Spike
En piggete øgle jeg traff på akvariet i Bergen's reptilavdeling.
Et av få dyr ved akvariet som holdt seg rolig hvor også lysforholdene var ganske gode. Er fornøyd med skarpheten. Er et hvit element i venstre del av bildet som jeg synes godt kunne vært utelatt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-06 14:49:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-12-06 15:17:49
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 50mm f/1.8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger371
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167285} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Fredrik M.

Jeg synes ikke noe særlig om dette bildet. Artig og eksotisk, men litt for mye som ødelegger det. Du nevner selv det hvite til venstre i bildet, og det kan jeg si meg enig i. I tillegg er det en hvit linje helt nederst til bildet, som blir større mot venstre. Tør jeg tippe kanten på glasset/veggen? Til sist er det en bue over øglens øyne. Starter rett over det høyre øyet, og ender vel midt mellom venstre øye og øre. Kan kanskje se ut som fett på glasset?

Sorry om dette ble veldig mye negativt, ser nå at dette er ditt første bilde her. Er ikke meningen å slakte deg helt, så jeg kan legge til at skarpheten ser veldig bra ut, og at fargene er fine og harmoniske. Du er helt klart inne på noe, men du var litt uheldig med omgivelsene her.

Mvh,
Fredrik
Avsluttet .

Har selv forsøkt å tatt en del bilder av slike øgler på diverse steder, og vet komposisjonen kan være vanskelig fordi man har begrensede muligheter til å bevege seg i forhold til motivet og bakgrunnen.

Linja nederst, og det hvite feltet du selv nevner plager meg også litt, men ellers synes jeg komp, skarphet og detaljene sitter bra her!

-Torkel-
Hans Henrik F.

Du har sikkert, som TG nevner, fått det ut av det som var mulig om øgla var bak glass. Bildet er jo ikke så galt, men kuttinga i bunnen er jo ikke noe man ønsker om man kan velge fritt. Du har truffet greit med fokusen og uttrykket er jo stilig med de litt sløve øynene. Bakgrunnsfargen er fin, men kanskje litt for lik øglens farger...? Har selv vært i Randers Regnskov i DK og der får man gå fritt sammen med disse reptilene - det gir jo litt større muligheter for komposisjon og prøving og feiling. Det gode med øglene er at de jo er tålmodige modeller ;-)
Jostein R.

Takk for kommentarer så langt.

FM - Setter pris på dine synspunkter og er egentlig enig med deg med tanke på de forstyrrelseselementene du nevner. Den hvite linjen nederst er stålrammen på glasset ja. Jobbet med grå bakgrunn i PS da så ikke denne så fremtredende ut, men ser det nå. Den stripen du nevner er muligens fett. Dette la jeg ikke merke til før jeg kom hjem og så bildene på større skjerm, men synes ikke den var så ødeleggende at jeg ville prøve å klone den bort da mine retusjeringskunnskaper er begrensede.

TG - Ja, det blir litt vanskelig å tenke komposisjon i slike situasjoner, i tillegg blir tiden en faktor på en plass med så mange besøkende (var der nok ikke på den mest ideelle foto-tiden). Merket fort kø-tendenser så fort jeg stoppet opp for å ta bilder.

HF - Så på øgle-bildene dine, veldig flotte! Det er nok en fordel å kunne fotografere slike dyr uten glass imellom. Som du sier så er de jo veldig tolmodige. Var en lettelse å komme til øglene etter å ha forsøkt å fotografere fisker i stadig bevegelse, fikk litt mer tid til å jobbe med fokus.

~Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu