Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1204
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174676} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Jarle W.
Fint utført kamerabevegelse. Mye brukt øvelse på denne typen skogmotiver, men her har du fått til en nesten tredimensjonal virkning som om det skulle vært maleri på lerret. Fin toneskala. Selv om det er litt mye småkvister som uroer, særlig til venstre i bildet, er dette et av de bedre bildene i sin sjanger.

mvh Jarle
Solveig E.
Det var ett stilig bilde.Kunne fint klart å hatt det på veggen i stua :)
Likte malerieffekten.

Hilsen Solveig.
Mone S.
Stilig effekt på et flott bilde, liker godt strukturen.
Espen A. I.
Vakkert stykke av et klassisk motiv.

mvh Espen
Hans Jacob H.
Fint komponert og fine duse farger. Teknikken gir en luftig og lett finish, men det gir et litt flatt preg også. Kanskje det også burde vært hakket mer abstrakt også. Det er fint, men mangler nok den siste lille snerten for at det skal vare.
Odd Tore S.
Dette virker for meg som et maleri på govt lerret, malt med en teknikk som gir mer antydning av former enn skarp gjengivelse.
Lyst og vennlig, bra i sin sjanger, men uten teknikk hadde vel ikke dette vært et motiv som satte langvarige spor etter seg? Når det er sagt, så er det vel nettopp slike ganske alminnelige motiver malt på en måte som får de til å lyse som kjennetegner en av de store som har malt i området hvor vi bor.
Jeg har tvisyn når det gjelder dette bildet, det å få fram en lysstemning som du har gjort her, har så absolutt noe for seg, ordinært motiv eller ikke.
Odd Tore
Carsten A.
En variant av en teknikk som dukker opp fra tid til annen. Denne var imidlertid uvanlig pent gjort og meget fint komponert!

MVH CA
Øyvind A.
Takk for kommentarene.
Ø.
Hans-Einar O.
Liker også både teknikken og utførelsen.
Selv om motivet nok er ganske vanlig er både strukturen og tonevalget vellykket.
Strever selv med å få til noe tilsvarende. Har du brukt ND filter her?

mvh Hans
Øyvind A.
Ja jeg brukte gråfilter (ND8), og lukkertiden var 1/1,6 sek. Opptaket er gjort på frihånd, med sikte på å få fram litt horisontal bevegelse i tillegg til den vertikale. Jeg synes det blir mer liv i bildene da.

Her er et annet eksempel med samme teknikk: bilde nr. 154076.

Og her er enda et, i dette tilfellet er det vel omtrent like mye horisontal som vertikal bevegelse: bilde nr. 162165.

Ø.
Odd Eirik S.
Interessant! Fint at du deler teknikken med oss. Har prøvd meg på en del slike motiver, men får det ikke helt til å sitte. Slik jeg tolker dette så har du brukt en svært kort bevegelse. Kan det stemme? Dette ble noe helt eget og svært ulikt mye av det jeg har sett tidligere. Tiltalene farger og flott komposisjon. Med det mener jeg inndelingen av bilde flaten med de vertikale furuleggene samt at bildet er lett å ''lese''. Man blir ikke sittende fast noe sted og øynene er på konstant oppdagelsesferd gjennom bildeflaten. En ren nytelse å se på.

mvh
OddES
Øyvind A.
Takk, Odd Eirik. Nei, bevegelsen er ikke så kort. Hvis du ser nøye etter, vil du oppdage at enkelte elementer opptrer to steder, ved start- og sluttpunkt for bevegelsen.
Ø.
Arne S.
Mesterlig utført! Trestammene framstår med fine valører og linjer. Bakgrunnen er passe dus og gir flaten dybde og struktur. Stammen til høyre skaper spenning og gir rom til fantasien. Mykket bra!
Sverre H. S.
Dette bildet liker jeg veldig godt. Fargetonene for det første. Mønsteret dannet av bevegelsene. Tilfeldigheten samtidig som det er en ganske stram komposisjon. Bildet mangler interessepunkt og blir nesten som en flate eller en bakgrunn, selv bjørkene i forgrunnen opptrer slik for meg. Men likefullt blir det et bilde jeg liker. Hvem har sagt at et godt bilde ikke kan være nettopp slik...

Ikke lett å få til gode bevegelsesbilder, av de tre du har oppgitt her, synes jeg dette absolutt var best, selv om nr. 162165 også var stilig. Har prøvd meg selv med ''Brant ikke våre hjerter''.

Bildet ditt har et maler-preg som minner meg om svenske malere på århundreskiftet, eller norsk malerkunst rett før det figurative forsvant. Kunne hengt i en diger sveitservilla med store vinduer og umalte vegger....
Øyvind A.
Takk for det. Jeg har faktisk solgt et ganske stort trykk av dette, i glass og ramme. Om damen som kjøpte det bor i en sveitservilla eller ikke, vet jeg ingenting om... ;o)
Ø.
Jan-Eilert P.
Meget pent

Dette er ikke så enkelt som det ser ut til, selv om det er en velkjent teknikk.

Dette var meget godt utført.

Jan-Eilert
ingebjørg fyrileiv g.
Fabelaktig. Fargene/tonene er utrolig flotte og selv om de er kalde (bortsett fra den varme kontrasten den ene bjørka gir), har det en veldig god stemning. Kvistene tar seg særdeles godt ut og jeg kan ikke finne noe og trekke ned på.

hilsen ingebjørg
Tom A. T.
Hvor har du gjemt denne, den har gått meg hus forbi ;o)..
Strukturen som nærmer seg et maleri og det lyse preget er momenter som for meg er svært viktige for inntrykket av bildet og som også understreker det nydelige vinterlige preget. Samtidig er innhold og plassering av elementer er svært så ''finstemt''. Rett og slett flott utført.
mvh Tom T
Øyvind A.
Takker så mye for responsen.
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu