Geitafjell
Tatt dagen før det forrige. Synes det var artig at lysforholdene kunne variere såpass mye disse to dagene jeg var på Kvamskogen.
Bildet inngår i albumet Vinter på Kvamskogen - Kvamskogen er et lite fjellområde mellom Hardanger og Bergen. Her har jeg gått mye i min ungdom da jeg bodde hjemme hos mine foreldre i Norheimsund.
<p>
Bildeserien er tatt i på to fjellturer 1. og 2. juledag 2005.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-14 13:35:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 300mm f/4L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO200 RAW
  • Nei
  • AnnetHar brukt både stativ og IS her. Har lest at dette er en uheldig kombinasjon. Kanskje ikke merkbart på såpass kort lukkertid?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger789
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_172216} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Hans Jacob H.
Flott, dramatisk og storslått landskapsskildring. Fint med den lille hytta som viser dimensjonene i landskapet. Her har du vært heldig med lyset!
Fred S.
Dette er noe helt annet enn det forrige magenta-rosa bildet ditt fra samme område var ! Lys, skygge og drama; har veldig sans for det. Jeg ser hytta, den er sikkert fint plassert, men jeg ville ha likt dette bildet like godt uten, den har ingen betydning for selve opplevelsen av FJELL. Et fjellbilde med ''nerve'' .

vh fred
Avsluttet .
I bunn og grunn enig med Fred.
Jeg liker også dette bilde bedre enn ditt forrige. I dette bildet liker jeg motivet, lyset og tonene. Kontrastene i bildet er fine og den hvite snøen er godt gjengitt. Himmelen er dramatisk og litt uværspreget.

MvhJRH
Torbjørn K.
Hei, og takk for kommentarer.

Ser at det er delte meninger om hytta. Har lagt ut en versjon til der jeg har klonet den bort. Som Hans Jacob, synes jeg også det er en interessant detalj som viser dimensjonene i landskapet. Synes ikke jeg ble helt heldig med kloninga heller, så jeg går nok for v1.

Torbjørn
Christian H.
Hytta bør så absolutt være med. Fin flateinndeling hvor lysstripen er ganske passelig plassert. God dramatikk i både himmel og fjell, spesielt pga lyset, men også pga den knøttlille hytta. Dette var bra.
Knut L.
Flott motiv fra norsk fjellandskap i dramatisk lyssetting som skaper ''stor naturstemning''. Meget bra dette, Torbjørn.

mvh
Knut
Ronnie S.
Flotters! Hytta må selvfølgelig være med.
Eyvind R.
Et dramatisk og flott bilde med god ''bruk'' av lys og mørke. Bra.

Mvh Eyvind
Fred S.
Ikke forstå meg dithen at jeg mente at hytta burde bort, Torbjørn. Poenget mitt er at at bildet i seg selv viser fjellets ''makt'' på en så overbevisende måte at det for meg blir likegyldig om den er med eller ikke. Jeg vet hvor ''overveldende'' fjellet kan være, og behøver egentlig ingen målestokk for å få det bekreftet.

vh fred
Steinulf L.
Svært bra. Hytta hører med og viser oss hvor stor denne fjellverdenen er. Meget bra.
Torbjørn K.
Hei, og takk til dere siste også!

Fred: Ok, da misforstod jeg deg. Hadde egentlig ikke hytta i tankene da jeg tok dette bildet og haddde heller ikke tenkt å ha den med, men den kom nå innenfor søkeren når jeg hadde fått det utsnittet jeg ville ha av fjellet. I etterkant synes jeg, som flere andre, at den er er en spennende detalj og egentlig ganske hensiktsmessig plassert.

Torbjørn
Espen A. I.
Utrolig vakkert øyeblikk dette, knallbra komposisjon hvor hytta må være med!!

Har du redigert bildet, eller er virkelig dette synet?

Uansett, jeg tar utganspunkt i at det er orginalt. Ufattelig vakkert dette.

mvh Espen
Åsmund I.
Dette var flott. Nydelig lys, fantastiske fjell. Himmelen er svært pen, og fargene sitter som et skudd. Har sansen for hytta. Den er godt plassert, og den er med på å vise oss hvor små vi er i forhold til den mektige naturen. For all del, det funker godt uten hytta også, men jeg for min del går klart for v1. Veldig bra dette.

Mvh Åsmund
Torbjørn K.
Espen: Takk for fine ord! Det varmer. Bildet er tatt i raw-format så en viss etterbehandling har det fått, men ''uoriginalt'' er det ikke. Jeg har brukt rawshooter premium i konverteringa og valgt hvitbalanse i de lyseste områdene og mest nøytrale områdene i snøen. Da kommer blåtonene av seg selv, så de er ekte. Har økt kontrastene med en s-kurve i konverteren, samt brukt shadows contrast og highlights contrast i rawhooter. Har så kjørt neatimage på himmelen, for å fjerne noe støy og så brukt levels for å gjøre mellomtonene noe mørkere og hightlights/shadows for å lette de mørke områdene litt. Har også brukt noe selective colors for å redusere litt cyan-farge de lyseste områdene i øvre høyre hjørne. Disse var litt utbrendte og gav litt kunstig farge?

Jeg liker å sitte lenge med et bilde, gjerne med en kopp kaffe. Liker å leke litt i photoshop, og se hva jeg klarer å hente ut. Ut fra en del av tilbakemeldingene jeg fikk på mitt forrige bilde, har jeg her redusert litt på intensiteten og fargene i bildet. Den opprinnelige versjonen finner du på www.kjorlaug.org under ''nye.'' Den har mye mer farge, og er kanskje mer kunstig.

Torbjørn
Espen A. I.
Hei Torbjørn! Takk for fin tilbakemelding. Tviler ikke på dine kunnskaper som fotograf og det gjør jeg heller ikke når det gjelder PS. Som sagt, foto pluss etterbehandling blir megabra. Dette bildet er megabra og er et utfall av digital fotografering og det innebærer redigering, noe som du også har brukt.

Mvh Espen
Kurt S.
Et flott og dramatisk bilde av storslått natur.
Solglimtet i midten skapte kjempefin kontrast.
Eksponering, komposisjon og etterbehandling sitter som det skal.. og etter mitt syn må ikke hytta rives/klones bort.
Synes det er litt viktig å få frem dimensjonene i bilder som dette.
Toppers!
Mvh Kurt
ingebjørg fyrileiv g.
utrolig gode blåvalører og supert lys.
Hytta må stå der i sin fine plassering.
Fine linjer er det også å finne.
Vakker natur.

vh ingebjørg
Dag J.
Hytta bør være med, spør du meg.

Virkelig mektig og flott dette.
Nils G.
Flott bilde av en mektig fjellverden. Bra at alle konturene også i de mørkeste partiene er med.

Nils
Rune H.
Dramatisk og spenstig lys!
Diagonallinjene i fjellet oppleves også delvis motsatt vei gjennom skydekket - positivt.
Og hytta - den må med! Er blant annet med på å sørge for å gi betrakteren følelsen av dimensjonene.

Rune :)
Jan Frode A.
Det er først og fremst lyset som gir dette bildet så mye ekstra. Flotte overganger mellom lys- og skyggepartier, og en god porsjon dramatikk; spesielt himmelpartiet gir dette inntrykket..
Fine former i landskapet som kommer godt fram takket være komposisjon og utsnitt.
Og hytta? Vel, jeg velger versjonen med hytte :-)

mvh Jan Frode
Per Harald O.
Når jeg så (referansen) hytta, ble den prikken over ien som gjør dette dramatiske naturbildet til noe ekstra!
Tone A.
Dramatisk himmel med skyene, lyset og blåtonane. Dette i kontrast til det opplystepartiet i fjellet gir ein flott effekt i bildet. Det blir v1 for meg pga at den vesle hytta viser dimensjonane i naturen. Vakkert og dramtisk bilde på same tid. Eg må seia at eg er imponert over kva du har fått til i PS! Ikkje rart at du tek deg ein kopp kaffi til! Her ligg eg milevis ifrå deg! Eg er også imponert over at du klarte fanga lyset den korte tida, det var oppgløtt på den mørke himmelen.
:) Tone
Johan K.
Flotte saker dette. Mektig og dramatisk, med nydelig lys og fine toner.
Hytta må helt klart være med synes jeg.

Et flott bilde av Fjell-Norge. Likte det godt

Johan
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde! For en flott kontrast mellom lys og skygger. Og himmelen er jo bare vakker! Herlig blåfarge.
Jeg liker best v#1 her. Normalt sett ville jeg ønsket hytta vekk, men ikke i dette tilfellet. En fin detalj.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu