Råskap
Hønsehaukens kraft og råskap kommer fort til syne om den føler seg truet. Her på dette bildet er det en rovfugel som er i nærheten og kan dere gjette hvor den andre befinner seg i forhold til hønshaukens positur.
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
Utstyr
  • Nikon D100
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKaldt som fy, styrke 20 vind rett i nakken. Utfordringer i kø. Lite lys, vibrasjon i underlag, vind som tar tak i både objektiv og fugl. Men det verste er jo i grunnen at avtrykker fingrene var stive som stokker. Må jo også legge til at dette helt klart er en av mine favorittfugler i all dens råskap.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger711
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167100} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Espen A. I.
Du er så flink i dette tross fæle forhold. Vakker komposisjon som forsterker de grufulle øyenene i positiv forstand. Flotte farger du har også.

mvh Espen
Eyvind R.
Et flott bilde med godt valg av utsnitt. God skarphet (forholdene tatt i betrakting) og intenst blikk hever bildets kvaliteter.. Bra!

MVH Eyvind
Geir Arne M.


De lysende øynene gjør hele bildet Nils. Fine fargetoner skikkelig skarphet.
Ville jeg kuttet litt under stokken ??

mvh
geir
Svein B.
Men selv om vi har det vondt Nils, så er det jammen artig og!

Synes dette er et knallbra bilde av hønsehauken, blikket gjør mye i bildet, sammen med positur og holdning på hauken. Gjetter egentlig at den andre rovfuglen er mellom deg og ''motivhauken'' din?

Mvh
Svein B
Jan O Ø.
Hei. Et spesielt haukebilde. Skarpt og fint med fine farger. Bra synes jeg.
Mvh Jan O.
Roy M.
Hei Nils!

Jeg ser du var ute i vinden i helga du også. Du har fått til et greit bilde her forholdene tatt i betraktning. Lyset var ikke helt topp, men det er da ikke din feil :-) Jeg regner med at du topper dette bildet i løpet av vinteren. Det ser ut til å være mye fugl der ute!

Mvh, Roy
Magnus A.
Dette er bare helt rått,for et blikk.Må bare si meg enig i de andre kommentarene,ikke så mye mer å si.Suuuupert.
mvh.Magnus A
kai j.
Rovfugler er og blir flotte skapninger, og her er det ivaretatt fortreffelig med et intens og skarpt blikk. Ser nesten ut som den ønsker å skjerme maten ved å dekke den med vingen og gjemme seg bak stokken.
Ellers er det duse fine farger og en god komposisjon som er med på å heve bildet.

Mvh Kai jensen
Nils B.
Kai, Du har rett i din antagelse. Hønsehaukens kamuflasje er nettopp ryggen på fuglen. Om det er fare på ferde (en annen rovfugl) (i dette tilfellet både musvåk og fjellvåk) så vender den ryggen mot inntrengeren og bøyer nakken. Den blir noen cm større ved denne handligen. En liten detalj jeg har lagt merke til er at den fakisk får enda skarpere blikk under denne seansen. Det er ikke mye bevegelse eller lyd når den beskytter byttet, men at den har full kontroll får vi stadig bevis på. Den presser bort all annen rovfugl fra foringsplassen, noe som til tider kan være frustrerende.

Takker for innspill og kommentarer.
Rolf Inge A.
bilde nr. 208470 Må bare bøye meg i støvet for de flotte haukebildene du har tatt. Ble jo ekstra imponert over D200 bildene dine! Har bestilt dette kameraet selv! Når det gjelder dette bildet, så er blikket på denne hauken så fasinernde at det er ikke langt ifra at en hypnose oppstår! Det at den ene vingen er ut, har også en effekt på meg. Om vi kommer nærmere, så får vi oss en over skjeften! ;) Det er et flott syn å se på en så vakker fugel, men i tillegg har du tatt et bilde der den skrur ekstra på sjarmen! Tyder på at du er en svært lovende fotograf!!
Hans-Gunnar H.
Herlig intenst øyeblikk du har fanget her (igjen) Nils!
Superb...
MVH Hans-Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu