seg som
veggpryd.

- TOH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu