Fylkets Hus på Steinkjer
En stor grå kasse som står for seg selv ved elvebredden, fylt med ivrige arbeidere for å gi oss Nord-Trøndere en bedre hverdag!
Den dagen var verden grå (blågrå, stålgrå ;o)) men med en noe spesiell glød. Og for en gangs skyld syntes jeg den grå kassa kom til sin rette. Syns jeg kom et stykke på veien med å formidle den opplevelsen jeg hadde.
Utstyr
  • Canon Powershot A70
  • Fast zoom
  • Brennvidde11.3mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • AnnetMåtte jobbe litt i PS for å få fram litt ''glød'' i bildet. Brukte Shadow/Highlight for første gang, i tillegg til en del andre justeringer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger449
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174248} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Jóhann.

Dette ble bra! Fin, kald, blåfarge og en varm gulfarge i vinduene.
Trærne foran er svært fint kledd og passer bra.
Liker speilingen i vannet godt også samt linja steinene lager.
De kommer igjen på bygget.
Bildet har en god helhet.

vh ingebjørg
Nina E.

Enig med IFG her. Synes du har fått formidlet en fin stemning her. Fargen, stålblå-/grå el hva den er, passser utrolig fint mot den varme, gule fra vinduene. De frostede trærne og speilingen gjør prikken over i-en. Flott!
Shadow/highlight er et utmerket verktøy, man må bare passe på at ikke kontrasten blir FOR flat... Her holder det akkurat, ellers ville du mistet helt tegning i steinene langs bredden.

Mvh ne
Kurt S.

Hei Johann.
Dette synes jeg ble meget vellykket.
Bruker selv shadow/highlight en god del og synes det absolutt er en flott funksjon.
En flott eksponering dette. Kontrasten mellom den varme gløden i vinduene og den kalde verden utafor gjorde seg kjempegodt.
De snedekte trærne og speilingene i vannet hevet bildet ytterligere.
Slik du har fremstilt dette ble ''den store grå kassen'' slett ikke stygg og du fikk til et flott bilde.
Mvh Kurt
Fred S.

Heisann, Johann: hadde ikke registrert at du er tilbake, her på galleriet fyker jo bare bildene forbi for tiden. Travelt for fotoklubb-formannen ? Ser dere skal ha utstilling på Fylkesgalleriet på vårparten.
Flott med den kalde blåfargen og de varme vinduene her. Steinkjer er ikke akkurat den mest spennende byen når det gjelder arkitektur, men her har du funnet en bygning som gjør seg godt i panoramaformat. Ideelt sett skulle jeg ønske at vannlinjen var parallell med billedkanten, men fra der du står er det selvsagt umulig uten at huset blir skeivt.

vh fred
Jóhann Á.

Hei og takk til dere!

Når det gjelder Shadow/highlight er det riktig som du sier Nina, man må være litt forsiktig. Som med alt i PS. Men det blir liksom enklere å jobbe med mange funksjoner i et vindu isteden for å måtte innom mange funksjoner.
Fred: Jo, travelt er det men må jo innom her en liten tur. Du har et poeng med standpunktet. Kunne dratt litt lenger ned på kaia. Men her var det også kappløp om det forsvinnende lyset, så det tenkte jeg ikke på! :o)
emil w.

flott med kontrasten mellom alt det kalde blå og det oransje varme i vinduene ellers synes eg det er litt tett beskjering men novet jo jeg ikke om det er noe sjenerede rundt du kanskje har kappet vekk

mvh EWB
Jóhann Á.

Hei og takk til deg. Emil!

Tenker du på venstre siden? Der var det et dumt hvitt hus med svarte vinduer. Valgte tett beskjæring framfor å ha det med. Redd for at det skulle bli et voldsomt blikkfang. Ellers er det kun grå flater som er skåret vekk! ;o)
Jan Ove H.

Dette bilde kunne du tatt me på arkitekturkonkurransen i Fotoklubben.
Pent bilde.
Tore Arnt N.

Hei Johann ,slår ihjel litt tid her på dotten æ,dåli vær å vær ut i,nåkk om det,helt nydelig bilde dette her,vakkert bilde,her er det vertfall julestemning ja:-)lite av det her vertfall,lysene av fylkets hus kommer frem bra her også,vakkert med speilbilde i vannet,ha ei fortsatt fin jul da:-)Elin.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu