Fotasperrnuten
Bildet inngår i albumet Vinter på Kvamskogen - Kvamskogen er et lite fjellområde mellom Hardanger og Bergen. Her har jeg gått mye i min ungdom da jeg bodde hjemme hos mine foreldre i Norheimsund.
<p>
Bildeserien er tatt i på to fjellturer 1. og 2. juledag 2005.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-28 15:56:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 300mm f/4L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger578
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174249} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
ingebjørg fyrileiv g.
Skjønner at du har gått mye der, for å si det slik!
Bildet er svært bra synes jeg. Du er flink til å få fram kontraster og fin snø!
Liker laget med fjell, kontrasten mellom det mørke fremst og lyse bak.
Fin diagonal. Jeg kan ikke finne noe å trekke ned på.

vh ingebjørg
Steinulf L.
Vakker fjellnatur teknisk godt gjengitt, men jeg savner et interessepunkt. Slik det nå er er det et av de tusenvis av fjellmotiver som er lagt ut her.
Inger Anne Maritsdotter V.
Veldig vakkert og med et dramatisk preg.
Flott bildeutsnitt av mektige fjellparti,
bildet minner meg ikkje om Kvamskogen, men dette er nok høgare til fjells enn eg brukte å ferdes i der oppe som jentunge;-)

Eg likte best lyset i #1.

Syns dette skiller seg ut frå mengden, både m.h.t. bildeutsnitt og ikkje minst den tekniske kvaliteten som minner meg om bilder frå ei fotobok eg har med bilder av proffe fotografer, med bilder frå heile verda.

Mvh Inger Anne
Ronnie S.
Enig med Steinulf her.
Torbjørn K.
Hei, og takk for kommentarer.

Ser at det er delte meninger om bildet, og det er jo fint. Er svært takknemmelig for kommentarer på ting som ikke er så bra også. Her prøvde jeg egentlig bare å lage et bilde av noen enkle linjer uten noen andre elementer som brøt opp eller fanget oppmerksomhet. Dette bildet bilde nr. 214425 ble tatt to minutter før dette bildet her, og her har jeg jo med hytta som en ekstra detalj.

Er enig i at dette kanskje blir for enkelt og kjedelig som enkeltstående bilde, men som en del av serien min synes jeg det fungerer bra.

Inger Anne: Fotasperrnuten er et av de høyeste fjella på Kvamskogen. Tror det er ca 1100-1200meter høyt. Steinskvandalen ligger nede i den opplyste dalen. Bildet er tatt på toppen av trekket i Furudalen rett nordover.

Torbjørn

Johan K.
Liker komposisjonen her, med diagonalen. Fint med det skyggelagte i forgrunn, mot det opplyste i bakgrunnen.
Savner kanskje noe, som kan holde interessen... som nevnt over. Men, fungerer jo bra i serien da. Ser ut til å være et fint sted å ferdes. :)

Foretrekker tonene i V2.

Johan
Per Harald O.
Teknisk godt, men det mangler noe,(referanse) blikket flakker litt her!

Hva med en person, rein etc... i forgrunnen?
Espen A. I.
Hva kan man si til et slikt eksemplar av fjellheimens underbara ljus?
Nei, fra spøk til alvor, dette var ditt beste vil jeg tro. Nydelig lys og farvetonene retter du opp i v2. Målløs, skjønner som Ingebjørg sier, hvorfor du ferdes her, fordi dette er jo mekka for linsa di og deg. Komposisjonen sitter som støpt og ja, dette gir meg lyst til å gå i fjellet og oppleve mektigheten.

mvh Espen
Kurt S.
Et flott, og ikke minst teknisk meget bra, bilde av storslått, mektig og vill natur.
Det kunne sikkert blitt bra med et blikkfang og noe som viser dimensjonene også. Likevel: I dette bildet er det linjeføring, kontraster og lys som blir hovedelementene.
Vanskelig å velge versjon men tror jeg holder en knapp på V1 p.g.a kontrasten mellom varme og kalde farger.
Likte bildet.
Mvh Kurt
Inger-Lise S.
Mektig og flott. Lekkert lys. svært godt teknisk. Jeg liker best v#1.

Inger-Lise
Inge S.
Heisan.
Syns dette ble meget fint.
Flott lys og meget klart.

Mvh Inge
Fred S.
Teknisk svært bra, og på min rimelig lyse skjerm er det fine detaljer også i de mørkeste skyggepartiene i forgrunnen. Alltid en glede å se slike fjellbilder, selv om motiv og komp her blir en anelse kjedelig og statisk.

vh fred
Jan Frode A.
Interessepunkt eller ei, det er ofte vanskelig i slike bilder. Her lar jeg meg lett fasinere av det storslagne i naturen; av dimensjoner. Fine linjer og kontraster mellom lys og skygge. God deling av flater. Varmt eller kaldt; versjon #1 eller #2, er for meg hips som haps. Begge er severdige, og viser dimensjoner i fjellheimen, og det holder for meg.

mvh Jan Frode
Hans Jacob H.
Er ikke helt enig at interessepunkt er påkrevd i slike bilder. Linjer, lys og kontraster kan være nok det. Akkurat her var det vel lyset i høyre del som tiltalte meg mest, der det gradvis gikk fra lys i toppen og til skyggen nedover. Ellers er jeg nok enig med Fred at kompen her ble litt statisk.
Avsluttet .
Henger meg på rosen da dette bare ble lekkert - både teknisk og komposisjonsmessig. Lyset og kontrastene fenger meg. V1 helt klart.

MvhJRH

Odd Tore S.
Dette ser ut som en skikkelig, litt undereksponert Kodachrome slide, en stil som jeg gjerne la opp til den gang. Det sier vel også at jeg liker det jeg ser.
For meg blir v1 riktig, v2 blir kunstig kald, nesten steril, vel å merke på denne skjermen.
Jeg har også vært gjennom diskusjoner om manglende interessepunkt, og konstaterer at her er smaken forskjellig. Jeg klarer meg uten, og synes at diagonalen gjennom bildet bidrar nok som element i komposisjonen.
Den som ofte ferdes i fjellet forstår vel dimensjonene og innholdet uten ekstra referanser.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu