Alvepiken
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMote
  • Lastet opp
  • Visninger3452
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_170105} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Avsluttet .
Fenomenal fargebruk. Antar at hudtonene er ''glattet'' ut ganske mye i etterbehandlingen - noe som forsterker det eventyraktige/alvete uttrykket jfr. tittel. Teknisk fint utført.
Avsluttet .
Hei,

Dette moteportrettet vil jeg bokmerke! Liker modellens blikk og plassering i bildet. Fine farger og dushet i omgivelsene.

Mvh
Elin
Marius B.
Genialt! Softheten i bildet er direkte perfekt!
Hvilket kamera er det du bruker? :)

mvh Marius
Morten J.
Dette var bra.

Flott modell. Skarpt og fint eksponert. Fine hudtoner. Bakgrunnen er rotete, men den forstyrrer ikke. Danner lissom en bra ramme runt motivet.

Utrolig godt bilde dette. Hun der skulle jeg gjerne tatt foran objektivet mitt.

Morten
Jørn Tore K.
Meget bra portrett. Fin modell. Jeg er litt usikker på hvilken misjon bakgrunnen skal ha. Den hvite overdelen forstyrrer helhetsinntrykket. Ville kanskje fjernet den.. eller valgt andre farger for å skape kontraster til huden.
Marius F.
Takk for kommentarer, alle sammen!

TN: Bildet er ikke glattet ut på spesifikke områder, bildet har fått samme behandling over hele seg - bortsett fra bakgrunnen som er dempet noe. Antar det er high-key-effekten som gir inntrykket, men ser hva du peker på.

MBD: Kameraet er gode gamle arbeidshesten Canon EOS 10D.

JTK: Bakgrunnen er et bevisst valg, og liten dybdeskarphet er valgt for å dempe en eventuelt forstyrrende effekt. Oppdragsgiver og undertegnede mener den står godt til modellen. Angående overdelen så er det nok ikke aktuelt å fjerne den, men den kunne kanskje vært mer dempet - enig i dét.

Mvh MF
Elin O.
Kan ikke annet enn å si nydelig.... Virkelig nydelig!

Elin
Frank K.
Hei!

Dette synes jeg var veldig bra. Virkelig fint avmålt forhold mellom en tilstedeværende bakgrunn, som samtidig fremstår dempet mot den veldig klare og fint belyste modellen. Er veldig nysgjerrig på hva denne bakgrunnen er/består av i måten den opptrer med så forskjellig skarphet. Fokusplanet ligger perfekt og har en overgang til uskarphet som jeg synes passer veldig godt. De to-tre lokkene i nakken ble litt mørke og står ufortjent frem mot de ellers lyse omgivelsene.
Birger J.
Gratulerer med et kjempebilde, nydelig lyssatt. Kanskje en liten anelse for mye dust i kantene, kanskje litt lyst her og der, men det kan komme av min skjerm, uansett småpirk i et bilde som er av en teknisk-estetisk karakter man sjelden ser på dette nettstedet.
Avsluttet .
å elsker!!
Amund Blix A.
Rett og slett nydelig! Herlig bakgrunn.
Og et veldig godt innlegg til alle ''utdaterte kamera''-debatter som raser på nettforum verden over. 10D leverer som bare det, i de rette hender...

Mvh

Amund
Anders Patrick K.
Likte bildet, særlig blikket fanget meg.

liten notis på tittelen: hvor er de spisse ørene?:)

sterkt jobbet.

mvh

apk
Avsluttet .
Dette står for meg som umiddelbart vakkert! Fint fargespill og topp valg av blenderåpning. Rett og slett nydelig!

Andreas
Nikolai T.
Faen dette var sykt!
Helt sykt deilig. For å pirke mest i verden på noe som egentlig ikke burde vært noe å pirke på engang så kunne fokusen vært 1cm lengre inn i bildet. Sånn at hennes fremste øye hadde vært bitte litt mer i fokus. Ikke at dette TRENGS men det hadde vel vært bedre ''teknisk'' sånn sett. Men hvem bryr seg? Jeg? Nei, egentlig ikke. Måtte bare nevne det, hehe. (Hmm, når jeg ser bildet i gråskala ser det ut som fokusen ligger på nesen men i farger ser det ut som den ligger på det nærmeste håret. Pussig... Uannsett har det hvertfall ingen ting å si..)

Elsker bakgrunnen, elsker hudtonene, elsker modellen, elsker location, elsker blikket, elsker alt med dette ass. Nydelig, flott, fantastisk.

Mote/modell/portrett bilder er tingen! Hehehe, har 2 på profilen min jeg hadde satt pris på om du kunne gi noen tips. Ser ut som du har peiling på dette. Skriv også gjerne HVA som er i bakgrunnen og om hva som eventuelt er gjort i PS under etterbehandlings perioden. ;)

Takker for evt. svar og du får ha ett riktig GODT NYTTÅR!
John H.
Vanskelig å rive seg løs fra dette bildet. Fokus sitter pang i pupillen, helt etter boka. Slik lyssettingen også er det. (Det røde oppe til venstre kunne ha vært dempet litt, hvis jeg absolutt skal pirke på noe.) Objektiv?
Lise H.
WOW! Liker veldig godt. Den hvite toppen gjør ingen verdens ting, alver bruker da klær de også. Følelsen av store blomster i bakgrunnen forsterker inntrykket av at hun er liten og vever. Synes alt stemmer her.

Lise
Stine J.
Hei Marius,

Herlig og friskt bilde med passende tittel. Nydelige hudtoner og frisk og fargesprakende bakgrunn. Finner ikke noe negativt her. Nydelig. :-)

Ønsker deg et riktig godt nyttår!

mvh Stine
Georg K.
Agree - same here - just a fantastic impression from this one.
Guess it has something to do with the beauty of the girl pictured, still, her expression is brilliant against the blurred background.
Really like the sense of chaotic settings - hitting all brakes while suddenly forced to rest by viewing the main subject.
Colours are superb - and the narrow focus is just thrilling when thinking about the gained depth here.
It is an eye-catcher - I believe it is the canon 50 mm 1.4 ?
Happy new year :)
Marius F.
Takk for alle kommentarer, dette var overveldende!

FK: Bakgrunnen er en tapet med blomstermotiv som vi monterte opp for anledningen.

ABAa: Absolutt artig å konstatere at 10D-en fortsatt er et veldig bra kamera!

PK: Alveørene mangler, og det var egentlig ikke et tema under opptaket, men en tittel jeg kom på under etterbehandlingen som jeg syntes passet godt.

NT: Fokusen kunne nok vært mer på nærmeste øye, men jeg lurer på om også USM-en har tatt litt hardere i håret slik at det fremstår som 'mye' skarpere enn øyet. Teknikken har jeg ingen rett-frem-oppskrift på, men heller masse tuning med spakene i Adobe Camera Raw, og kurveverktøy og fargebalanse i Photoshop etterpå. Som nevnt er bakgrunnen dempet en smule for seg selv.

JH: Det røde skriker litt og kunne kanskje, som du antyder, vært dempet.

GK: Actually the lens is my old 50 mm 1.8. For me this lens is a fantastic bargain even though it's quite flimsy and slow-focusing.

Et godt nyttår til dere alle!

Mvh MF
Frøydis A.
Bokmerket!!
Resten er forøvrig sagt av de andre, jeg får bare slenge med på :)
Espen A. I.
W O W

Dette var noe av det peneste portrettet jeg har sett i år;-) Neida, det er faktisk meget bra. Fargebruken er eksemplarisk, samt komposisjon som fungerer som en diagonal for meg. Vakkert.

mvh Espen
Kristin S.
VELDIG bra. Komp og toner i perfekt samspill med det flotte uttrykket til modellen. Helhetlig svært velykket. Et av dine bedre arbeider. Håper å få se flere bilder fra samme serie! KS
Vidar J.
Utrolig bra, bakgrunnen er også med på å forsterke det ''alveaktige'' i bildet.
Finner ikke noe som kunne gjort dette bedre !
MA O.
Gratulere, noe av det bedre jeg har sett på lenge!!
Jon-Petter T.
Flott komposisjon og bruk av farger.
Blikket hennes er drømmende og matcher de duse hudtonene.
Det er mye forventning i bildet.
Du har gjort en god jobb med stylingen her!

J-P
Hans Jacob H.
Fint blikk og et eventyraktig og drømmende bilde. Den fargerike og litt abstrakte bakgrunnen tror jeg er viktig for dette bildet. Den gir en spesiell ramme og atmosfære, og gir en fin kontrast til de lys hudtonene hennes. Hun virker nesten litt fremmed og uskyldig i disse omgivelsene. Du har tydeligvis truffet en ''nerve'' med dette bildet. Et godt stykke arbeid!
Dag J.
Henger meg på rosen jeg og sier bare; Meget vakkert.
Johan K.
Må bare henge meg på all den velfortjente rosen du har fått.
Dette var mektig bra!

Johan
Tove Å.
Nå har jeg sett på dette bildet veldig mange ganger - og jeg kan ikke komme på noe konstruktivt å si. Det er bare helt nydelig!
Marte S.
Detta er rett og slett bare eit heilt fantastisk portrett.
Eit av dei beste portretta eg har sett på lenge..
Bare gode ting å sei om detta her..
Utrulig bra jobba :)
Oda Lystrup H.
Guri!
magisk og superflott bilde!
dette likte jeg veldig godt.
teknisk perfekt.
utrolig lys, utrolig bakgrunn.
spesiell og engleaktig modell med fint uttrykk.

du er flink!

Oda:)
Arne S.
Jeg har bare to ord på lager her: usedvanlig nydelig!
Ronnie S.
Kreativt OG Godt Håndverk!
Nichlas K.
Ja Marius.. her ser det ut til at du har fått mye skryt, og folk ser ut til å like det du presenterer.. Jeg har ikke tenkt å være så annerledes der, for jeg synes virkelig det er bra arbeid.. Om du virkelig hadde hatt tid, skulle du funnet noen vinger til henne..hun ser veldig ut som en liten tryllefé eller lignende.. Nydelig utført :)
jeanette h.
Av alle alve bildene dine synes jeg at dette er det beste. ikke fordi det er noe å trekke på de andre, men dette hadde kanskje det litt mer spesielle..
Fargene er ganske friske og spenstige, blir et skritt inn i fantasiverden, men likevell er linjene rene, ikke masse spisse ører og vinger, som til tider kan ødelegge bilder. jeg tror det er atmosfæren i bildet som gjør det så bra som det er...
Gleder meg til å se flere slike bilder!!

*J*

ps:hvis du vil ta fler bilder av alver, er Cornwall i England stedet å dra!! hehe
Alvenes ''hjemmested'
Stein Rune B.
Fint lys -modell og utrykk på modell,
nydelig bruk av farger.
Camilla H.
wow.... utrolig nydelig:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu