Vann fra alle kanter
Fra min lille favorittbekk. Den er der bestandig og den gir ro i sinnet.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 70 - 200 f4 L
  • Brennvidde87mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/4s
  • Filmtyperaw 100
  • Nei
  • AnnetValg av lukkerhastighet for slike bilder synes jeg er vanskelig. Her er det sikkert mange synspunkter som jeg gjerne vil høre.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger614
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167660} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Lars B.
Tittel passer veldig godt til bilde.
Det er nesten så jeg hører vannbruset. Jeg synes at det er et fint bilde - det er så livaktig og man må bruke litt tid på det siden det ''skjer noe'' mange steder. Vannsløret er akkurat passe her, synes jeg. Bra!
Hilsen Lars
Elin I.
Skjønner dette er din favorittbekk når man har slike motiv å jobbe med. Mye som skjer, øyet ledes rundt i bildet. Blikkfanget for meg er de små oransje bladene som skaper det av farger som liver opp bildet litt.
Et fint vannbilde
Roy E.
Fint bilde. Jeg ville valgt litt lenger lukkertid og fått en noe mere slørende effekt på vannet.
Mvh.: Roy
:)
Torbjørn K.
Jeg synes komposisjonen var fin her. Har aldri tenkt på å ta bilde av tilslørt foss med tele, så dette inspirerer. Fin linjeføring! Jeg synes lukkertida er kort. Generelt synes jeg rennende fosser enten bør være helt sylskarpe og eller enda mer tilslørt. Her blir det noe midt i mellom etter min smak. Jeg tror kanskje at jeg ville kuttet en cm eller to til høyre. Synes hovedinteressen i bildet ligger til venstre og at høyre del blir litt ''tom.''

Torbjørn
Nils G.
Takk for kommentarer.
At Elin liker å se de høstfargede bladene synes jeg hyggelig å høre. Jeg liker også å ha dem der. Jeg brukte nemlig mye tid på å rense vekk mange uryddige barnåler og grått løv men lot noe være igjen.
Jeg har en versjon med lengre lukkertid også. Et gjenomgående problem som oppstår for meg da er at alt vannet som løper over kantene på steinene mer og mer visker ut de skarpe kantene så bildet virket enda mer uskarpt. Jeg må si meg enig med Torbjørn angående sløringen.

Nils
Odd Tore S.
Nydelig trappefoss, hvor bladene gir akkurat det lille ekstra som skiller bildet ut fra andre trappefosser. Lysskinnet i øvre høyre hjørne bidrar også positivt.
Lukkertiden her kan diskuteres.
Denne kan være i korteste laget, men det er alltid fare for at lenger lukkertid gir altfor stor områder som blir helt lyse og teksturløse der vannet lander. På den annen side er ikke krøllevann særlig naturlig. Her må det mange eksponeringer til med litt forskjellige lukkertider, og flere på hver tid. Slike fosser er så langt fra stasjonære!
Siden jeg plasket rundt i tilsvarende motiver i høst, lurer jeg på om det er den beste løsningen å la hovedkanten som vannet renner være ikke-parallell med kanten på bildet. Jeg har ikke noe klart synspunkt på dette selv, men for meg var det naturlig å rotere i PS så lenge vannet så ut til å renne naturlig.
Odd Tore
Jan O Ø.
Hei. Veldig fint bilde. Høstbladene tilfører bildet noe ekstra synes jeg. Bra.
Mvh Jan O.
Avsluttet .
Hei! jeg er en fersking her og kan ikke så mye enda,men dette var vakker.
flott bilde!
Mvh Linn.
Atle Q.
Hei Nils
Nok et fint bilde av bekken din....
Men bilde nr. 151753 er fortsatt beste bilde :-)

Atle
Ann F.
Kanskje noe lenger lukkertid ville gjort vannet enda mer drømmende, men da støter du (etter egen solide erfaring) på et annet problem: bladene som ligger i vannet vil kunne få tid nok til å bevege seg, her er de fine og passe skarpe.
Eneste løsning er å ta flere opptak og ta det hvor alt ser best ut, eget ønske er oftest: lengst mulig lukkertid før bladene beveger seg og vannet får store og lyse teksturløse flater som også Odd Tore Saugerud er inne på.
Til tross for det fine lyset oppe t.h., hva med en beskjæring fra høyre for å stramme oppmerksomheten rundt de røde bladene ytterlilgere? F.eks. halvveis inn til det som er under vannet lengst t.h. av dem.
Mvh Ann
P.S. Er du villig til å avsløre beliggenheten til denne fotoperlen?
Nils G.
Takk for kommentarene.
Ann: Jeg har bildet i mer slørete utgave også men jeg har ikke viderebehandlet det. Du er inne på problemene som lett oppstår, nemlig at når vann renner så flytter ting på seg. Et annet problem er at alle konturene i steinene som vannet renner over blir mer og mer uskarpe (utvasket) jo lengre vannet renner.

Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu