Uff, den ungdommen
Det er ville tilstander utenfor noen av kamuflasjene hos Norway Nature i Flatanger på denne tida av året. Snø og kulde fører til kamp om de beste plassene ved matbordet.

Litt dårlig lys nå, men du verden for noen motiv når det drar seg til utover i februar og mars. Det blir nok litt av en ørnevinter her i Namdalen!

God jul til alle naturvenner og fotointeresserte her på ''dotten''.
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-22 23:51:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-70
  • 300 mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetGikk inn i kamuflasjen ca klokken 07.00 og ble hentet ut igjen klokka 13.00. Da var minnebrikkene fulle.

    400 iso
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1711
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_169091} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Kjartan.

Mektige fugler, det er det. Du er heldig som har så god tilgang på de.
Utrolig godt fanget situasjon. Spennende positurer.
Liker han som holder seg bak. God oppbygging.

Det eneste negative jeg kan finne, er de uklare buskene som stikker opp foran. I forhold til over, blir det også litt lite luft under.

God jul.

Hilsen ingebjørg
Svein B.
Hei Kjartan, det går i ørn ser jeg. Jeg ville beskjært litt i høyre del, nesten inntil høyre ungfugl, slik at åta ikke ble med, og buskene i nedre del forstyrrer også noe for meg her. Situasjonen og bevegelsene er fine, lyset blir desverre litt livløst- men som du sier- når vi kommer litt lengre ut på vinteren så ordner nok dette seg også.

God jul, og godt nyttår foressten.

Mvh
Svein B
Bent O.
Hei Kjartan.

Har akkurat hatt Ole Martin på tlf, så han nevnte at du hadde bra besøk både av havørn og kongeørn i dag. Skal opp i februar, så jeg gleder meg noe villt!!! Ellers vil jeg bare ønske deg en riktig god jul og et godt nytt år! Vi sees kanskje i Flatanger i februar.

Mvh Bent
Ole Martin D.
Hallo Kjartan.

Så er du på dotten igjen,flott.Må si at du har fått til et flott bilde tatt i betraktning at det ikke er overflod av lys på denne tiden av året.
Enig med Svein om plasseringen men du verden, se karen bakerst,høvding!
God Jul du og i mårrå ''snur'' sola!!!!!!
Kjartan T.
Takk for komentarer, og ærlige tilbakemeldinger på bildet. Ørn blir jeg aldri ferdig med å ta bilder av, og det er like spennende hver gang.

Mange beskjæringsmuligheter i dette bildet. Selv liker jeg godt et litt avlangt format, der det kuttes i overkant av busken og der mye av toppen tas. Valgte å legge ut bildet slik som det ble tatt denne gangen også.

Bent, jeg kommer å møter deg i februar. To forskjellige kongeørner og ti havørner i dag. Sitter her å sorterer 130 bilder, vanskelig å rydde etter en så vellykka dag... Så bare gled deg!

Ole M, vi snakkes snart - håper jeg får gjort det filmoppdraget for CBS (Det hadde vært noe det:)
Per Harald O.
Barskt bilde! Litt forstyrrende forgrunn.
Ellers er det bare å vente på lengere dager!

God jul!
Carsten A.
Bra, men som det alt er pekt på, lyset er ganske flatt og livløst. Bildet vinner på beskjæring i underkant (til straks forbi den uskarpe busken) og en god del ovenfra - store deler av den ikke helt uskarpe bakgrunnen tilfører ikke bildet noe særlig.

MVH CA
Stig B.
Enig i ditt eget beskjæringsforslag, og lyskommentaren, men ellers så er jo situasjonen kjempefin, og gubben i bakgrunnen som rolig overvåker de kranglende gir bildet både referanse og dynamikk. Må være en flott opplevelse.

Satser på høst-bilder av ørna nå, ser deeg kanskje da?

En meget god jul ønskes også til deg og dine.

Mvh Stig
Arne S.
Bra igjen!

Ideelt sett hadde jeg likt at de to kamphanene hadde litt mer skarphet i seg. Dette fordi uskarpheten trolig skyldes ditt valgte fokusplan på bakerste ørn - og ikke bevegelseuskarphet. Tror ikke det hadde gjort noe om den bakerste var litt dybdeuskarp dersom de to i forgrunnen var skarpe(re).

Noe av problemet ligger i at de uskarpe kamphanene dekker en stor del av bildeflaten. Dette bedres noe ved beskjæring på høyre side, som nevnt.
Arne S.
God jul i Namdalen! :)
Randulf V.
God Jul tilbake.
Kanskje ikke ditt aller beste ørnebilde, men helt klart severdig. Gleder meg stort til månedsskiftet februar/mars. Da blir det noen dager for meg i plankebua ;-)

Randulf Valle
Vegard L.
Flott julehilsen fra deg. God jul til deg og dine! :-)
Mvh Vegard
Avsluttet .
Flott situasjon, men jeg ville nok hatt fokus på de kjempende.
Kjartan T.
Takk for nye kommentarer. Setter pris på tilbakemeldinger. Tror nok ikke du heller ville ha hatt fokus på de kjempende dersom du var i min situasjon Knut-Sverre, så kjapp er du ikke i fingrene... men at du kunne ha ønsket det kan jeg godt forstå. Kan garantere at jeg har tenkt det samme.

God jul til dere alle, og Randulf V. du er jo garantert et godt nytt år :)
Rolf S.
Spennende situasjon men ikke helt fullklaff verken med fokusplassering eller lyset men her er du veldig, veldig nære.
Du får ha en god jul.
Mvh. Rolf
L K.
Tja, sammenlignet med alle fantastiske ørnebilder her på dotten er ikke dette blant de beste. Jeg har tittet på dine bilder, og du kan mye bedre enn dette.

- lakris
Kjartan T.
Takk Rolf, god jul!

L K. greit nok - uten at kritikken ble så veldig konstruktiv:) Jeg kan nok gjøre det bedre ved å satse på å komme meg opp klokka 05.00, stikke av fra familien og sitte i skjulet noen flere dager, og det kommer jeg til å gjøre...

Men dette bildet viser noe annet enn hva andre ørnebilder her på Foto.no gjør. Det er i dag forholdsvis greit å ta vakre bilder av ørn som flyr eller sitter stille.

Adferdsbilder eller bilder med en historie ligger noen hakk over det. Håper du ser den bildemessigekvaliteten i det også. Er ikke sikker på at jeg selv har gjort det så mye bedre på det området tidligere. Vet ikke helt hvilke bilder du synes er de beste? Hvilket ørnebilde er det du synes gir deg mest som betrakter?

Spør bare fordi jeg er nysgjerrig. Og tenker også på hvor jeg bør legge jobben og timene i felt. Kanskje er folk generelt bare ute etter å se den vakre naturen vår i solnedgang?
L K.
Nåvel, jeg synes vel den siste setningen din var litt tendensiøs og arrogant, KT. Du behøver ikke kritisere folk på dotten generelt selv om jeg kom med en litt kritisk kommentar til deg. Du behøver heller ikke tilpasse ''jobben din'' etter det generelle bildesynet på dotten. Hva det enn måtte være?

Jeg synes blant annet Arne Strømme beskriver på en ok måte de samme innvendinger som jeg har til bildet. Motivet er ok, men utførelsen er ikke like god. Du må bare akseptere at ''folk'' synes at dette ikke er et topp bilde, uansett hvor lenge du har jobbet med motivet. Dersom de to ørnene i forgrunnen var i fokus, hadde dette vært et blinkskudd. Et ørnebilde av de absolutt sjeldne. Du valgte feil fokus denne gangen, KT.

Jeg synes dette er bra bilde nr. 156741. Det er miljøbeskrivende og samtidig skarpt, og ingen solnedgang.

- lakris
Kjartan T.
Det er absolutt ikke meningen å være ''tendensiøs og arrogant''. Du er velkommen til å skrive hva du ønsker om mine bilder. Her er det ren interesse for hva du egentlig mener som var bakgrunnen for mine skriblerier, men jeg kan godt forstå at du reagerer (det går litt fort i svingene og setninger leses på en annen måte enn hvordan de egentlig var tenkt forstått).

Kom gjerne med kritiske kommentarer, min bemerkning til deg var bare skrevet på grunnlag av nysgjerrighet. Takker for en mer fyldig tilbakemelding. Og som du ser har jeg ingen problemer med det som skrives, er helt enig i at dette kunne vært bedre løst (og det vil det bli). Så kan du jo bare lese den første kommentaren din en gang til, og kanskje inrømme at den også var skrevet i bra fart i en yttersving :)
Jonny E.
Hei hei

Eg synes dette skiller seg ut mest pga plassering av fokus.
Det e, etter mi meining, så høy teknisk kvalitet på det som leveres av
de mange dyktige fuglefotografan at det blir situasjonan som fanges
og komposisjonen av denne som svært ofte skiller et bilde ut.
Har denne ørna i bakgrunnen sett på de som måler styrke
hadde eg likt dette bildet enda bedre.

Ha ei riktig god juletid

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu