Mønster i sand
Denne helga, midt i julestresset, har jeg kjørt flyttelass etter flyttelass. Nå er det bare pc-en som står igjen her i den gamle leiligheten, så da benytter jeg sjansen til å ta en tur innom foto.no.
<p>
Dette blir nok mitt siste bilde før jul, så da må jeg vel ønske dere en god jul og ett godt nytt år. Må også takke for all konstruktiv kritikk i året som har gått, og takke dere som stemte meg frem til ukens fotograf. Det varmer!
Bildet inngår i albumet I fjæra - Forskjellige naturbilder tatt i strandkanten.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-18 17:11:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 17-40mm f/4L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/16
  • Lukker0.7s
  • FilmtypeISO100 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger493
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168756} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Stig Morten S.
Flytting? Huff det er ikke noe spesiellt artig nei og jeg må virkelig si at du har timet det litt dårlig ;o) sånn rett i julestresset mener jeg.

Nok om det. Jeg liker dette bildet veldig godt. Liker det gjentagende mønsteret og farven. Det hadde sikkert vært lett og gjøre dette til et sort hvitt bilde, men akkurat det er jeg glad for at du ikke har gjort. Synes begge versjonene fungerer godt.

Lykke til i ny leilighet og en riktig god jul.
Tone A.
Fint bilde ifrå strandkanten med gode blåtonar og eit mønster som går igjen. Eg likte best v1 pga at blåtonane er finast i den versjonen, og lyset blei for hardt i v2. Fin kontrast med venstre hjørnet nede som ligg i skuggen og høgresida, der lyset dominerer og mønsteret kjem tydelegare fram. Dei småe sneglehusa skaper litt liv i bildet.
Lukke til med flyttinga og ha ein god jul, Torbjørn!
:) Tone
Espen A. I.
Slike bilder liker jeg, men om du kanskje hadde tråkket et par spor ville det hele blitt mer interessant! Mønster som går igjen i naturen slår aldri feil, vakkert:-)

mvh Espen
Kurt S.
Mønster i naturen kan absolutt være lurt å se etter. Gjentakelser gjør seg, av en eller annen grunn, veldig godt på bilder.
Et par spor som Espen foreslår ville ikke vært så dumt å ta med.
Skulle gjerne sett et eller annet som brøt med mønstret. Enten som farve eller annen kontrast.
Da får du ha en skikkelig fin Jul i ny leilighet.
God Jul.
Mvh Kurt
Eirik H.
Fine former, men ikkje nok til å bære biletet åleine. Eit element som bryt opp formene hadde gjort seg.
Odd Tore S.
Naturens egne mønstre kan være vel verdt å ta vare på, gjerne uten ekstra kluss. Så jeg henger meg ikke på ønsket om fotspor her, mens spor etter en passende stor fugl kunne gjerne hatt noe for seg.
Jeg liker fargene i v2 best, men kontrasten her blir så stor at alle de små hvite prikkene blir slitsomme. De er til å leve med i v1, men egentlig ikke så veldig nyttige der heller.
Det kunne vært interessant å se hva som bor i dette bildet om det mishandles i PS.
Odd Tore
Torbjørn K.
Hei, og takk for kommentarer.

Kan være enig i at det kanskje burde vært et blikkfang eller noe som bryter med mønsteret i dette bildet, men jeg synes kun mønsteret fungerer også. Har klonet bort to sneglehus som kanskje burde vært med nettop for å skape interessepunkt i bildet. Kan være enig i at høylysene blir litt for dominerende i øverste del av bildet i v2, men så ikke dette før etter jeg la ut bildet.

Bildet er forøvrig et lite utsnitt av et landskapsbilde jeg har lagt ut før: bilde nr. 194140

Torbjørn
Johan K.
Jeg går for v1. V2 ble litt vel hard etter min smak.
Mønsteret er pent, men jeg savner dog noe som bryter det opp. Tror bildet straks kunne blir mer interessant å se på da.

Johan
Audhild E.
Hei Torbjørn!
Fint med lyset , som gjør at mønsteret kommer så fint frem. Fin blåfarge. Bra skarphet!
Ha en god Jul og et godt nytt år.
Juleklem Audhild.
Nils G.
Jeg fascineres også av slike mønstre. Du har fått dette frem på en grei måte. Jeg synes imidlertid at bildet skjemmes litt av alle de hvite flekkene som forstyrrer roen i mønsteret. Jeg vet jo at dette er veldig lett å si i ettertid for slike reflekser er det ikke lett å gjøre noe med.

Nils
Øyvind A.
Pent, fine former. Men enig med EH og JK om at det trengs noe mer.
V1 er mest behagelig for øyet.
Ø.
Stine J.
Hei Torbjørn,

Fint mønster. Jeg er vanligvis svak for fine farger, men akkurat denne type motiv foretrekker jeg i s/hv. :-) Men, dekorativt er det.

Riktig god jul til deg også!

mvh Stine
Magnar B.
likar formene du presenterer her… naturen er jo full av sånt… og av og til ser vi ikkje kor fint det er … eit sånt bilde hjelper oss å sjå det!
Jan Frode A.
Etter å ha veksla endel mellom versjon #1 og #2, og sett på begge variantene i fullskjerm, blir det 2'ern som blir stående som den beste varianten etter min smak.
Mønster og linjer, fargelagt og formet av lys og vann, gjør seg godt som motiv. Det blå inntrykket understreker årstiden, og en 'glassert' overflata gir inntrykk av kulde. Leangenbukta i desemberlys?

Ønsker deg ei riktig GOD JUL.

mvh Jan Frode
Torbjørn K.
Hei og takk til deg også Jan Frode. Får nok inntrykk av kulde av å se på bildet, men det er tatt midt i august en varm sommerkveld :-) Som jeg skrev i min kommentar over, så er det utsnitt av et større landskapsbilde fra Leangenbukta.

Torbjørn
Jonny E.
Hei hei

Det mangler nok en liten detalj som bryter mønsteret....
trenger kanskje ikke være anna enn et skjell, en stein eller litt tang.

V1 passer teknisk best for meg.


Takk for mange gode tilbakemeldinga og ei
God Jul til deg og lykke til med flyttesjauen.


. JonnyE

Erlend K.
Pent bilde, og fin gjentagelse av mønser og farger. Bildet ditt ''tørker'' litt opp i høyre bildeflate, noe som gjør at motivet endrer seg akkurat litt for mye.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu