Kråkenes Fyr
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-03 09:19:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Sigma 18-50mm F2.8 EX DC
  • Blender-
  • Lukker141s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger840
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_170590} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Eirik H.
Her var det mykje bra. Fargane er nydelege og viser det gode lyset som var i romjula (stemmer det?). Fyret er fint plassert og dannar eit triangel saman med klippa og skjæra i sjøen. Difor blir venstresida noko tom, og du bør kanskje vurdere å kutte litt inn der. Lange lukketider gir spesielle effekter, men eg veit ikkje om det passar så bra på Kråkenes fyr. Denne staden er jo kjend for ein ting, nemleg sterk vind og store bølger. Den lange lukketida glattar bokstavleg tala over dette.

Eg var sjølv på Kråkenes i romjula, men eg klatra ikkje opp i bakkane som du har gjort her. Eg konsentrerte meg heller om dei tre skjæra i sjøen. Mesteparten av tida tilbrakte eg i fjæra nedanfor kapellet.
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette bildet var imponerende bra, og eg likte godt det softe, drømmende uttrykket i rosa toner, som den lange lukkertida gav, ville ikkje ha kutta på venstre side, syns det må være slik, flotte tonar og bra komp.
Mvh Inger Anne
Chr. G.
Joda, dette sitter bra. Liker at krummingen av horisonten trer tydelig fram, selv om noe av dette kanskje er en effekt av vid vinkel? Det er noe merkelig, nesten kunstig, over havet, jeg tor jeg liker det.

Selv om stedet er kjent for voldsom sjø og bildet ikke gir en gjengivelse av havet i forhod til hva man forventer å se (aner forøvrig kke hvor dette er) så synes jeg den alternative framstillingen var vel verd forsøket. Det ser ut som om været var ganske stille, så kanskje resultatet ikke er så forskjellig fra hvordan det hadde blitt med 'normal' lukkertid. Du har truffet bra på komp og lys.
Jan O Ø.
Hei. Dette er et slikt bilde som man med en gang får et godt inntrykk av. Ikke så ofte slike bilder dukker opp. Fargene, lyset og din kunnskap om lange lukkertider og komposisjon har gjort dette til et veldig godt bilde.
Mvh Jan O.
Johan K.
Veldig bra dette synes jeg. Komposisjonsmessig er v2 et hakk bedre. Ble litt tom venstreside som EH er inne på i v1.
Farger og lys er veldig pent. Liker effekten av lang lukker jeg.

Veldig bra

Johan
John G. N.
Utrolig bra bilde, dette kunne hengt på min stuevegg. v2 ett hakk bedre enn 1.
Ann F.
Nydelige drømmende toner og godt dynamisk omfang. Kanskje _litt_ mye over mot den rosa siden - ?
Havet er passe sløret, jeg ville rettet opp den svake krummingen i horisonten.
Ved første øyekast virker det sidetungt mot høyre, men etter å ha sett på det en stund blir det bedre, de mørkere tonene i fjellet og vannet mot venstre''redder'' en del av det, og også den hvite store bølgen ved fjellets fot og fargeskiftingen i himmelen.
Mvh Ann
Geir Arne M.


Uff - dette gir hjemlengsel til Vågsøy og Kråkenes.
Et av de beste bildene av Kråkenes Fyr jeg har sett. Nydelig lys - flott posisjon flotte farger. Dette var bra.

Vågsøy med både Kråkenes Fyr , Kannesteinen og i tilegg Måløybrua
er noe av de mest fotogene områder vi har.

Skal oppom i februar og da håper jeg på skikkelig vær.

mvh
geir
Reidar T.
Rett og slett vakkert. Herlig stemning med et nydelig lys. Bruken av lang lukkertid gir bildet det ekstra. Blir V1 for meg da jeg synes V2 blir litt for trangt.

RT
Steinulf L.
Særdeles lekre farger og en flott komposisjon. Et inspirerende bilde. En versjon uten himmelranden fungerer også meget bra.
Magnar B.
flott bilde! Lyset er jo vakkert + det slørete havet som du har fått veldig fint fram! Dei kvite områda på havet spelar på lag med fyret og skaper heilhet i bildet. Mulig eg fell mest for v2 som er stramast i komposisjonen.
Oddvar B.
Bueno.
Smellvakkert lys, fint motiv og et velkomponert opptak (V1).
Marion N.
Takk for tilbakemeldingane!

Eirik: Det stemmer at bilete er teke i romjula, 2.juledag. Eg kom til fyret seint, sola var allereie gått ned (var så lenge ved kannesteinen...). Lyset var likevel fantastisk flott, men eg fekk ikkje tid til så mykje fotografering før det var for mørkt.

Geir: Du må ikkje gløyme vindmølleparken.....

Ann: Lyset var rett og slett så raudt/rosa....

Har same motiv med kort lukkartid, men det var så stille denne dagen at det ikkje vart noko dramatikk av det. Har allereie gjort ein god del oppretting slik at fyret ikkje lenger står heilt på skakke, kromminga av horisonten skyldast nok hovudsakleg vidvinkelen min.


Mvh Marion
Lasse H.
Fint bilde av (etter min mening) Norges vakreste fyrtomt!
For meg er himmelen et element som gjerne kunne vært klippet / komponert bort slik at havet føltes mer ubegrenset.

Lasse
Gaute S.
Her er det bare en ting å si: Veldig bra!
Stein Øyvind B.
Seint er bedre en aldri, detta falt jeg for. Virkelig stemningsfult.

Med vennlig hilsen

Stein Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu