Kråke
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-26 08:10:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 300mm f/4L IS + 1.4x MkII
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger825
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_173875} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Steinulf L.
Ikke blandt de mest eksotiske fugleslag kanske,men fuglen er skarpt og fint avbildet, med gode fargetoner. Bakgrunnen forstyrrer heller ikke.
Espen A. I.
Utrolig bilde av en meget vanskelig fugl. Noe av det beste innen kråke jeg har sett, uten å forsnakke meg. Bakgrunnen er nøytral og gjør at fuglen er i fokus. Klassisk komposisjon og flott lys bak og på fuglen. Stort pluss for ikke noen områder hvor det er utbrent eller gjengrodd. Bra!

Mvh Espen
John S.
Dette var et meget vakkert kråkebilde. Du har lykkes med å få med alle farvene. Veldig skarpt bilde. Fin stilling på kråka. Dette er ikke lett å få til. Gratulerer.
Christian H.
Dette må være et av de beste (rent teknisk) kråkebildene her. Bra skarphet, gode detaljer og fint fargespill i strupen og på vingefjærene. Dust og fint lys. Miljøet kunne nok vært mer spennende, men du har taklet de omvigelsene du hadde bra. Utover å være et fint artsbilde er det vel ikke spesielt interessant, men for all del, jeg blir svært fornøyd når jeg får til noe slikt selv.
Svein B.
Eksepsjonell teknisk kvalitet på dette flotte kråkeportrettet, og som rent artsportrett er dette svært så flott. Miljøet er i mine øyne typisk ''kråkemiljø'', men hva er vel ikke det- den finnes jo nær sagt over alt.

Mvh
Svein B
Øyvind A.
Bra skarphet og detaljering, ikke ofte en ser såpass mye detaljer på kråka. Jeg lurer på om det er et lite fargestikk (magenta) i fjærdrakta?

Utsnitt og omgivelser er såpass uspennede at bildet for min del ikke blir mer enn en rein avbildning. Men det er kanskje ikke meningen heller?

Ø.
Inger Anne Maritsdotter V.
Du snakker om bra teknisk kvalitet, rett og slett knallbra,
henger meg på all rosen og unødvendig å si noe mer.

Inger Anne
Torbjørn K.
Hei, og takk for kommentarer!

Er enig i at dette ikke er hverken den mest spennende fuglen som finnes, eller det sprekeste lyset jeg har sett. Et sted må man likevel begynne. Her slengte jeg kameraet over skuldra og gikk en tur for å se om jeg fikk tatt noen fuglebilder, og kråkene var de jeg kom tettest innpå.

Artig å se at flere kommenterer skarphet, når forutsetningene for at bildet skulle være skarpt egentlig ikke er de beste. Dette er tatt oppreist og håndholdt på 1/100 sek med 420mm. Har brukt konverter og ikke blendet ned noe som helst.

Om et par uker drar jeg til Flatanger for å fotografere ørn, så da får jeg forhåpentligvis noe mer eksotisk å vise frem.

Torbjørn
Jan O Ø.
Hei. Regner med at dette er en unge som akkurat har forlatt reiret eller? Veldig skarpt og fint. Liker versjon 2 best.
Mvh Jan O.
Jan Frode A.
Det som slår meg her, er den gode detaljeringen. Både tegningene i fjærdrakta og spillet i farger har du fått så godt fram her. Spesielt det blå fargeskinnet i de mørke partiene på halsen er veldig bra. Muligens takket være måten lyset faller inn på. Du viser i alle fall at en tilsynelatende grå og kjedelig fugl, slik vi stort sett ser og opplever den, egentlig er vakker.

Lykke til med ørnene.

mvh Jan Frode
Atle Q.
Skarpt så det holder, men jeg tar ikke like mye av som enkelte andre her... Bakgrunnen er ikke nok uskarp, dvs den blir urolig med de lyse feltene i det grønne (dårlig bokeh ?). Utsnittet er også veldig tett, mangler litt luft synes jeg. Slik det fremstår nå blir det kun en arts-avbildning... savner miljø.
mvh
Atle
Johan K.
Særdeles bra skarphet og detaljering på kråka. Fargemessig synes jeg du kommer best i mål med v2.
Er litt enig med AQ: Savner noe miljø her. Kanskje litt for tett utsnitt...

Johan
Tone A.
Veldig skarpe detaljar på kråka og flotte fargar og v2 blei flott. Alle dei ulike laga i fjærdrakta kjem skarpt fram. Spesielt det blåe partiet rundt halsen og hodet er utruleg skarpt. Posituren er flott. Den duse bakgrunnen i grøntonar gir ein fin kontrast. Endeleg fekk eg sjå på nært hald korleis desse kråkene med den fæle kra- kra -lyden ser ut! Og den ser faktisk flott ut!
:) Tone
Øyvind A.
Jeg tror v2 er mer riktig.

Du får ha lykke til med ørnefotograferingen. Men vanlige fugler kan sannelig være utfordring nok, det er ikke ofte en ser virkelig gode bilder av kråke, skjære osv.

Vurdert ut fra utleggingsfrekvensen på foto.no, kan det for øvrig virke som kråke er mer eksotisk enn f. eks kongeørn og havørn. ;o)

Ø.
Kurt S.
Dette synes jeg ble veldig bra Torbjørn. Skarpt og teknisk helt på topp. Etter mitt syn da.
Fin positur og flotte detaljer i fjærdrakten. V2 ble fargemessig best.
God øyekontakt med modellen-:)
Mvh Kurt
Inger-Lise S.
Et usedvanlig godt bilde av en vanlig fugl. Teknisk på topp! Så flott at du har tatt bilde av en fugl som er så vanlig at den knapt fotograferes.Og du har gjort det meget bra! Fin positur, nysgjerrig blikk og fotografert i et fint og naturlig miljø med godt lys og fine farger. Jeg liker best v#2 pga fargene, men begge versjoner er jo svært gode!
Knallgodt bilde!

Hilsen ''mossekråke'' ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu